Γ. Σταθόπουλος: Βαρύτατο ατόπημα Ζορμπά για το κτήμα Σιστοβάρη

Βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα ήταν οι δηλώσεις Ζορμπά, στην ημερίδα των «Χοροταξιδευτών» με θέμα τον πολιτισμό, για το κληροδότημα «Κτήμα Σιστοβάρη».

Είπε, χωρίς ντροπή, ούτε ίχνος ευθύνης λόγω της θέσεως του, ότι ο Δήμος θα καθυστερήσει δέκα χρόνια μετά το 2025 (όποτε γίνεται κύριος του κληροδοτήματος) να το αποκτήσει.

Τι λόγους είχε άραγε, να κάνει προεκλογικά αυτή την πρωτοφανή απαράδεκτη δήλωση για το κτήμα;

Γιατί δεν ενημέρωσε τις παρατάξεις ή το Δημοτικό Συμβούλιο τι συμβαίνει; όπως και για τις «κρυφές» συναντήσεις του;

Έχει δεσμευτεί εφόσον εκλεγεί και σε ποια κατεύθυνση;

Έχει κανένα δικό του «μαγαζί» με ενοικιαστή και θέλει να κάνει παράταση μίσθωσης;

Τι ανήκουστες μεθοδεύσεις είναι αυτές;

Είναι σε γνώση της Νομικής υπηρεσίας όλα αυτά και ποια είναι η θέση της;

Είναι γνωστό ότι πολίτες – συνδημότες μας (Κατσάρας, Γιαγή κ.α.) με ενέργειες τους, πέτυχαν απόφαση ακύρωσης της πώλησης του κτήματος.

Υπήρξαν παράλληλα παρεμβάσεις που έβαζαν κάποιο φρένο, όπως και δικαστικές αποφάσεις, με ανάδειξη και καταγραφή των γεγονότων από τον «Σχολιαστή» κ.α., ένας πολύχρονος σταθερός αγώνας να περιορίσουμε τις επιπτώσεις.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες θα πράξουμε αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας, όποιος κι αν εκλεγεί. Η διαθήκη ορίζει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν:

Το Δημοτικό συμβούλιο το 2025, θα αναζητήσει την καλύτερη λύση με βάση την βούληση του διαθέτη Σιστοβάρη, με διάλογο και όλες τις διαφανείς διαδικασίες που απαιτούνται για την εκτέλεση της διαθήκης.

Με την προϋπόθεση να μην το έχει «ξεπουλήσει» μέχρι τότε ο κ. Ζορμπάς.

Και με άλλη μια προϋπόθεση: Οι πολίτες να τον στείλουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

6 Οκτωβρίου 2023

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

πρ. Δήμαρχος

Γιατρός – Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.