Ο “κακοποιός” και η αποκατάσταση της αλήθειας για την κοπή του δέντρου.

 

Για δεύτερη φορά η περιοχή του Τσιακού και το έργο της ανάπλασης των πεζοδρομίων απασχολεί την πόλη μας.

Πριν λίγο κυκλοφόρησε η φήμη πως συνελήφθη κάτοικος “κακοποιός” μετά από επέμβαση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κων/νου Τσιαμπά …

Επειδή μας έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός επικοινωνήσαμε αμέσως τηλεφωνικά με τον κ. Τσιαμπά για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα λοιπόν με τον Αντιδήμαρχο υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κοπή του συγκεκριμένου δέντρου, ο κάτοικος όμως αντέδρασε μη συμφωνώντας και κάλεσε την Αστυνομία για να σταματήσει την κοπή. Όταν έφτασε επί τόπου η αστυνομία διαπιστώθηκε ότι όλα γίνονταν νόμιμα, με τον κάτοικο όμως να επιμένει να αντιδρά. Τότε οι αστυνομικοί πρότειναν ότι το σωστό θα ήταν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα για να διευκρινιστεί το θέμα. Πρόταση στην οποία συμφώνησαν τόσο ο κάτοικος όσο και ο κ. Τσιαμπάς.

Εκεί δόθηκαν ξανά οι απαραίτητες διευκρινήσεις, δεν διαπιστώθηκε παράβαση και κάτοικος & αντιδήμαρχος επέστρεψαν μαζί στον Δήμο. Όπως μάθαμε ο κάτοικος πήγε και στην πολεοδομία όπου του είπαν να κάνει αίτηση για να του απαντήσουν εγγράφως.

Η ιστοσελίδα μας έχει επανειλημμένα  αποδείξει ότι είναι εναντίον της παράνομης κοπής δέντρων, δεν είναι όμως ενάντια στη νομιμότητα. Όταν λοιπόν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία ψήφισαν αιρετοί των παρατάξεων που μας εκπροσωπούν, οφείλουμε να την σεβαστούμε.

Η διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων προς χάρη εντυπώσεων δεν βοηθάει κανέναν ούτε τους κατοίκους, ούτε το πράσινο της πόλης. Ούτε είναι πρέπον όποτε διαφωνούν ή διαπληκτίζονται κάτοικοι χαριτολογώντας να χαρακτηρίζονται “κακοποιοι”, γιατί τότε είμαστε όλοι “ολίγον κακοποιοί”.

Έχουμε την υποψία ότι το θέμα δεν θα λήξει εδώ. Αναμέμομεν …