Καταγγελία συνδημότη μας για το γκαράζ απορριμματοφόρων στα Πευκάκια(video)

Λάβαμε ένα e-mail απόγνωσης από συνδημότη μας, κάτοικο της περιοχής Πευκακίων κοντά στο περιβόητο γκαράζ. Σας το δημοσιεύουμε ακριβώς όπως το έστειλε μαζί και τις φωτογραφίες που το συνόδευαν. Τα στοιχεία του αποστολέα δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους.

Είμαι κάτοικος της περιοχής κοντά στο γκαράζ του Δήμου με τα απορριμματοφόρα. Μέχρι πριν λίγο καιρό πίστευα ότι θα βρεθεί  λύση και θα το απομακρύνουν, αλλά τώρα έμαθα ότι ανανεώθηκε για ένα χρόνο πάλι η μίσθωσή του.

Πέρα από εστία μολύνσεων αποτελεί και κίνδυνο για την ασφάλειά μας και θα καταλάβετε τι εννοώ αν δείτε τις φωτογραφίες που σας έστειλα. Τα νερά που βλέπετε είναι λύματα που βρίσκονται συνέχεια εκεί.  Υπάρχει ακόμα και μια δεξαμενή πετρελαίου σε κακή κατάσταση που αποτελεί νάρκη για την περιοχή.

Θα σας παρακαλέσω να δημοσιεύσετε όσα σας έστειλα σαν μια τελευταία ελπίδα μήπως γίνει κάτι. Να μάθει και ο υπόλοιπος κόσμος γιατί φωνάζουμε να φύγει το γκαράζ από την περιοχή.

Με εκτίμηση

Π. Α.

.

Για του λόγου το αληθές το ψάξαμε λίγο και διαπιστώσαμε ότι είναι απολύτως αληθινά. Δύο μέρες αφότου λάβαμε το e-mail πήγαμε εκεί και αντικρύσαμε την ίδια εικόνα. Πέραν του ότι εκεί αράζουν τα απορριμματοφόρα και λογικό είναι ο χώρος να είναι γεμάτος άσχημες μυρουδιές, οι εικόνες που αντικρίσαμε ήταν τραγικές. Άνθρωποι να εργάζονται ανάμεσα σε σκουριασμένα σίδερα, βαρέλια, χυμένα λάδια, λύματα, βρώμικα νερά! Να ανασαίνουν όλες τις “υπέροχες” μυρωδιές χωρίς καμία προστασία. Όντως υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή με πετρέλαιο σε άθλια κατάσταση, πιθανόν να είναι 20ετίας και άνω και αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα για την περιοχή. Έξω από την περίφραξη οι κάτοικοι της περιοχής είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται την ηχορύπανση από τα οχήματα, την ρύπανση και τον κίνδυνο μολύνσεων.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος στην συνέλευση του συλλόγου Πευκακίων παραδέχτηκε ότι είναι ντροπή για την πόλη! Καλά είναι τα λόγια και οι παραδοχές,  όμως δεν βλέπουμε πράξεις. Η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή αλλά κρατάει χρόνια. Όσοι πέρασαν από το πόστο του Αντιδημάρχου Καθαριότητας γνώριζαν το αίτημα των κατοίκων να απομακρυνθεί το γκαράζ από εκεί,  αμφιβάλλω όμως αν έκαναν έστω και μια βόλτα απο κει για να δούνε περι τίνος πρόκειται. Και δεν πέρασαν λίγοι τα τελευταία χρόνια, μετρήστε από την εποχή του Δημάρχου Χατζηανδρέου: Σκάνδαλος, Καλογερά, Γουργούλης, ο ίδιος ο τότε Δήμαρχος Κώτσης, Ζορμπάς (ο νυν Δήμαρχος), Παναγόπουλος, Φώλας, Κρητικίδης, Δάβαρη, συνολικά 9 αντιδήμαρχοι καθαριότητας.

Είδατε κανένα αποτέλεσμα; Και τότε ήταν θέμα χρημάτων ή δεν έβρισκαν χώρο;

Μάλλον κατά την ταπεινή μου άποψη κανείς δεν το πήρε ποτέ σοβαρά. Το μόνο που έκαναν ήταν να μοιράζουν υποσχέσεις και να ανανεώνουν το ενοίκιο.

Όμως κάποια στιγμή ο κόμπος φτάνει στο χτένι, ας μην περιμένουν να γίνει κάτι τραγικό για να αναγκαστούν με άσχημο τρόπο να πάρουν αποφάσεις. Λύσεις πάντα υπάρχουν αρκεί να τις ψάξουμε και επιτέλους για μια φορά ας αφήσουν οι πολιτικοί παράγοντες τις πόλης μας τις διαφωνίες και να κινηθούν για το καλό των πολιτών. Εξάλλου γι’ αυτό τους ψηφίζουμε και όχι για να μοιράζουν ευχολόγια και υποσχέσεις.

Για άλλη μια φορά όπως αναφέρει και ο κύριος Π.Α. απογοητευτήκαμε, για ένα ακόμα χρόνο το πάρκιν των απορριμματοφόρων θα βασανίζει τα Πευκάκια.

 

Σημείωση: Ακολουθούν οι φωτογραφίες του συνδημότη μας και το video που τραβήξαμε εμείς.



.