Τάσος Μπομπόνης: Γιατί μια δεύτερη ευκαιρία στον Γιάννη Σταθόπουλο ισούται με τρίτη ευκαιρία στον Βασίλη Ζορμπά

Ενόψει των αυριανών εκλογών, θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς πολύ σοβαρά, ότι αν αποφασίσει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον κ. Σταθόπουλο, θα είναι σαν να δίνει ταυτόχρονα και μια τρίτη ευκαιρία στον κ. Ζορμπά, για τον οποίο αποφάσισε την προηγούμενη Κυριακή πως πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του Δημάρχου.  

Φαντάζεστε για τα επόμενα 5 χρόνια να έχουμε δημοτικά συμβούλια, στα οποία θα βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα, τις ίδιες τακτικές, την ίδια τοξικότητα, την παντελή έλλειψη γόνιμου διαλόγου; Με την στήριξη που προσφέρει σήμερα ο κύριος Ζορμπάς στον πολιτικό του αντίπαλο, με τον οποίον έχουν ανταλλάξει πολύ βαριές κουβέντες, υπάρχουν δύο πιθανότητες και ένα δεδομένο.

Η πρώτη είναι, πως εφόσον ο κ. Ζορμπάς έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος σε όλη την επόμενη θητεία, αυτό σημαίνει ότι θα ελέγχει ουσιαστικά την παράταξη του για τα επόμενα 5 χρόνια. Άρα θα έχουμε μια επανάληψη του βαρετού δημοτικού συμβουλίου, με ύβρεις, κατηγορίες, και ελάχιστο έργο.

Η δεύτερη  πιθανότητα είναι, να έχουν κάποια άτυπη συμφωνία όσον αφορά τη διοίκηση του δήμου, η οποία σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος στο άρθρο. Μια τρίτη ευκαιρία στον κ. Ζορμπά, που η  πλειοψηφία των πολιτών της Αγίας Παρασκευής αποδοκίμασε τόσο έντονα. Για πρώτη φορά εν ενεργεία δήμαρχος, δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε πέντε χρόνια από σήμερα πάλι θα μιλάμε για τα ίδια προβλήματα.

Επιπλέον ο κ. Σταθόπουλος θα είναι “αιχμάλωτος” του κ. Ζορμπά, ο οποίος δε θα χάνει ευκαιρία να του υπενθυμίζει διαρκώς πως αυτός τον έβγαλε Δήμαρχο και σε ένα βαθμό θα έχει δίκιο. Αν ο κ. Σταθόπουλος είχε δυναμική, δε θα έχανε το 1/3 των ψηφοφόρων και ενώ βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Όπως και να έχει, θα διοικούν την Αγία Παρασκευή για άλλα πέντε χρόνια, αυτοί που οι δημότες έστειλαν στην δεύτερη και τρίτη θέση.

Αντίθετα, αν επικρατήσουν οι Αλλάζουμε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πυροδοτηθούν εξελίξεις και να ανοίξει ο δρόμος σε νέους ανθρώπους, νέα πρόσωπα, νέες τακτικές, νέες νοοτροπίες και αντιλήψεις, τα οποία θα λειτουργήσουν ενωτικά, συνεργατικά, μακρόπνοα και ανοιχτόμυαλα, ώστε εμείς οι δημότες μαζί με τη διοίκηση του Γιάννη Μυλωνάκη να σχεδιάσουμε επιτέλους το μέλλον αυτής της πόλης. Έχουμε πολύ χαμένο έδαφος να καλύψουμε, και το ρίσκο να έχουμε άλλη μια ανεκμετάλλευτη πενταετία βιώνοντας μια από τα ίδια, είναι τεράστιο.

Τάσος Μπομπόνης, πολιτικός μηχανικός

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.