Παρέμβαση του συλλόγου Κοντοπεύκου πρός τον Δήμαρχο

Προς: 1) Κων. Κρητικίδη, Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Αγία Παρασκευής

2) Κυρίες και Κύριους Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα: Εισαγωγή  2 θεμάτων ( ΣΒΑΚ και Δυσοσμία Δερβενακίων)  προς συζήτηση, στην Ειδική Συνεδρίαση τις 29/2/2024.

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

επικαλούμενοι την σχετική διάταξη του Νόμου (Άρθρο 6&7, στον ν. 5056/23  ) που προβλέπει την Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, που έχει προγραμματιστεί για  τις  29 Φεβρουαρίου,  ζητάμε να μας επιτρέψετε να λάβουμε τον λόγο,  για δύο (2) πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν τα μέλη μας και γενικότερα τους κατοίκους του Κοντοπεύκου. 

Α) Την δυσοσμία που αναδύεται από τα φρεάτια των ομβρίων, στην οδό  Δερβενακίων.

Β) Την αναθεώρηση  του Σχεδίου Βιώσιμης  Αστικής Κινητικότητας   Σ.Β.Α.Κ. προς βελτίωσή του.

Στο πρώτο θέμα της δυσοσμίας, θα ζητηθούν  να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της, γιατί η σημερινή κατάσταση αποβαίνει σε βάρος της υγείας των κατοίκων και της λειτουργίας των καταστημάτων της περιοχής.

Στο Δεύτερο, διεκδικούμε την ένταξη στο ΣΒΑΚ ( που πρόσφατα εγκρίθηκε) πρόταση  βελτίωσης της οδού Γαρυττού και του Σταθμού  Μετρό Δουκίσσης  Πλακεντίας.

 Διαπιστώθηκε πως στην μελέτη που έχει εκπονήσει  ειδική  επιτροπή,  δεν περιλαμβάνονται  καθόλου αυτά τα  σημεία της συνοικίας μας.

Ζητάμε  να συμπεριληφθούν  στην μελέτη και να  προστεθούν μέτρα, ώστε να καλυφθούν βασικές παράληψης  και για  τα δυο αυτά σημεία.

Οδός Γαρυττού:

Η Γαρυττού είναι ο μεγαλύτερος δρόμος του Δήμου μας, μήκους 2,5 kh πολυσύχναστος, επικίνδυνης διέλευσης οχημάτων λόγω μείωσης του πλάτους, του οδοστρώματος  σε σημεία διπλής κατεύθυνσης, συγχρόνως απαγορευτική  για πεζούς λόγω  έλλειψη πεζοδρομίων, και ανύπαρκτης  αποχέτευσης ομβρίων, ώστε αμέσως να  πλημμυρίζει όταν βρέχει και γίνεται απροσπέλαστος.

Είναι αδιανόητο  το Σ.Β.Α.Κ να μην το συμπεριλαμβάνει στην μελέτη  του σχεδιασμού του. 

Αν ο λόγος είναι πως αποτελεί όριο του Δήμου μας, σας υπενθυμίζουμε ότι ο Νόμος λέει : «Η περιοχή παρέμβασης προσδιορίζεται κατά την προετοιμασία του Σ.Β.Α.Κ. και μπορεί να εκτείνεται και πέραν των διοικητικών ορίων ενός ΟΤΑ α’ ή β’ αθμού, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο προς εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών κινητικότητας».

Ως εκ τούτου στο υπό εξέταση αντικείμενο του ΣΒΑΚ πρέπει να συμπεριληφθεί και η οδός Γαρυττού.

ΜΕΤΡΟ Δουκίσσης Πλακεντίας:

Η απόφαση της ΜΕΤΡΟ να καταργήσει το ελεύθερο πάρκινγκ  και  να το παραδώσει σε ιδιώτες, επιδείνωσε την  αφόρητη κατάσταση στους δρόμους μας.

 Τα  ΙΧ πλημμυρίζουν τους γύρω δρόμους, για να εξασφαλίσουν μια θέση στάθμευσης, αδιαφορώντας αν είναι αυθαίρετη και  παράνομη και αν προκαλούν προβλήματα ασφυξίας στους κατοίκους της περιοχής.

 Ο Δήμος επιβάλετε  να μεριμνήσει για ελεγχόμενη στάθμευση, σε συνδυασμό με έκδοση κάρτα κατοίκου, ώστε να αποσυμφορηθεί  η περιοχή και να απαλλαγούν οι κάτοικοι από την προβληματική καθημερινότητα που βιώνουν.

Ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει την επαναφορά της ελεύθερης στάθμευσης στους χώρους της ΜΕΤΡΟ.

Μεταφορά του τερματικού Σταθμού του ΜΕΤΡΟ

Να γίνει αίτημα του Δήμου η μεταφορά του τερματικού Σταθμού του ΜΕΤΡΟ (που είναι η Πλακεντίας) εκτός της πόλης με ταυτόχρονη μεταφορά της αφετηρίας των Αστικών λεωφορείων από το Νομισματοκοπείο και την Πλακεντίας.

Η μεταφορά θα δώσει λύσεις στα περισσότερα προβλήματα αστικής κινητικότητας της περιοχής μας.

Με Εκτίμηση και την πεποίθηση πως θα εγκριθεί το αίτημά μας.

To  Διοικητικό Συμβούλιο

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.