Ένα σχόλιο του Γιάννη Λογοθέτη που μας έβαλε σε συλλογισμούς

Διαβάσαμε σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης το ακόλουθο σχόλιο που έγραψε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Γιάννης Λογοθέτης, και μας έβαλε σε συλλογισμούς.

“Θέλω να είμαι ειλικρινής με τον κόσμο και κυρίως με όσους δε με γνωρίζουν. Ιδεολογικά τοποθετούμαι στον κεντροδεξιό φιλελεύθερο χώρο και πολιτικά είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας από τα φοιτητικά μου χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι συμφωνώ με χρίσματα, στηρίξεις και κομματικοποίηση της Αυτοδιοίκησης.

Θεωρώ πλέον ότι ο κόσμος έχει κουραστεί με την κομματική καμαρίλα, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες και πιστεύω ότι τα κόμματα θα πρέπει να δώσουν οξυγόνο στις τοπικές κοινωνίες για να αποφασίζουν οι ίδιες και να επιλέξουν τους άξιους και τους ικανούς.

Σε σχέση με τις κομματικές ταυτίσεις και την πολυδιάσπασης του κεντροδεξιού χώρου στην πόλης μας (Αγία Παρασκευή) θεωρώ, ως ένα βαθμό, τις φιλοδοξίες θεμιτές αλλά εκτιμώ ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πέραν των Περιφερειών και των μεγάλων Δήμων, θα αποφύγει και πολύ καλά θα κάνει να δώσει στηρίξεις σε μικρότερους δήμους όπως είναι η Αγία Παρασκευή, αφήνοντας τις τοπικές κοινωνίες να αναπνεύσουν από τους κομματικούς εναγκαλισμούς και να επιλέξουν οι ίδιες, βάσει της αξιοσύνης των προσώπων και των προγραμματικών τους θέσεων.”

Ποια ήταν η ανάγκη που τον οδήγησε να προβεί σε αυτή τη δήλωση; Μήπως αιτιολογεί μια μεταστροφή (όσον αφορά τα αυτοδιοικητικά) από την κεντροδεξιά προς την κεντροαριστερή πλευρά και την συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές με νεοεμφανιζόμενη κεντροαριστερή παράταξη; Θα μου πείτε πως ενίοτε τα πράγματα … αλλάζουνε.

Φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα να ακολουθήσει την πορεία που ο ίδιος επιθυμεί, το παρελθόν όμως έδειξε πως ανάλογες κινήσεις δεν είχαν και το καλύτερο αποτέλεσμα. Γιατί όπως και να το κάνουμε, όταν κανείς συνηθίσει στους ρυθμούς μιας “οικογένειας” και μάλιστα είναι ενεργό μέλος της, δύσκολα αφομοιώνεται σε μια άλλη με διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης.

Είδομεν …

Υ.Γ.1 Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να μην θελήσει να εμπλακεί στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, αλλά δεν θα την ευχαριστήσει κιόλας δικά της στελέχη να εκτίθενται στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπό τη σημαία π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Υ.Γ.2 Πολύ δύσκολο να απαγκιστρωθεί ο ελληνικός λαός από τα κόμματα, όταν μάλιστα οι ίδιοι οι υποψήφιοι τα γυροφέρνουν επιζητώντας την εύνοιά τους (δεν αφορά τον κ. Λογοθέτη).