ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – Πεζοδρόμια οδού Ειρήνης – Όταν όλα γίνονται «άρπα κόλλα»!

Photo//aparaskevi-images.gr 6-10-23

Γράφει η Λένα Μαρκή

Αλήθεια ποιος τρανός εγκέφαλος έκανε την μελέτη για την αποκατάσταση των πεζοδρομίων στην οδό Ειρήνης; Δεν θα πρέπει να ασχολήθηκε ιδιαίτερα αν κρίνουμε από τα κατορθώματά του.

Στην οδό Ειρήνης στο ύψος της Μακεδονίας επί σειρά ετών λειτουργεί αρτοποιείο, το οποίο μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς αποτελούσε σοβαρό χορηγό στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Μπροστά από το κατάστημα, στην πρασιά του, υπάρχουν θέσεις στάσης-στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Το περίεργο είναι ότι με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο σημείο εκείνο είναι πλέον αδύνατη η πρόσβαση. Τόσο από την πλευρά του δρόμου όσο και από την εσωτερική το «σκαλοπάτι» του πεζοδρομίου είναι τόσο ψηλό που μόνο όχημα 4Χ4 μπορεί να το διαβεί… Αντίθετα, και στις δύο πλευρές του καταστήματος έχει γίνει η ανάλογη διαμόρφωση για την είσοδο των οχημάτων στα πάρκινγκ των κατοικιών!!!

Απ΄ όσο γνωρίζω ο ιδιοκτήτης του καταστήματος το επισήμανε στους υπεύθυνους, αλλά εκείνοι τον αγνόησαν.  

Photo//aparaskevi-images.gr 6-10-23

.Τα προβλήματα που θα προκύψουν:

-Αρχικά με τον τρόπο αυτό ΔΕΝ στηρίζεται σε καμία περίπτωση η τοπική επιχειρηματικότητα, αλλά ένα κατάστημα με παράδοση ετών στην Αγία Παρασκευή οδηγείται σε μαρασμό ….

-Οι πελάτες μην έχοντας άλλη επιλογή για ολιγόλεπτη στάθμευση, θα ανεβάσουν τα οχήματα πάνω στο καινούργιο πεζοδρόμιο (στο σημείο που το ύψος το επιτρέπει) με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο Δήμος οφείλει να επιβλέπει το έργο, να προλαμβάνει και να διασφαλίζει την κατασκευαστική λειτουργικότητά του έργου. Γιατί η υποχρέωσή του δεν σταματά στα χαμόγελα και τις φωτογραφίες κατά την υπογραφή της σύμβασης.

**************

Μια ευχάριστη έκπληξη

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα το πρωί μπροστά στο συγκεκριμένο κατάστημα. Προφανώς διάβασαν το άρθρο του aparaskevi-images.gr και αντιλήφθηκαν τη λογική του, με αποτέλεσμα να ξηλωθεί όλο το πεζοδρόμιο μπροστά. Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά η ανακατασκευή θα είναι αυτή που πρέπει.

Photo//aparaskevi-images.gr 7-10-23

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.