Ο “γάμος της χρονιάς” έβγαλε είδηση για το Βασίλη Γιαννακόπουλο

Γράφει η Λένα Μαρκή

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είχαμε για το τι μέλλει γενέσθαι με το πολιτικό μέλλον του πρώην Δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου.

Η είδηση βγήκε στο γάμο του κ. Γιαννακόπουλου, τον «πασοκικό γάμο της χρονιάς», όπως τον χαρακτηρίζει το Έθνος, όπου παρούσα ήταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κ. Φώφη Γεννηματά και ο πρώην Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Οι δυο τους «πλεύρισαν» τον κ. Γιαννακόπουλο και του πρότειναν να είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα. Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε την απάντηση του κ. Γιαννακόπουλου, η οποία κατ’ εκτίμηση του images αναμένεται θετική. Εξάλλου ο κ. Γιαννακόπουλος έχει όλα τα προσόντα για μια τέτοια θέση, έχει το πλεονέκτημα που απέκτησε με τη συμμετοχή του σε διάφορες αυτοδιοικητικές ενώσεις όπως η ΤΕΔΚΝΑ, η ΠΕΔΑ, η ΚΕΔΕ και η Ένωση Δημάρχων Αττικής. Αποτελεί πιστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  και η κοσμοσυρροή στην τελετή του γάμου του, αλλά και η εμφάνιση εκεί σημαντικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ, απέδειξε την ευρεία αποδοχή του.

Μια τέτοια επιλογή από τον κ. Γιαννακόπουλο θα φέρει ισχυρές ανακατατάξεις στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές εκλογές του 2019, με την απουσία Γιαννακόπουλου, απομένει ενεργή υποψηφιότητα μόνο αυτή του Γιάννη Μυλωνάκη, αφού όλα συντείνουν πως η κίνηση ενεργών πολιτών «Αλλάζουμε» θα εξελιχθεί σε δημοτική παράταξη. Εννοείται ότι άνετα θα λάβει τη στήριξη -χρίσμα από το κόμμα και πιθανόν με τις ευλογίες του Βασίλη Γιαννακόπουλου. Προφανώς είναι μία ιδανική περίπτωση αφού πρόκειται για υποψήφιο με εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, νέο και δραστήριο, γνωστό στην πόλη, που έχει τις δυνατότητες να συσπειρώσει γύρω του την κεντροαριστερά στην Αγία Παρασκευή.

Αποδεχόμενος βέβαια ο κ. Μυλωνάκης τη στήριξη δημιουργούνται ερωτηματικά για την πολιτική πορεία μελών των «Αλλάζουμε» με δεξιό προσανατολισμό. Η ενδεικτική κίνηση θα ήταν η αποχώρησή τους και η επιστροφή στον κομματικό τους χώρο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μια πιθανή στήριξη περιπλέκει τα πράγματα γι’ αυτούς, από τη στιγμή που δεν συμφωνούν με στηρίξεις και κομματικοποίηση της Αυτοδιοίκησης.

Μπορεί όμως να «λύσει τα χέρια» ενός άλλου ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, μιλάμε πάντα για τον κ. Κώστα Χατζηανδρέου, έναν εξαιρετικό δημοτικό σύμβουλο με θέσεις, απόψεις και πάνω από όλα άνθρωπο ευγενή, χαμηλών τόνων. Σαφώς θα κάνει πιο εύκολη τη μετάβασή του στο πλευρό του Γιάννη Μυλωνάκη.

Η υλοποίηση του σεναρίου αυτού θα ξεκαθαρίσει εν μέρη το πολιτικό τοπίο στην Αγία Παρασκευή.

Η «κόντρα» όμως για την Αγία Παρασκευή φαίνεται ότι θα μεταφερθεί και στην Περιφέρεια, εάν πραγματοποιηθούν οι φήμες – πληροφορίες  του images, που θέλουν το Γιάννη Σιδέρη να διεκδικεί την Περιφέρεια Βορείου Τομέα με την ομάδα του Γιώργου Πατούλη. Οπότε Βασίλης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Σιδέρης θα αναγκαστούν να διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Όπως και να έχει η απόφαση του κ. Γιαννακόπουλου είναι καθοριστικής σημασίας για την Αγία Παρασκευή και θα επηρεάσει τις πολιτικές ισορροπίες. Εικάζουμε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ανακοινωθεί εφόσον είναι θετική. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα σας κρατάμε ενήμερους.