Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα έγινε η ετήσια πανήγυρη του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολυάριθμων πιστών εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ενοριακό Ναό του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής,ο οποίος θεμελιώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1980 και εγκαινιάσθηκε στις 10 Ιουνίου 2023.
Ο συγκεκριμένος Ναός αποτελεί έργο του αοιδίμου Αρχιμανδρίτη π. Πορφυρίου Δελλή (19 Νοεμβρίου 1945 – + 24 Δεκεμβρίου 2020), ο οποίος από το 1988 και επί 32 συναπτά έτη διετέλεσε Εφημέριος και Προϊστάμενος του Ναού.Την παραμονή της εορτής, 29 Νοεμβρίου, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης π.Βαρνάβας Θεοχάρης,ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής, 30 Νοεμβρίου, εψάλη το πρωί ο Όρθρος και επακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ.Φιλοθέου,ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο,ενώ το απόγευμα έγινε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής. 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.