Πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του Βρεφονηπιακού σταθμού στα Πευκάκια

 21 Μαρτίου 2013

Ένα δώρο για τα μικρά παιδιά του Δήμου Αγίας Παρασκευής θεμελιώθηκε σήμερα με όλες τις τιμές, τις ευλογίες και τις ευχές που αρμόζουν. Ένα έργο που θα δώσει πνοή στην περιοχή.

Ο Βρεφονηπιακός σταθμός στο οικόπεδο Ο.Τ. 405, στη συμβολή των οδών Μακαρίου & Αισώπου, έχει πάρει το δρόμο του και σήμερα πήρε και τις ευλογίες ώστε να αποτελέσει ένα τμήμα από τους στόχους του νυν Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, δηλαδή την απόκτηση ιδιόκτητων παιδικών σταθμών και σχολείων για την πόλη.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Σταύρος Τρικαλιώτης από τον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Πευκακίων με την παρουσία αρκετών δημοτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορ. Τομέα κ. Κων/νος Μανιάτης, εκπροσωπώντας και τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό, έδωσε τις ευχές του και για μια ακόμα φορά δήλωσε πως όποια τεκμηριωμένη μελέτη για κατασκευή έργου του Δήμου μας φτάσει σ’ αυτόν, θα φροντίσει άμεσα να την προωθήσει. Μίλησε και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού τονίζοντας την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα του έργου.

Ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς είπε ότι δημιουργείται ένα έργο για το οποίο δόθηκε μεγάλος αγώνας, ανέφερε τα τεχνικά στοιχεία του έργου και πως αναμένεται να παραδοθεί σε 15 μήνες περίπου. Ενημέρωσε επίσης πως ο χώρος της παιδικής χαράς του σταθμού, μετά τις ώρες λειτουργίας του, θα δίνεται προς χρήση στα παιδιά της περιοχής. Ενημέρωσε και για τα υπόλοιπα έργα που έχουν πάρει το δρόμο τους, όπως η Αγίου Ιωάννου.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για την Αγ. Παρασκευή” κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος τόνισε ότι βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με τη διοίκηση και η παράταξη θα είναι πάντα αρωγός σε όποια έργα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και είναι για το καλό της πόλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και  η πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Έφη Καψοκεφάλου, τονίζοντας πως το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά και αυτά είναι που θα χαρούν αυτό το έργο.

Λίγο πριν ρίξουν την πέτρα για τη θεμελίωση ευχήθηκαν όλοι να είναι γερά τα θεμέλια και να συναντηθούν πάλι στην κατασκευή του επόμενου παιδικού σταθμού.

Στην τελετή παρευρέθηκαν και παιδάκια από τον παιδικό σταθμό της οδού Τρωάδος μαζί με τις παιδαγωγούς τους και έδωσαν μια διαφορετική νότα στην εκδήλωση.

Παρόντες επίσης  ήταν ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βουτσινάς, ο επικεφαλής της παράταξης “Νίκη για την Αγία Παρασκευή” κ. Σταθόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαδοπούλου, κ. Μουχτούρη, κ. Τσιαμπάς, κ. Κωστόπουλος και κ. Παναγόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κωνσταντακόπουλος, κ. Καβρουδάκη-Δημητρίου, κ. Γουργούλης, ο αντιπρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Λέκκας και το μέλος του ΔΣ κ. Σπυριδάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σάρκουλας και τα  μέλη του ΔΣ κ. Παπασπύρος, κ. Παύλος Σταθόπουλος και κ. Αντωνοπούλου-Πανάγου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων κ. Μπακογιάννης και τα μέλη του ΔΣ καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος κ. Μιχαηλίδης, η Σύμβουλος του Δημάρχου επί Τεχνικών θεμάτων κα. Ζορμπά, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κα. Τσακπίνογλου και ο Προϊστάμενος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Κτηρίων κ.  Θεοδωρίδης. Παρούσα επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Θάλεια Καραΐνδρου.