Τα «φιλαράκια», ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο λάθος δρόμος

.

Γράφει η Λένα Μαρκή

Βρισκόμενοι στην παραμονή του 2ου γύρου των δημοτικών εκλογών και ένα βήμα πριν εκλεγεί ο επόμενος δήμαρχος που θα διοικήσει την πόλη για μια 5ετία, αναλογιζόμαστε τα όσα έγιναν αυτή την εβδομάδα. Και ανακαλύπτουμε ότι τον μεγαλύτερο ντόρο έκαναν οι δεξιές παρατάξεις, οι οποίες μάλιστα δέχτηκαν και τη μεγαλύτερη ζημιά των εκλογών.

Έρχεται ας πούμε ο Γιώργος Οικονόμου (Νέα Αρχή) και γράφει στηρίζοντας τον Γιάννη Σταθόπουλο:

Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια

Από τη στιγμή που με μεγάλη πλειοψηφία τα στελέχη της  Νέας  Αρχής για την Αγία Παρασκευή,  και ο επικεφαλής μας, δήλωσαν τη στήριξή τους στο Γιάννη Σταθόπουλο  για τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχει ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου παραφιλολογία, καθώς επίσης και  δημοσιεύματα, ερωτήματα και  αναφορές για  συμφωνίες και ανταλλάγματα. Κάθε τέτοια προσέγγιση  δεν αφορά την παράταξή μας.

Πιθανότατα, κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Πορευτήκαμε με ήθος και εντιμότητα. Η οποιαδήποτε απόφαση περί στήριξης τη δεύτερη Κυριακή ελήφθη με την πλειοψηφία των μελών του συνδυασμού μας, με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια και πάντα με γνώμονα τη διεκδίκηση μιας καλύτερης Αγίας Παρασκευής.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μιλάει για παραφιλολογία! Ποια παραφιλολογία; Αυτός δεν ήταν που σε συνέντευξη στο τοπικό site agiaparaskevi-guide.gr στις 15/12/2018 έλεγε:

Διαβάζοντας διάφορες απόψεις νεοδημοκρατών στα social media διαφαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται την ζημιά που υφίστανται οι ίδιοι. Το θέμα δεν είναι αν θα στηρίξουν τον μπλε, τον κόκκινο, τον πράσινο, τον κίτρινο, τον πορτοκαλί, κλπ. Το θέμα είναι ότι οι ίδιοι οι δεξιοί χάνουν την αξιοπιστία τους. Δεν μπορεί να παρουσιάζουν τόσο ακραίες αλλαγές κριτικής σκέψης και πολιτικής άποψης. Και μάλιστα μέσα σε λίγες ημέρες οι πολιτικοί αντίπαλοι να γίνονται φιλαράκια. Δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι οι επικεφαλής δεν είναι απλοί πολίτες. Είναι ηγέτες που κουβαλούν τα στελέχη τους και τους ψηφοφόρους τους. Εκείνοι συμφωνούν με αυτή την τακτική; Με τι πρόσωπο ο κάθε Δεξιός κ. Οικονόμου θα ζητήσει μετά από 5 χρόνια την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών; Ο κ. Ζορμπάς έτσι κι αλλιώς αποχωρεί και δεν τον ενδιαφέρει. Βέβαια θα έπρεπε να φροντίζει για την υστεροφημία του, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα πάνω στην πίκρα και το θυμό των ημερών.

Όπως έγραψα και προ ημερών, οι επιλογές στήριξης αν γίνονταν για το καλό της πόλης και την εύρυθμη λειτουργίας της θα ήταν εύλογες και σεβαστές. Όμως, αυτό που θα έπρεπε να βάζει σε σκέψεις και τον κ. Σταθόπουλο, είναι ότι έγιναν για προσωπικό πολιτικό όφελος των υποστηρικτών. Και δεν ξέρω κατά πόσο αυτές οι στηρίξεις θα του βγουν σε καλό, γιατί εκεί που είχε την ανεξαρτησία του ωραία και καλά του φορτώθηκαν οι Δεξιές παρατάξεις … Ίσως έστω και τελευταία στιγμή θα πρέπει να προσέξει όλους αυτούς τους πολιτικούς εναγκαλισμούς. Άλλο ο κ. Οικονόμου να ψηφίζει Σταθόπουλο ως «Γιώργος» και άλλο να έρχεται η «Νέα Αρχή» που τόσο καιρό επιδείκνυε τις καλές σχέσεις με τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Νίκο Παπαθανάση, τον Δημήτρη Καιρίδη, κ.α. Όσον αφορά δε τη στήριξη από τον κ. Μουστόγιαννη, μετά τα τελευταία στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα πανελλαδικά, ίσως θα έπρεπε να κρατάει πολύ μεγάλες αποστάσεις (Παρεμπιπτόντως, προσέξατε ότι στα εκλογικά αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών η “Μια γενιά μπροστά” είναι με άσπρο σημαδάκι και όχι με μπλε; ).

Τέθηκε όμως και θέμα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας. Και σε αυτό προσανατολίζονται λανθασμένα. Το ζητούμενο δεν είναι αν θα διαγράψει η Ν.Δ. όσους στηρίξουν τον Γιάννη Σταθόπουλο ή θα επιβραβεύσει όσους πάνε με το Γιάννη Μυλωνάκη. Αυτό που πρέπει να τους καίει είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. «διέγραψαν» και τις τέσσερες υποψήφιες δεξιές παρατάξεις προεκλογικά. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση όσον αφορά το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Ούτε καν προσπάθεια σύγκλησης μεταξύ των τεσσάρων … Και θα έχει μεγάλη πλάκα να ξεπηδήσει καμιά νέα δημοτική παράταξη που θα πληροί τις προϋποθέσεις να λάβει την πολυπόθητη στήριξη και να βρεθούν εκτός του νυμφώνος.

Τέλος πάντων, αύριο είναι η μεγάλη μέρα που θα φέρει τα αποτελέσματα όλων αυτών των αναταράξεων. Αύριο θα δούμε ποιοι πορεύτηκαν στο σωστό δρόμο και ποιοι βάδισαν λάθος παίρνοντας στο λαιμό τους και όσους τους εμπιστεύτηκαν.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.