Δε μένουμε στα λόγια, προχωράμε στα ΕΡΓΑ!

Αγία Παρασκευή 3/4/2012

Είναι γεγονός ότι θέλουμε την πόλη μας καθαρή!

Και όταν αυτό δεν συμβαίνει κρίνουμε και επικρίνουμε τον πρώην, τον νυν και τον μελλοντικό Δήμαρχο. Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε κάτι κι εμείς;

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν: “συν Αθηνά και χείρα κίνει” δηλαδή, δε φτάνει να επικαλείσαι βοήθεια από τα θεία ή την τύχη, αλλά οφείλεις να καταβάλεις και τις απαιτούμενες προσπάθειες.

Με βάση αυτό σκεφτήκαμε να δράσουμε ξεκινώντας από το κολυμβητήριο.

Έτσι σήμερα πρωί-πρωί συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο κο Βασίλη Ζορμπά και του εκθέσαμε την ιδέα μας, για την οποία ήδη προ ημερών είχαμε μιλήσει και στους προέδρους των τεσσάρων συλλόγων της πόλης μας (Αη-Γιάννη, Τσακού, Πευκακίων & Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων) και από τους οποίους είχαμε θετική απάντηση. Συγκεκριμένα προτείναμε:

Να καθαρίσουμε το κολυμβητήριο από τα σκουπίδια με την αρωγή πάντα των Συλλόγων της Αγίας Παρασκευής και φυσικά όσων κατοίκων θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά καθώς και των συστημάτων των προσκόπων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, με την προϋπόθεση αμέσως μετά να περιφραχθεί από το Δήμο.

Ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς δέχτηκε την πρότασή μας και μάλιστα πρότεινε να μας βοηθήσει χορηγώντας μας  απορριματοφόρο, ανοικτό αυτοκίνητο, εργαλεία όπως τσουγκράνες, σακούλες  απορριμάτων, γάντια, μάσκες και ότι άλλο μπορεί να χρειαστούμε και δήλωσε ότι ήδη υπάρχουν τα απαραίτητα για την περίφραξη ώστε να γίνει αμέσως μετά τον καθαρισμό.

Οι δε Σύλλογοι των κατοίκων είναι γνωστοί για τη δράση τους στην πόλη μας, το έχουμε άλλωστε δει τις προηγούμενες μέρες με τις δενδροφυτεύσεις και τους καθαρισμούς που πραγματοποίησαν σε διάφορα σημεία του Δήμου, αλλά και την βοήθεια που προσφέρουν σε συμπολίτες μας. Οπότε όπως είναι φυσικό δέχτηκαν να είναι πρωτοστάτες σε αυτή την προσπάθεια.

Η δράση αυτή θα αρχίσει να υλοποιείται μετά το Πάσχα και φυσικά θα σας ενημερώσουμε για την ημέρα και ώρα πραγματοποίησής της.

Η κίνηση αυτή θα γίνει με σκοπό να απομακρύνουμε τον κίνδυνο ατυχημάτων καθώς και μολύνσεων από τις ακαθαρσίες που υπάρχουν εκεί. Ήδη σήμερα βγάλαμε φωτογραφίες του κολυμβητηρίου (όχι αρχείο)  και τις δημοσιεύουμε. Θα θέλαμε την συμμετοχή όλων γιατί πρόκειται για τις ζωές μας, για το περιβάλλον που ζούμε και αναπνέουμε και επιτέλους πρέπει κάποια στιγμή να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Το κολυμβητήριο εφόσον δεν μπορεί να συνεχιστεί σαν έργο, τουλάχιστον θα πρέπει να πάψει να αποτελεί απειλή για την υγεία, για μας και για τα παιδιά μας.