Τα “επτασφράγιστα μυστικά” της μετεγκατάστασης της Περιφέρειας Β/Τ. Ποιος θα διαφωτίσει τους πολίτες;

φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Παρά τις όποιες διαμαρτυρίες υπήρξαν, η μεταστέγαση της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα στο Δήμο Αμαρουσίου, σε κτίρια της Λ. Κηφισίας 18 και 20,  είναι γεγονός. Αυτό που έχει μείνει σε εκκρεμότητα είναι το πότε.

Το aparaskeviimages.gr έχει ασχοληθεί εντατικά με το θέμα ήδη από τις 23 Οκτωβρίου 2015, δημοσίευσε την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιου Καραμέρου δύο χρόνια μετά στις 24 Οκτωβρίου 2017 στον Απολογισμό της 3ετίας και έκτοτε παρακολουθήσαμε επαγρυπνώντας την πορεία του.

Όταν πρόσφατα πληροφορηθήκαμε δε, ότι αρχίζουν οι μετακινήσεις ορισμένων αντικειμένων από το κτίριο του Δήμου Αγίας Παρασκευής και έχοντας στα χέρια μας την απόφαση της δαπάνης σχετικά με την αγορά ηλεκτρονικού προγράμματος για το νέο κτίριο, απευθυνθήκαμε τόσο στον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, όσο και στον κ. Καραμέρο. Γνωρίζοντας την αντίδραση του Δημάρχου κ. Πατούλη στο να μεταφερθεί μια ακόμη υπερτοπική υπηρεσία στο Δήμο, που θα επιβαρύνει τους κατοίκους, τον ενοχλήσαμε πολλάκις με e-mail και επικοινωνώντας τηλεφωνικά και με e-mail με το γραφείο Δημάρχου. E-mail αποστείλαμε και στον Αντιπεριφερειάρχη, όμως και οι δύο προτίμησαν να τηρήσουν σιγή ιχθύος.

Σοβαρές αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά του Συλλόγου Παραδείσου και μάλιστα 26 κάτοικοι προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής θέτοντας μια σειρά από στοιχεία που καθιστούν άνευ σχεδιασμού και ασύμφορη τη συγκεκριμένη μετεγκατάσταση.

Η μόνη ένδειξη και ενημέρωση από την πλευρά της Περιφέρειας είναι ένα τοιχοκολλημένο σημείωμα στην Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) Αγίας Παρασκευής όπου ανακοινώνει ότι μεταφέρεται η Διεύθυνση Ανάπτυξης και από 3-9-2018 θα λειτουργεί στο νέο κτίριο στο Μαρούσι και το φορτηγό που φόρτωσε έπιπλα και αρχείο.

φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι η Πρόνοια που στεγάζεται στο τωρινό κτίριο της Περιφέρειας Β/Τ θα μεταφερθεί στην Υπηρεσία Δόμησης και στο εναπομείναν κτίριο θα λειτουργήσει γαλλικό σχολείο.

 

Γεννώνται πλέον τα ερωτήματα:

  • ΠΟΙΕΣ ακριβώς υπηρεσίες και ΠΟΤΕ θα μεταφερθούν; Από ΠΟΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ θα λειτουργούν στο νέο κτίριο;
  • Σκέφτηκε κανείς τους δημότες της Αγίας Παρασκευής και των όμορων Δήμων οι οποίοι θα υποχρεωθούν να κάνουν όλη αυτή τη μετακίνηση κάθε φορά που θα πρέπει να εξυπηρετηθούν; Έστω, εφόσον θα βρεθούν προ τετελεσμένου γεγονότος, μήπως θα έπρεπε κάποιος να τους ενημερώσει που θα πρέπει να απευθύνονται για τις υποθέσεις τους και από πότε;
  • Όσον αφορά τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ούτε καν σχόλιο σχετικά. Και αν δεχτούμε ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος ως δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατεί να αντιδράσει έναντι του κόμματος και ασχολείται μόνο με το να διατηρεί καλές δημόσιες σχέσεις με την ΕΡΤ (δες SummERΤime και συνεντεύξεις), η αντιπολίτευση τι κάνει;;; Θυμόμαστε, όταν μετακόμιζε η ΔΟΥ στον Χολαργό είχε ξεσηκωθεί η πόλη, μέχρι έκτακτο δημοτικό συμβούλιο είχε συγκλειθεί μες τη νύχτα κάτω από το κτίριο, μέχρι φορτηγό του Δήμου είχε φράξει την είσοδο. Αυτή τη φορά η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη. Μια ακόμα δημόσια υπηρεσία (μετά την Τροχαία και την Εφορία) χάνεται, η πόλη αποδυναμώνεται και εκείνοι ποιούν την νήσσαν ….

Τέτοιου είδους κινήσεις, ασχεδίαστες και σιωπηρές, δεν αποτελούν ένδειξη υπευθυνότητας και ενδιαφέροντος για τον δημότη, οποιουδήποτε Δήμου.

2018_08_09_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ