Κώστας Χατζηανδρεου: Δήμαρχε το πρόβλημα είσαι εσύ

Καταπέλτης για το Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο υπήρξε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρώην Αντιδήμαρχος Διοίκησης και νυν μέλος του συνδυασμού «Αλλάζουμε», Κώστας Χατζηανδρέου.

Μετά το φιάσκο με την αναβολή της συζήτησης του Προϋπολογισμού 2019 και την ενημέρωση από το κ. Σταθόπουλο ότι είχε σκοπό να αποσύρει το θέμα, ο πρώην αντιδήμαρχος Διοίκησης, ο κ. Χατζηανδρέου, γνώστης εκ των έσω, μίλησε ευθέως και απέδωσε την απόλυτη ευθύνη στο Δήμαρχο για  την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο και για τη διάλυση των Υπηρεσιών. Τα όσα είπε πρέπει να ληφθούν απολύτως σοβαρά. Οποιοδήποτε σχόλιο από εμάς περιττεύει, τα είπε όλα εκείνος.

Ακολουθεί ακριβώς η τοποθέτηση του κ. Χατζηανδρέου στο Δ.Σ. στις 27 Δεκεμβρίου 2018 απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο. Σκληρά λόγια, αλλά αληθινά.

Έχετε μεγάλη φοβία να συζητήσετε με την πόλη. Δεν κάνετε καμία προσπάθεια να ακούσετε κανέναν σε αυτή την πόλη, δεν συνεργάζεστε με κανέναν, ούτε καν με τους Διευθυντές των Υπηρεσιών, δεν εγκαινιάσατε καμία διαδικασία συζήτησης με τους φορείς και τις παρατάξεις.

Γιάννης Σταθόπουλος, προϋπολογισμός του Αντώνη Σιδέρη το 2004. Έχω ολόκληρο αρχείο.

Αυτό σημαίνει ότι την παραμονή – διότι αυτό ήρθες ν’ αλλάξεις – των Χριστουγέννων παίρνουμε τον Προϋπολογισμό το βράδυ για να κάνουμε συνεργασία και συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και να τον ψηφίσουμε 3 μέρες αργότερα. Και συνεχίζεις Δήμαρχε, να φέρνεις και να συγκρίνεις με ότι αρνητικό παράδειγμα βρίσκεις, γιατί ο Ζορμπάς το έφερε την επόμενη χρονιά, αυτό κάνεις.

Δεν είπαμε όμως αυτά πριν τις εκλογές. Είπαμε θα τα αλλάξουμε αυτά. Αλλά δεν αλλάζουμε τίποτα. Και συνεχίζεις και υπερηφανεύεσαι και δεν θα απέσυρες τίποτα αν δεν ερχόταν η αντιπολίτευση να σου πει ότι δεν δέχεται, αν δεν καθόταν εκεί (σ.σ. δείχνοντας τα καθίσματα πίσω του). Αυτή είναι  η πραγματικότητα. Να μην κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλά μας. Όλοι το καταλαβαίνουμε, όχι μόνο εμείς και ετούτοι εδώ απέναντι (σ.σ. σύμβουλοι της συμπολίτευσης).

Άλλωστε εσύ δεν έφερες κανένα Προϋπολογισμό, δεν είχες εισήγηση δεν είχες τίποτα. Τίποτα απολύτως! Ο Ζορμπάς το έφερε 13 Ιανουαρίου το ’13 μας είπες, εσύ δεν έφερες τίποτα.

Μάλλιασε η γλώσσα μου μέχρι την τελευταία μέρα που έφυγα όταν σου έλεγα για αποσάθρωση των Υπηρεσιών. Η Οικονομική σου Υπηρεσία δεν λειτουργεί. Έχεις 5 Αντιδημάρχους και δεν υπάρχει Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών. Αυτά αντί να τα παίρνεις από τη θετική πλευρά να διορθώσεις τα πράγματα, τα παίρνεις αρνητικά και πας κάθε μέρα και χειρότερα. Φωνή βοώντος … Δεν υπάρχει από μέρους σου καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης, ίχνος αυτοκριτικής!

Το πρόβλημα είσαι εσύ!

Δεν διορθώνεις τίποτα. Δεν θες να διορθώσεις τίποτα.

Καλά πορεύεσαι, καλό στην Αντιπολίτευση κάνεις, όπως σου είπε και ο Μυλωνάκης την έχεις ενοποιήσει, πας μια χαρά!!!

Χρόνια Πολλά και του χρόνου …