Τα παραλειπόμενα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου

29/10/12

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν έλειψαν τα παρατράγουδα κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Εθνικής επετείου. Αυτή τη φορά όμως υπερίσχυσε  στα σφάλματα ο κλήρος και όχι ο πολιτικός χώρος.

Ιερέας του Ναού της Αγίας Παρασκευής, βαρυσήμαντος, μόλις είδε το στεφάνι που είχε καταθέσει η παράταξη του ΠΑΜΕ  ζήτησε πάραυτα να το πετάξουν χρησιμοποιώντας έκφραση ανάρμοστη προς το σχήμα του. Βέβαια εκείνοι πήραν το στεφάνι και το ξανακατέθεσαν ως όφειλαν.

Δεύτερος ιερέας νοτιότερου Ναού που εμφανίζεται συχνότατα στα media της πόλης μας, κατά τη διάρκεια της παρέλασης και ενόσω ο Δήμαρχος βρισκόταν πάνω στη εξέδρα, εκείνος (ο ιερέας) πήγε και κάθισε στη θέση του Δημάρχου (χαλίφης στη θέση του χαλίφη δηλαδή).

Τρίτον παρατηρήσαμε ότι δεν υπήρχε θέση καθορισμένη για την παράταξη “Νίκη για την Αγία Παρασκευή”. Άτοπον για τον αρμόδιο που καθόρισε τις θέσεις. Ακόμη κι αν απουσίαζε ο επικεφαλής για οιονδήποτε λόγο, υπήρχε αντιπρόσωπος αυτού. Ακόμα κι αν κάποιος δεν είναι άριστος γνώστης του πρωτοκόλλου ορισμένα πράγματα είναι αυτονόητα, 1+1 κάνουν 2 και οι παρατάξεις είναι συγκεκριμένες.

 

Σημ:

Θα πρέπει οι ιερείς στις μέρες μας να είναι πιο προσεκτικοί και να μην παρασύρονται από τα κοσμικοπολιτικά. Άλλος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας  και στις μέρες μας έχουμε μεγάλη ανάγκη περισσότερο τον παρηγορητικό και στηρικτικό ρόλο της.

Λένα Μαρκή