Δήλωση του εκλεγμένου δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Γ. Μυλωνάκης: «Αντλούμε έμπνευση από τον αγώνα τους και αναγνωρίζουμε το χρέος μας, να διαφυλάξουμε την ιστορική παρακαταθήκη, που μας κληροδότησαν»

Το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου ο εκλεγμένος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης κατέθεσε ένα λουλούδι στην μνήμη αυτών που θυσιάστηκαν.

Το εκλεγμένο δήμαρχο συνόδευαν στο Πολυτεχνείο τα μέλη της δημοτικής ομάδας του Κωστάντια Βακαλοπούλου, Πέτρος Διακογιάννης, Δημήτρης Καράτζαλος, Βασίλης Νάνης, Τάνια Νικολούλια, Παναγιώτης Τσόκας.

Μετά την κατάθεση λουλουδιού δήλωσε:
 «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου σφράγισε τη νεότερη ιστορία της χώρας, επιταχύνοντας την πτώση της χούντας και οδηγώντας στην εγκαθίδρυση της σύγχρονης δημοκρατίας, της πιο σταθερής και μακρόχρονης που γνώρισε η Ελλάδα.

Σήμερα, μισό αιώνα μετά, τιμούμε τη μνήμη όλων εκείνων που αγωνίστηκαν κατά της χούντας και  θυσιάστηκαν για την ελευθερία.
Η πίστη στη δημοκρατία, το αίτημα για ελευθερία, αξιοπρέπεια, μόρφωση και προκοπή εξακολουθούν να μας δείχνουν τον δρόμο: για να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις, για να κατακτήσουμε νέους συλλογικούς στόχους. 

Έχουμε ευθύνη να μην ξεχάσουμε ποτέ. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την ασφάλεια, αλλά και για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και των δημοκρατικών μας θεσμών. Να συνεχίσουμε να οικοδομούμε μια καλύτερη κοινωνία υγιή, ανοιχτή, δίκαιη, συνεκτική».

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.