Ποιός θα γίνει πρόεδρος και ποιός Αντιδήμαρχος; Να τα πούμε;

4/1/2013

Εποχή ανακατατάξεων και αλλαγών!

Το 2013 μπήκε με εκκρεμότητες στα διοικητικά θέματα της Αγίας Παρασκευής και ενώ γειτονικοί μας Δήμοι έχουν πραγματοποιήσει εδώ και μέρες τον ανασχηματισμό τους, από την ομάδα του Βασίλη Ζορμπά επικρατεί σιγή ιχθύος.

Υπάρχουν δύσκολες και εύκολες αποφάσεις.

Κατά την άποψή μας ο πρόεδρος θα παραμείνει πρόεδρος, μιας και τα δείγματα διαχείρισης κρίσεων και λειτουργίας του “σώματος” ήταν κατά γενική ομολογία άψογα. Δεν είναι καιρός για δοκιμές και ριψοκίνδυνες αλλαγές … και όπως λέει κι ο λαός  “σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει”.

Από την άλλη οσμιζόμαστε δυσκολίες στην αλλαγή φρουράς στις αντιδημαρχίες, βλέπετε ο κύριος Καλλικράτης μας τα έκανε μαντάρα! Λίγοι οι εκλεκτοί κατά τον Καλλικράτη, άλλοι επ’ αμοιβή και άλλοι για χόμπυ, άντε τώρα εσύ να διαλέξεις και να καταφέρεις να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Ειλικρινά δεν ζηλεύω καθόλου τον κ. Ζορμπά. Οι μεν θα παρεξηγηθούν γιατί θα νοιώσουν ότι απαξιώνεται το έργο που πρόσφεραν και οι δε θα γκρινιάζουν γιατί δεν θα τους δοθεί η δυνατότητα να προσφέρουν. Έχουμε μπεί και στην αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές, τα ονόματα ισχυρά  και ο καιρός δεν επιτρέπει χασούρες.

Στα νομικά πρόσωπα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα αν και ποτέ δεν αποκλείονται οι αλλαγές. Φαντάζεστε να δούμε κάποιον πρόεδρο νομικού προσώπου να γίνεται αντιδήμαρχος; Όλα είναι πιθανά σ’ αυτή την ζωή και ως γνωστόν ποτέ μη λες ποτέ. Εξάλλου ότι κυκλοφορεί στα πηγαδάκια έχει πάντα και μια δόση αλήθειας και ακούγεται πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δούμε συγκεκριμένο πρόεδρο να μετακομίζει στο κτίριο του Δημαρχείου, αν και οι πολλά γνωρίζοντες εκ των έσω το αρνούνται.

Εμείς έχουμε μεγάλη φαντασία και βλέπουμε μακριά.

Ο χρόνος θα δείξει που κάναμε λάθος και που πέσαμε διάνα.

 

Λένα Μαρκή