Νέα δυσμενή ανατροπή στους προϋπολογισμούς των δήμων για το 2024 φέρνει η χθεσινή ρύθμιση για την καταβολή του τέλους ταφής απορριμμάτων

Νέα δυσμενή ανατροπή στους προϋπολογισμούς των δήμων για το 2024 φέρνει η χθεσινή ρύθμιση για την καταβολή του τέλους ταφής απορριμμάτων

Οι δήμοι καλούνται να καταβάλλουν 240 εκ. ευρώ εντός του 2024 από τους πόρους τους

Λ. Κυρίζογλου: Η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει στην εφαρμογή της ήδη ειλημμένης απόφασής της για δικαστική προσβολή του μέτρου

Η ψηφισθείσα χθες τροπολογία για την αναδρομική απόδοση από τους δήμους του τέλους ταφής απορριμμάτων, που προσθέτει νέα βάρη στην ήδη ασφυκτική οικονομική κατάσταση των δήμων, οι προβλέψεις του φορολογικού νομοσχεδίου και η νέα ρύθμιση για την είσπραξη οφειλής ΤΑΠ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Ελληνικό Κτηματολόγιο, προβλέπεται αλλαγή στη διαδικασία είσπραξης οφειλής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

Σύμφωνα με το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με την προβλεπόμενη ρύθμιση δεν διασφαλίζεται η είσπραξη του ΤΑΠ από τους δήμους, καθώς αναιρείται η μέχρι τώρα υποχρεωτική  προϋπόθεση καταβολής τυχόν οφειλής από τους ιδιοκτήτες πριν τη μεταβίβαση ακινήτων. Γεγονός που θα επιφέρει απώλεια εσόδων για τους δήμους. Το θέμα θα τεθεί για συζήτηση από την ΚΕΔΕ σε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το προσεχές διάστημα.

Ενημέρωση από τον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο  για νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν την ψυχοκοινωνική υγεία

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης παραβρέθηκε ο  υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε το ΔΣ της ΚΕΔΕ για ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που δρομολογεί το υπουργείο, ζητώντας τις προτάσεις και  τη συνέργεια  της ΚΕΔΕ για την προετοιμασία τους πριν τεθούν σε δημόσια διαβούλευση και τη συμβολή στην υλοποίησή τους. Το ΔΣ της ΚΕΔΕ δεσμεύτηκε να διατυπώσει άμεσα  τις προτάσεις και παρατηρήσεις του.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.