Τα παραλειπόμενα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου

–

29/10/12

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν έλειψαν τα παρατράγουδα κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Εθνικής επετείου. Αυτή τη φορά όμως υπερίσχυσε  στα σφάλματα ο κλήρος και όχι ο πολιτικός χώρος.

— Ιερέας του Ναού της Αγίας Παρασκευής, βαρυσήμαντος, μόλις είδε το στεφάνι που είχε καταθέσει η παράταξη του ΠΑΜΕ  ζήτησε πάραυτα να το πετάξουν χρησιμοποιώντας έκφραση ανάρμοστη προς το σχήμα του. Βέβαια εκείνοι πήραν το στεφάνι και το ξανακατέθεσαν ως όφειλαν.

— Δεύτερος ιερέας νοτιότερου Ναού που εμφανίζεται συχνότατα στα media της πόλης μας, κατά τη διάρκεια της παρέλασης και ενόσω ο Δήμαρχος βρισκόταν πάνω στη εξέδρα, εκείνος (ο ιερέας) πήγε και κάθισε στη θέση του Δημάρχου (χαλίφης στη θέση του χαλίφη δηλαδή).

— Τρίτον παρατηρήσαμε ότι δεν υπήρχε θέση καθορισμένη για την παράταξη “Νίκη για την Αγία Παρασκευή”. Άτοπον για τον αρμόδιο που καθόρισε τις θέσεις. Ακόμη κι αν απουσίαζε ο επικεφαλής για οιονδήποτε λόγο, υπήρχε αντιπρόσωπος αυτού. Ακόμα κι αν κάποιος δεν είναι άριστος γνώστης του πρωτοκόλλου ορισμένα πράγματα είναι αυτονόητα, 1+1 κάνουν 2 και οι παρατάξεις είναι συγκεκριμένες.

 

Σημ:

Θα πρέπει οι ιερείς στις μέρες μας να είναι πιο προσεκτικοί και να μην παρασύρονται από τα κοσμικοπολιτικά. Άλλος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας  και στις μέρες μας έχουμε μεγάλη ανάγκη περισσότερο τον παρηγορητικό και στηρικτικό ρόλο της.

Λένα Μαρκή