Γ. Μυλωνάκης: Δεν κοιτάμε πίσω, δεν παζαρεύουμε το μέλλον της πόλης, Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή

.

Σαφή μηνύματα προς πολλαπλές κατευθύνσεις στην κεντρική ομιλία πριν τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

Παλμός, ενθουσιασμός και αισιοδοξία για την επερχόμενη νίκη ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στην κεντρική ομιλία του επικεφαλής του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» και υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη στην κεντρική πλατεία της πόλης, το βράδυ της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου.

Εκατοντάδες φίλοι της παράταξης επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή στον νικητή του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών, τον μοναδικό που κατάφερε να αυξήσει, και μάλιστα σημαντικά, το αριθμό ψήφων που έλαβε σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του 2019.

«Την προηγούμενη Κυριακή η πόλη αποφάσισε να σπάσει τα δεσμά της με το παρελθόν, αναδεικνύοντας τον συνδυασμό μας πρώτο σε ψήφους, με ποσοστό πλέον του 25% Αυτή η τεράστια νίκη οφείλεται σε εσάς! Αυτή η νίκη είναι μεγαλειώδης από πολλές απόψεις. Για πρώτη φορά ένας συνδυασμός αύξησε τις δυνάμεις του κατά 71% μέσα σε μόλις 4 χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει την πολυσυλλεκτικότητα και την απήχησή του στην κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μυλωνάκης και πρόσθεσε:

«Η κάλπη της πρώτης Κυριακής έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης. Όλοι μαζί θα κάνουμε πράξη την ανανέωση, ώστε αυτήν την Κυριακή να κερδίσουμε οριστικά τη μάχη με το παλιό και να γυρίσουμε σελίδα στην Αγία Παρασκευή!».

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε συνοπτικά στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει απέναντι στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής, υποσχόμενος «μια διοίκηση που δεν θα θυμίζει σε τίποτε το χθες», αλλά και σε όσα γίνονται τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο ρεύμα ανανέωσης στην πόλη.

 «Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε όλα τα πρωτόγνωρα που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες. Προσπάθησαν δυστυχώς κάποιοι, αυτήν την εβδομάδα που διανύουμε, να αποδείξουν ότι πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι. Αν και εξακολουθώ, μέχρι την τελευταία μέρα, να πιστεύω σε μια αντιπαράθεση με επιχειρήματα και προτάσεις για το μέλλον, κάποιοι επιμένουν να μας θυμίζουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο γιατί ο λαός της Αγίας Παρασκευής τους απέρριψε. Όσα ψέματα, λάσπη ή συκοφαντίες και αν επιστρατεύσουν, όσα φερέφωνα και αν “κελαηδάνε” καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμείς τους διαμηνύουμε ότι είμαστε στην απέναντι όχθη» τόνισε ο Γ. Μυλωνάκης, για να συμπληρώσει:

«Σεβάστηκα και σέβομαι κάθε πολιτικό αντίπαλο. Δεν μηδένισα και δεν μηδενίζω το έργο κανενός. Όλοι προσέφεραν στην Αγία Παρασκευή. Δοκιμάστηκαν όμως και τελικά αποδοκιμάστηκαν από τον Λαό της πόλης. Και τώρα μας λένε ότι αυτή τη φορά θα τα κάνουν όλα σωστά.

Ας δούμε την κατάσταση κατάματα, δίχως υπεκφυγές. Το παλιό συνασπίζεται, συσπειρώνεται. Το παλιό αλληλο-υποστηρίζεται. Σήμερα το ηττημένο παρελθόν δοκιμάζει τα πάντα για να επιβιώσει, αρνούμενο πεισματικά τη νέα ημέρα που έρχεται. Κάποιοι χάνουν τα “φέουδά” τους. Κάποιοι παίζουν το τελευταίο χαρτί τους. Κάποιοι εκτοξεύουν λάσπη δεξιά και αριστερά για να μην διαταραχτεί το σύστημα που εκείνοι έχουν φτιάξει και εδραιώσει. Κάποιοι διατείνονται ότι αυτή τη φορά θα τα κάνουν όλα σωστά. Ωστόσο αυτοί οι κάποιοι θεωρούν ότι οι ψηφοφόροι τους έχουν μνήμη χρυσόψαρου ή δρουν βάσει μικροπολιτικών συμφερόντων όπως εκείνοι.

Τους πληροφορώ ότι ματαιοπονούν. Οι δημότες της Αγίας Παρασκευής, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης, διαθέτουν και μνήμη και κριτήριο και γνώση. Και το κυριότερο διαθέτουν αντίληψη! Καταλαβαίνουν τις κάτω από το τραπέζι συναλλαγές και κατανοούν τις υπόγειες διαδρομές».

Το δίλημμα των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, όπως εξήγησε ο υποψήφιος δήμαρχος, είναι ξεκάθαρο: «Θα γυρίσουμε πίσω ή θα προχωρήσουμε;». «Είμαι βέβαιος ότι ο λαός θα επιλέξει να πάει μπροστά κι όχι πίσω. Οι πολίτες θα  αφήσουν το παρελθόν εκεί που ανήκει. Εσείς θα τους αφήσετε πίσω! Αυτούς και τις τακτικές τους!» διεμήνυσε ο Γ. Μυλωνάκης, για να εισπράξει το παρατεταμένο χειροκρότημα των φίλων της παράταξης.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι η δική του διοίκηση, εφόσον λάβει την εντολή από τους πολίτες, δεν χρειάζεται περίοδο χάριτος, δεν θα χάσει ούτε μία ώρα, εφαρμόζοντας άμεσα το πρόγραμμά της και λογοδοτώντας διαρκώς γι’ αυτό. Δεσμεύτηκε, ακόμη, ότι οι άνθρωποι της νέας δημοτικής αρχής δεν θα κρύβονται στα γραφεία τους, αλλά θα κυκλοφορούν στην πόλη, στις γειτονιές και θα ενημερώνονται καθημερινά για τα προβλήματα και τις αγωνίες των πολιτών.

Και ο Γ. Μυλωνάκης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας προς τους συμπολίτες του τονίζοντας:

 «Γι’ αυτό και απόψε από εδώ σας κοιτώ στα μάτια με περηφάνια και ευθύνη και σας διαβεβαιώνω: Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε την πόλη. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά με γνώση, πρόγραμμα και όρεξη για δουλειά. Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας να ξανακάνουμε την Αγία Παρασκευή όπως την αγαπήσαμε. Είμαστε εδώ για τον νέο, την οικογένεια, το ΑμεΑ, τον επαγγελματία, τον ηλικιωμένο, τον αθλητή, τον φιλόζωο, τον κοινωνικά ευπαθή. Είμαστε εδώ δίνοντας έναν καθαρό αγώνα με το κεφάλι ψηλά και δίχως πολιτικά αλισβερίσια. Είμαστε οι “Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή” και είμαστε το μέλλον της πόλης. Με τη δική σας στήριξη την Κυριακή 15 Οκτωβρίου θα είμαστε οι νικητές».

ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ

Αντώνης Σιδέρηςπρ. Δήμαρχος
Λεονάρδος Χατζηανδρέου
(απέστειλε χαιρετισμό)
 πρ. Δήμαρχος
Ελισάβετ Πετσατώδηπρ. Αντιδήμαρχός
Γιάννης Σιδέρηςπρ. Αντιδήμαρχός
Γιάννης Αργυρός
(απέστειλε χαιρετισμό)
πρ. Αντιδήμαρχός
Γιώργος Παπαβασιλείουπρ. γραμματέας Δήμου Αγίας Παρασκευής  
Παντελής Χάλαρης  πρ. Δημοτικός Σύμβουλος
Ιωάννα Κουτσουρά  πρ. Δημοτικός Σύμβουλος
Μιχάλης Γαβράς  πρ. Δημοτικός Σύμβουλος
Γιάννης Μπαλτόπουλος    πρ. Δημοτικός Σύμβουλος
Γιάννης Σελίμηςεκτελεστικός γραμματέας περιφ. Αττικής
Χρήστος Κράματοςπρ. Αντιπεριφεριάρχης Οικονομικών
Νίκος Χιωτάκηςπρ. Δήμαρχος Κηφισιάς – Περιφερειακός  Σύμβουλος
Άνδρεας ΠαπαδόπουλόςΔημοσιογράφος
Πολύδωρος ΣυρίγοςΑντιδήμαρχος Ν.Σμύρνης
Βασίλης ΣιαμάνηςΑντιδήμαρχός καθαριότητας και πολιτικής προστασίας Δήμου Παπάγου-Χολαργού
Μίλτος Καρπέταςπρ. Δήμαρχος Μεταμόρφωσης
Γιώργος Λαζουράςπρ. Δήμαρχος Καλαβρύτων
Μάκης Κρασανάκηςπρ. Πρόεδρος Κρητών, ΔΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Γιάννης Νικολουδάκηςπρ. μέλος ΔΣ Κρητών
Θανάσης ΔημακόπουλοςΒόλεϊ Αγίας Παρασκευής 
Κατερίνα ΧειλάκηΠρόεδρος ΚΑΠΗ
Μάντω ΠασχάληΑντιπρόεδρος ΚΑΠΗ
Τάσος ΠικούνηςΠρ. Πρόεδρος
Τζία ΚανελλάκηΠρόεδρος Αρκάδων
Γιάννης ΜαραγκόςΠήγασος
Μανώλης ΚαλλονάκηςΔΣ Κρητών
Βασίλης ΣαββίδηςΠρ. πρόεδρος Τσακού, νυν Αλληλεγγύης
Μάρα ΛύσσαρηΠρόεδρος συλλόγου Επτανησίων  
Γιώργος Γεωργίουπρ. Πρόεδρος Συλλόγου Πευκακίων  
Ιωάννης ΠαπακώσταςΟμότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ – πρώην μέλος ΕΣΡ  
Θεόδωρος ΛιανόςΟμότιμος καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου και πρ. Πρύτανης ΑΣΟΕ  
Γιώργος ΚαββαθάςΠρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ  
Βασίλης ΚάκκοςΔ/ντης Επαγγελματικού αθλητισμού ΓΓΑ
Γιώργος ΓκαραβέλαςΑντιπρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  
Γιώργος Μότσιος  Πρόεδρος ΟΤΟΕ
Γιώργος Βασιλόπουλοςπρώην πρόεδρος εργαζομένων ΕΛΤΑ  

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.