Κλείνει για 2 μήνες η Περ. Υμηττού σε Βριλήσσια, Αγ. Παρασκευή και άλλα σημεία

Η εκτέλεση εργασιών βαριάς συντήρησης του οδοστρώματος, επιφέρει εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού για 2 μήνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, θα πραγματοποιηθεί ολικός αποκλεισμός  στα παρακάτω οδικά τμήματά της κατά το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 έως την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, ως εξής:

Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό του Δυτικού Κλάδου της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού από τον κλάδο εξόδου της Σήραγγας Βριλησσίων προς την Περιφερειακή Υμηττού-Λεωφ. Δ. Πλακεντίας (Α-31,2) έως τη χλμ θέση Χ-5,5 εντός της Σήραγγας Αγίας Παρασκευής, καθώς και των κλάδων εισόδου προς Περιφερειακή Υμηττού από τα Διόδια Πεντέλης Ανατολικά και από τα Διόδια Δ. Πλακεντίας Νότια.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων δύναται να διεξάγεται ως εξής:

  • Ευθεία προς Αεροδρόμιο έως τον Σ.Ε.Α. Παιανίας όπου θα αναστρέφουν στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα και στην συνέχεια θα κινούνται προς Περιφερειακή Υμηττού μέσω του συνδετήριου κλάδου του Α.Κ. Λεονταρίου (του κλάδου Ε-16-Χ του κόμβου 16), ή
  • Ευθεία προς Αεροδρόμιο, στη συνέχεια να κατευθύνονται προς Παλλήνη μέσω του συνδετήριου κλάδου του Α.Κ. Λεονταρίου (του κλάδου Α-16-Ρ του κόμβου 16) και να αναστρέψουν στον Α.Κ. Παλλήνης (Κόμβος Υ8) με κατεύθυνση προς Κατεχάκη, ή
  • Ευθεία προς Αεροδρόμιο, στη συνέχεια να εξέρχονται στην έξοδο προς Λ. Μαραθώνος (κόμβος 15) όπου μέσω αυτής και της Λ. Μεσογείων να μπορούν να κατευθύνονται προς τα γειτνιάζοντα με την Περιφερειακή Υμηττού Προάστια ή τα Νότια Προάστια ή και προς το Κέντρο των Αθηνών.

Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βριλήσσια του Δυτικού Κλάδου της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού από χλμ θέση 5,3 έως τη συμβολή του κλάδου με την Ε.Λ.Ε.Σ.Σ. (Ε-30,9) στη σήραγγα των Βριλησσίων στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων δύναται να διεξάγεται ως εξής:

  • Ευθεία προς Μαρκόπουλο-Αεροδρόμιο μέσω του συνδετήριου κλάδου Ρ-16-Α (κόμβος Υ7) έως τον Σ.Ε.Α. Παιανίας όπου θα αναστρέφουν στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα, ή
  • Ευθεία προς Ραφήνα, στη συνέχεια να αναστρέφουν προς Ελευσίνα μέσω του Α.Κ. Παλλήνης (Κόμβος Υ8) και στην συνέχεια μέσω του συνδετήριου κλάδου του Α.Κ. Λεονταρίου (του κλάδου Χ-16-Ε του κόμβου Υ7) να κατευθύνονται προς Ελευσίνα.

Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ραφήνα του Ανατολικού Κλάδου της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού από τη χλμ θέση 5,3 προ των σηράγγων Αγ. Παρασκευής έως τον Α.Κ. Λεονταρίου (Κόμβος Υ7, χλμ 10,3), καθώς και του κλάδου εξόδου Αγ. Παρασκευής και των κλάδων εισόδου προς την Περιφερειακή Υμηττού από τα διόδια της Αγίας Παρασκευής Βόρεια και Γλυκών Νερών Βόρεια.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων δύναται να διεξάγεται ως εξής:

  • Οι οδηγοί με προορισμό το Μαρκόπουλο-Αεροδρόμιο, θα κινούνται ευθεία στην κατεύθυνση προς Βριλήσσια έως την έξοδο προς Λ. Πεντέλης (κόμβος 12) όπου θα αναστρέφουν και θα κινούνται ευθεία προς Αεροδρόμιο-Μαρκόπουλο.
  • Οι οδηγοί με προορισμό τη Ραφήνα, θα κινούνται ευθεία στην κατεύθυνση προς Βριλήσσια έως την έξοδο προς Λ. Πεντέλης όπου θα αναστρέφουν, θα κινούνται ευθεία προς Αεροδρόμιο-Μαρκόπουλο και στη συνέχεια θα εξέρχονται στον Α.Κ. Λεονταρίου (Κόμβος 16 – κλάδος Α-16-Ρ) στην κατεύθυνση προς Ραφήνα.

Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χολαργό του Ανατολικού Κλάδου της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού από τον Α.Κ. Λεονταρίου (Κόμβος Υ7, Χ-10,3) έως την χλμ θέση Χ-5,5 εντός της σήραγγας Αγίας Παρασκευής, καθώς και του συνδετηρίου κλάδου εισόδου από την Ε.Λ.Ε.Σ.Σ. προς την Περιφερειακή Υμηττού (Ε16-Χ) και του κλάδου εισόδου από τα διόδια Γλυκών Νερών Νότια προς την Περιφερειακή Υμηττού.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων δύναται να διεξάγεται ως εξής:

Οι ερχόμενοι οδηγοί από Ραφήνα:

  • θα κινούνται μέσω του συνδετήριου κλάδου Χ-16-Ε του κόμβου Λεονταρίου (κόμβος Υ7) στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα και να εξέρχονται στην έξοδο προς Λ. Μαραθώνος (κόμβος 15), όπου μέσω αυτής και της Λ. Μεσογείων να μπορούν να κατευθύνονται προς τα γειτνιάζοντα με την Περιφερειακή Υμηττού Προάστια ή τα Νότια Προάστια ή και προς το Κέντρο των Αθηνών, ή
  • θα κινούνται μέσω του συνδετήριου κλάδου Χ-16-Ε του κόμβου Λεονταρίου στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα, να εξέλθουν στην έξοδο προς Λ. Πεντέλης (κόμβος 12) όπου θα αναστρέψουν και θα κινούνται στο ρεύμα (Υ) προς την Περιφερειακή Υμηττού.

Οι ερχόμενοι οδηγοί από Αεροδρόμιο-Μαρκόπουλο:

  • θα κινούνται στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα, θα εξέρχονται στην έξοδο προς Λ. Μαραθώνος (15) όπου μέσω αυτής και της Λ. Μεσογείων θα μπορούν να κατευθυνθύνονται προς τα γειτνιάζοντα με την Περιφερειακή Υμηττού Προάστια ή τα Νότια Προάστια ή και προς το Κέντρο των Αθηνών, ή
  • θα κινούνται στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα, θα εξέρχονται στην έξοδο προς Λ. Πεντέλης (κόμβος 12) όπου θα αναστρέφουν και θα κινούνται στο ρεύμα (Υ) προς την Περιφερειακή Υμηττού.

Οι ως άνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται:

  • Από Δευτέρα έως και Πέμπτη, κατά τις ώρες 22:00 έως 06:00 της επομένης.
  • Την Παρασκευή κατά τις ώρες 22:00 έως 08:00 της επομένης.
  • Το Σάββατο κατά τις ώρες 20:00 έως 08:00 της επομένης.
  • Την Κυριακή κατά τις ώρες 20:00 έως 06:00 της επομένης.

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.