Θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το κτήμα Σιστοβάρη

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αγίας Παρασκευής

Όχι στην ιδιωτική εμπορική εκμετάλλευση του κτήματος Σιστοβάρη

Το κτήμα να αποδοθεί άμεσα για τις ανάγκες των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής

Στις αρχές του 2025 το κληροδότημα Σιστοβάρη περιέρχεται στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ζορμπάς, προεκλογικά μιλά για έως και δεκαετή καθυστέρηση της οριστικής παραλαβής του απ’ το Δήμο λόγω των «αναμενόμενων» νομικών προσφυγών των προηγούμενων διαχειριστών του.

Η Λαική Συσπείρωση, εξαρχής μόνη και με συνέπεια υπερασπίστηκε τη λαϊκή περιουσία του Δήμου στο Σιστοβάρη

Με διαρκείς παρεμβάσεις πιέσαμε για την απόκτηση του χώρου νωρίτερα, με διατήρηση –αποκατάσταση του υπάρχοντος κτηρίου, μετατροπή του σε χώρο Πολιτισμού, αποκλείοντας κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης.

Ωστόσο στην Πόλη γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και δεν επιτρέπεται να ξεχνούμε πως:

Σιδέρης, τότε Δήμαρχος ΝΔ

Γιαννακόπουλος μετέπειτα Δήμαρχος ΠΑΣΟΚ και σήμερα αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος στην Περιφέρεια με τη ΝΔ και

Σταθόπουλος προηγούμενος Δήμαρχος με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και νυν υποψήφιος Δήμαρχος

Μαζί σχεδίαζαν την κτηριακή επέκταση στο Σιστοβάρη σε βάρος του ελεύθερου χώρου πρασίνου, «διαφωνώντας» για τα «τετραγωνικά μέτρα» επέκτασης της δόμησης.

Σκοπός τους ήταν η ιδιωτική εμπορική χρήση του χώρου. Καθυστερώντας την «πρόταση» του Δήμου προς τους ιδιοκτήτες, όλως τυχαίως «εμφανίστηκαν» επιχειρηματίες που ζήτησαν και τελικά νοίκιασαν το Σιστοβάρη.

Αποτέλεσμα: η παράνομη κατεδάφιση του υπάρχοντος κτίσματος, ενάντια μάλιστα στη βούληση του κληροδότη, η πλήρης εμπορευματοποίηση του με το «Ferrari club» που τόσο έλειπε στην πόλη…

Ενόψει του Γενάρη του 2025 που το Σιστοβάρη περιέρχεται στην ιδιοκτησία του Δήμου:

Γιατί ο Δήμαρχος Ζορμπάς (ΝΔ) μιλά για πολυετή καθυστέρηση; Γιατί ο Μυλωνάκης (ΠΑΣΟΚ) αναφέρεται με κάθε ευκαιρία στην εκμετάλλευση των Δημοτικών Υποδομών από Ιδιώτες μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικου Τομέα (ΣΔΙΤ) στον Πολιτισμό και Αθλητισμό, άποψη που γενικά υποστηρίζει και ο Οικονόμου (επίσης ΝΔ); Γιατί ο Σταθόπουλος δεν τοποθετείται σήμερα κάνοντας «αυτοκριτική» για τις ευθύνες του στο Σιστοβάρη;

Η απάντηση είναι απλή. Υπάρχει πρόταση από μέρος των έως το 2025 «ιδιοκτητών», για πολυετή εκμίσθωση του Σιστοβάρη, για εμπορική χρήση. Γιαυτό η όλη «συζήτηση». Στρώνουν το έδαφος.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται στους κατοίκους, τους μαζικούς φορείς, συλλόγους και σωματεία της περιοχής να διεκδικήσουμε:

              Κάτω τα χέρια απ’ τη λαϊκή περιουσία.

  • Με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε στην πράξη το κτήμα ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ να περάσει στο Δήμο.
  • Αποκατάσταση του χώρου και διαμόρφωσή του σε χώρο Πολιτισμού και Πνευματικού Κέντρου με πράσινο.
  • Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη
  • Δε δίνουμε άφεση ούτε εν λευκώ ανάθεση σε αυτούς που ξεπουλούν τη λαϊκή περιουσία .Δίνουμε την απάντηση στους δρόμους και στην κάλπη.
  • Στηρίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.