“Φυσάει κόντρα”: Κοντόπευκο/Παράδεισος: Διπλή επίθεση σε πράσινο και δημόσιο χώρο!

Mέσα σε λίγες μέρες η περιοχή του Κοντοπεύκου πρωταγωνίστησε στο δημόσιο λόγο της πόλης τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και φορέων και συλλογικοτήτων.

Την περασμένη Τετάρτη η Διοίκηση Μυλωνάκη ξεκίνησε να δίνει το στίγμα της. Έφερε ως θέμα ημερήσιας διάταξης την άδεια σε καταστήματα (θα εξειδικευτεί σε δεύτερο χρόνο ποια ακριβώς μαγαζιά θα λάβουν χώρο) για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Αγίας Τριάδος και Ψαρών. Κάτι μας θυμίζει αυτό…. Μερικούς μήνες πριν, η Διοίκηση Ζορμπά προσπάθησε- και πάλι παρά τη δυναμική διαφωνία του πάντα δραστήριου Συλλόγου κατοίκων Κοντοπεύκου- να περιορίσει τον ελεύθερο χώρο της πλατείας για χάρη των επιχειρήσεων. Η νέα Διοίκηση που υπόσχεται ότι ‘’Αλλάζουμε’’, αποδεικνύει εξαρχής ότι στο ερώτημα του δημοσίου χώρου απαντά με εμπορευματοποίηση και μάλιστα ρητά πήρε θέση ότι καμία πλατεία της πόλης δεν πρέπει να μη μένει ‘’ανεκμετάλλευτη’’. Και μάλιστα η πρόταση που υπερψηφίστηκε- ελέω Νόμου Βορίδη- δίνει τραπεζοκαθίσματα ακόμα και στα σημεία πρασίνου της πλατείας.

Ως Φυσάει Κόντρα όχι απλά αυτονόητα καταψηφίσαμε το θέμα αλλά τονίζουμε ότι η απόφαση του ΔΣ ΔΕΝ πρέπει να εφαρμοστεί και η γειτονιά του Κοντοπεύκου που κάθε άλλο παρά πολυτέλεια έχει να χάσει έναν ακόμα δημόσιο και ελεύθερο χώρο, μέσα από τους μαζικούς φορείς πρέπει να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη!

Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη, στη γειτονιά του Κοντοπεύκου κόπηκαν εντελώς παράνομα δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου δέντρα ψηλής βλάστησης, μεγάλα δέντρα, δέντρα απολύτως απαραίτητα για το οξυγόνο και το μικροκλίμα της γειτονιάς, με δεδομένο ότι οι κάτω γειτονιές δεν έχουν δίπλα τους τον Υμηττό και δεν πρέπει να παραδοθούν στην τσιμεντοποίηση. Η δημοτική αρχή οφείλει να διερευνήσει το ζήτημα σε νομικό επίπεδο, να επιβάλει πρόστιμο σε αυτούς που ευθύνονται γι αυτή την απαράδεκτη για τη γειτονιά ενέργεια, να αυστηροποιήσει το πλαίσιο αδειών κοπής δέντρων (είχαμε αναδείξει και ανάλογο ζήτημα με την πρακτική του εργολάβου στην οδό Ειρήνης) αλλά και να προχωρήσει άμεσα σε δεντροφύτευση υψηλής βλάστησης.

Έχουμε ανάγκη από δημόσιους χώρους και πράσινο και θα τα υπερασπιστούμε!

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.