«Νίκη Πολιτών»: Παρατυπίες της Δημοτικής αρχής Μυλωνάκη

«Νίκη Πολιτών»: Παρατυπίες της Δημοτικής αρχής Μυλωνάκη

Είναι γνωστό, σε όλη την Αυτοδιοίκηση, ότι θέματα εκτός της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου εισάγονται κατεπειγόντως, μόνον όταν προκύπτουν αιφνίδια γεγονότα (π.χ. καταστροφές, δίκες που επείγουν κ.α.).

Σε αντίθεση με αυτή την βασική αρχή, ο κ. Μυλωνάκης εισήγαγε, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Φεβρουάριου, ο ίδιος αντί του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να είναι στην ημερήσια διάταξη, θέμα διαχειριστικού ελέγχου των Οικονομικών στοιχείων του Δήμου για την τετραετία 2019-23.

Δηλώσαμε ότι είμαστε υπέρ της διαφάνειας και θα ψηφίσουμε τον έλεγχο, παρά το ότι είναι «πυροτέχνημα» στα πλαίσια των κοκορομαχιών με την Δημοτική αρχή Ζορμπά, όταν θα έρθει νόμιμα στην Δημοτική επιτροπή.

Το ίδιο έκανε με την απόφαση του, να βάλει τραπεζοκαθίσματα πάνω στο γκαζόν της μικρής Πλατείας των οδών Αγ. Τριάδος και Ψαρών.

Δήλωσε ότι θα το κάνει αυτός για πρώτη φορά.

Στην ίδια συνεδρίαση αρνήθηκε την συμμετοχή του πρ. Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Πολιτικού Μηχανικού Δημήτρη Κονταξή στην επιτροπή για το Γιαβάσειο κληροδότημα ισχυριζόμενος, ψευδώς, ότι μόνον Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να είναι μέλη της Επιτροπής.

Ο Δ. Κονταξής, άνθρωπος που εκτιμάται από όλη την κοινωνία της πόλης μας, είναι αυτός που πέτυχε την αξιοποίηση του Κληροδοτήματος με ιδιαίτερα συμφέροντες όρους για τον Δήμο.

Από εμάς συμπεριφορές της Δημοτικής αρχής, που δείχνουν προχειρότητα και είναι μη νομότυπες δεν γίνονται δεκτές.

Η παράβαση του Δημοτικού κώδικα δεν επιτρέπεται.

Ο κ. Μυλωνάκης επικαλέστηκε κάτι νέο και δυστυχώς είναι παλαιοκομματικός και αναντίστοιχος των καιρών.

16 Φεβρουαρίου 2024

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.