Τραγωδία με 55χρονη στο Κοντόπευκο – Στο φως λεπτομέρειες της υπόθεσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Ζωοφίλων, ο σύζυγός της δεν είχε αντιληφθεί για αρκετά 24ωρα ότι η γυναίκα πέθανε, ενώ τα τρία σκυλιά της ήταν κλεισμένα στο σπίτι.

Νεκρή βρέθηκε 55χρονη στην κατοικία της, στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής, τις προηγούμενες μέρες. Σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωση του Συλλόγου Ζωοφίλων, ο ηλικιωμένος σύζυγός της δεν είχε αντιληφθεί για αρκετά 24ωρα ότι η γυναίκα πέθανε, ενώ τα τρία σκυλιά της ήταν κλεισμένα μέσα στο σπίτι.

Η οργάνωση, που συνέβαλε στη διαχείριση της υπόθεσης, ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες, κάνοντας σχετικές καταγγελίες:

«Αφού λοιπόν πήραμε τον χρόνο μας για να συνέλθουμε από την ένταση και το σοκ απο όσα ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες, ήρθε η στιγμή να σας ενημερώσουμε για μια φρικιαστική και ταυτόχρονα θλιβερή ιστορία. Ο βασικότερος λόγος που το κάνουμε, είναι γιατί πρέπει επιτέλους να γίνει γνωστό, ότι ένα φιλοζωικό σωματείο που συνήθως αγνοείται, που συνήθως υποτιμάται, λοιδορείται ή δεν υπολογίζεται, γιατί δεν κάνει «πολιτιστικές» εκδηλώσεις και «δημόσιες σχέσεις» αλλά παράγει πολιτισμό, ήταν αυτό το σωματείο που κινητοποίησε τους αρμόδιους φορείς, ώστε να δοθεί τέλος στο μαρτύριο ενός ανθρώπου, τριών σκυλιών, αλλά και μιας ολόκληρης γειτονιάς.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας ενημερωθηκαμε από το τοπικό Α. Τ για τον αιφνίδιο θάνατο μιας γυναίκας, που ο ηλικιωμένος σύζυγος της δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν νεκρή αρκετές μέρες και τα τρία σκυλάκια της ήταν κλεισμένα μέσα στο σπίτι. Η αστυνομία μας ζήτησε να παραλάβουμε τα ζώα, αφού ο ηλικιωμένος σύζυγος δεν ήταν σε θέση να τα φροντίσει. Τους ενημερώσαμε ότι θα πρέπει να κάνουν γραπτό αίτημα στον Δήμο που είναι αρμόδιος να μεριμνά σε τέτοιες περιπτώσεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν είναι σε ισχύ κανένα πρόγραμμα.

Επί δύο μέρες η υπόθεση είχε γίνει μπαλάκι από Αστυνομία σε Δήμο με τελικό αποδεκτή τον σύλλογο μας. Την Πέμπτη επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα του δήμου κάποιος συγγενής και δήλωσε ότι θα πάρει τα σκυλάκια στην Πάτρα, έτσι λοιπόν δεν θα χρειαζόταν ούτε η εμπλοκή του Δήμου ούτε δική μας. Το πρωί του Σαββάτου μας τηλεφώνησε γείτονας και μας ενημέρωσε ότι τα σκυλάκια όλες αυτές τις μέρες ήταν κλεισμένα μέσα στο σπίτι χωρίς νερό και τροφή. Άμεσα σπεύσαμε στην περιοχή και αυτό που αντικρισαμε ήταν σοκαριστικο.

Το σπίτι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τρώγλη και η δυσοσμία ήταν διάχυτη παντού. Ο ηλικιωμένος έτρωγε στην βεράντα φαγητό που του πρόσφεραν οι γείτονες. Επιτόπου πήγαμε στο Α. Τ και ζητήσαμε από τον αξιωματικό να ενημερώσει τον εισαγγελέα για τις συνθήκες που επικρατούν και για όλες τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν ώστε να πάρουμε τα σκυλιά. Το απόγευμα της ίδιας μέρας επικοινώνησε μαζί μας η διοικητής του τμήματος και μας ενημέρωσε ότι ο Εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να πάρουμε τα ζώα. Πού να τα πάμε Σάββατο απόγευμα και με τι μέσα να μπούμε σε ένα σπίτι υγειονομική βόμβα;

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας στείλαμε email στις αρμόδιες υπηρεσίες, το οποίο παραθέτουμε, και το πρωί της Τρίτης οργανώθηκε μια επιχείρηση, που κανονικά θα έπρεπε να είχε οργανωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το ΕΚΑΒ και η αστυνομία πήραν το πτώμα της άτυχης γυναίκας. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, η αστυνομία και υγειονομικό διαπίστωσαν πως είναι επιτακτική ανάγκη ο άνθρωπος να μεταφερθεί σε κάποια δομή και το σπίτι να καθαριστεί και να απολυμανθεί. Τα σκυλάκια βρίσκονται στην φροντίδα του συλλόγου μας, μεταφέρθηκαν για πλύσιμο και απολύμανση και στη συνέχεια σε γιατρούς. Για την πορεία τους θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες μέρες».

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.