“Aλλάζουμε”: 25 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Η βία κατά των γυναικών λαμβάνει διαστάσεις πανδημίας. Στη χώρα μας τα φαινόμενα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται ανησυχητικά. Τα στόματα ανοίγουν, αλλά δεν αρκεί αυτό. Όταν παραβιάζεται με τόσο ηχηρό τρόπο ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, η αποστασιοποίηση είναι συνενοχή. 

Οφείλουμε όλοι να δώσουμε όχι μόνο φωνή στα θύματα, αλλά και ουσιαστική βοήθεια.

Πέρα από την κρατική μέριμνα, και η Αυτοδιοίκηση πρέπει να μπει μπροστά στη συγκεκριμένη προσπάθεια, μέσα από τη δημιουργία δομών στήριξης των θυμάτων. Στην Αγία Παρασκευή ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το σύνθετο αυτό κοινωνικό πρόβλημα, προχωρώντας σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Ως νεα δημοτικη αρχη θα δημιουργήσουμε γραφείο Εμφυλης βίας και Ισότητας των δύο φίλων προκειμένου να δώσουμε έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινόμενου.

Η βία κατά των γυναικών είναι βία κατά της κοινωνίας μας, μας αφορά όλους και όλοι μαζί θα την αντιμετωπίσουμε.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.