Γιάννης Μυλωνάκης: Εισήγηση για μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη του 2024

.

Μετά από γόνιμη συνεργασία του εκλεγμένου δημάρχου Γ. Μυλωνάκη με την Οικονομική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας…

Δεσμευθήκαμε προεκλογικά ότι ως νέα δημοτική Αρχή θα υιοθετήσουμε ανοιχτό δίαυλο με τους συμπολίτες μας, τους οποίους και θα ενημερώνουμε άμεσα και με πλήρη διαφάνεια για όλα τα θέματα της πόλης. Αυτό θα πράξουμε και έως την 1η Ιανουαρίου 2024, οπότε θα αναλάβουμε επίσημα τα καθήκοντά μας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη της νέας χρονιάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

  1. Μολονότι η ευθύνη διοίκησης του Δήμου παραμένει στον απερχόμενο δήμαρχο μέχρι 31/12/2023, με πρωτοβουλία του εκλεγμένου δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη, και παρά τη «σύγχυση» που κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν, πιέσαμε ώστε η απόφαση για τα δημοτικά τέλη να ληφθεί εγκαίρως, ώστε οι πολίτες να μπορούν να προγραμματίσουν τον προϋπολογισμό τους τη νέα χρονιά. Η συγκεκριμένη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.
  2. Μετά από συνεργασία του εκλεγμένου δημάρχου με την Οικονομική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας, η οποία έγινε σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού, αναλύθηκαν ένα προς ένα τα οικονομικά δεδομένα και επήλθαν όσες εξορθολογήσεις δαπανών ήταν απαραίτητες.
  3. Με βάση τον παραπάνω εξορθολογισμό των δαπανών προέκυψε ότι ουδεμία ανάγκη υπάρχει για αύξηση των δημοτικών τελών του 2024, οπότε η εισήγηση είναι αυτά να παραμείνουν αμετάβλητα.

Σχετικά με το θέμα ο εκλεγμένος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε:

«Μπορεί οι ευθύνες μας για τη διοίκηση του Δήμου να αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς, αλλά για εμάς η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει.

Ενόψει του καθορισμού των δημοτικών τελών του 2024, είχα πολύωρη συνεργασία με τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, στη διάρκεια της οποίας αναλύσαμε, κωδικό τον κωδικό, όλες τις προϋπολογισθείσες δαπάνες για το νέο έτος. Οφείλω να πω ότι οι εργαζόμενοί μας στις δύο υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία και επέδειξαν υψηλό πνεύμα συνεργασίας, για το οποίο τους ευχαριστώ και θεωρώ ότι αποτελεί πολύ ευχάριστο προμήνυμα για τη σχέση που θα αναπτύξουμε τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το ύψος των δημοτικών τελών καταλήξαμε στο ότι δεν υπάρχει λόγος αύξησής τους, οπότε εισηγούμαστε αυτά να παραμείνουν στο ύψος του 2023. Δηλαδή να μην υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης μας. Δεν πρόκειται για ευκαιριακή απόφαση προκειμένου να γίνουμε αρεστοί στους συμπολίτες μας. Απλούστατα, οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των δημοτικών τελών αποφασιστεί, αυτό θα γίνει αφού οι πολίτες διαπιστώσουν ότι το επίπεδο υπηρεσιών που λαμβάνουν έχει αναβαθμιστεί σε ανάλογο βαθμό».

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.