Ευχές αλλά και καταγγελίες στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Άγιος Ιωάννης

 

Για μία ακόμα χρονιά ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Άγιος Ιωάννης  γέμισε το θεατράκι του 2ου Γυμνασίου με αγαπημένους του ανθρώπους. Για μία ακόμα χρονιά οι περισσότεροι δημοτικοί παράγοντες τίμησαν με την παρουσία τους τη εκδήλωση.

Την τελετή ευλόγησε ο πατήρ Κωνσταντίνος από τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής. Τα κάλαντα έψαλε η χορωδία του μακαριστού Χρήστου Χατζηνικολάου.

Τηρώντας την παράδοση που θέλει κατά την κοπή της συγκεκριμένης πίτας να αναφέρονται όλα τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής και όχι μόνο, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Βαβουγυιός αφού ευχήθηκε σε όλους για την νέα χρονιά αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τον Αη Γιάννη.

Μίλησε για την ανάπλαση της Αγίου Ιωάννου, για τα πεζοδρόμια που κατασκευάστηκαν αλλά οι πολίτες παρκάρουν πάνω τους προκαλώντας ζημιές, για την πλατεία του Αη Γιάννη και το πρόβλημα που υπάρχει με τις καφετέριες τόσο για το θέμα του ήχου, όσο και για τα άτομα που συγκεντρώνονται στην πλατεία και την καθιστούν επικίνδυνη. Τόνισε ότι το πρόβλημα εντείνεται από τη στιγμή που δεν υπάρχει αστυνόμευση μετά την απόλυση των Δημοτικών αστυνομικών και την απομάκρυνση της τροχαίας από την πόλη. Μίλησε και για τις υπόλοιπες χαμένες υπηρεσίες, καθώς και για το μετρό που χάσαμε. Ζήτησε από το Δήμαρχο να κάνει ένα δημοτικό ιατρείο στην περιοχή ώστε να μπορούν οι συνταξιούχοι να γράφουν τα φάρμακά τους.

Τόνισε ότι ο σύλλογος έχει μια άριστη συνεργασία με το Δήμο για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.

Αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με το κοιμητήριο και κλείνοντας είπε ότι θα πρέπει να προσέξουμε το δημογραφικό πρόβλημα που δημιουργείται στη χώρα μας. Όπως χαρακτηριστικά είπε πάνε να μας αφελληνίσουν, να καταστρέψουν τη χώρα μας.

Ο λόγος δόθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μανιάτη ο οποίος αφού ευχήθηκε για μια δημιουργική χρονιά, είπε ότι κάθε νέο συνδυάζεται με την ελπίδα, όμως δεν αρκεί μόνο η ελπίδα. Η Πολιτεία όπως είπε έχει υποχρέωση να έχει ένα κοινωνικό κράτος, να φροντίζει για την υγεία των πολιτών της. Τα λόγια είναι εύκολα, τα έργα όμως είναι δύσκολα. Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη η Περιφέρεια κάνει έργα υποδομής και έργα παιδείας σε όλους τους Δήμους ορθολογικά. Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως η κρίση μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε ενωμένοι.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς υπήρξε καταπέλτης στη ομιλία του, σταθερός και σίγουρος για τον εαυτό του. Αφού ευχήθηκε, δήλωσε: “όποιος δεν λέει ψέματα παραμένει ελεύθερος, εγώ είμαι ακόμα ελεύθερος”.

Στη συνέχεια μίλησε για τον “χρυσούς  αιώνας της αυτοδιοίκησεως” (2000-2010), τότε που υπήρχαν χρήματα και κανείς δεν τα χρησιμοποίησε για το καλό της πόλης. Μίλησε για την έλλειψη προσωπικού γιατί κανείς δεν φρόντισε τα προηγούμενα χρόνια να προσλάβει μόνιμο προσωπικό και τώρα ο Δήμος αντιμετωπίζει πρόβλημα και αναγκάζεται να χρησιμοποιεί εργολαβίες. Ενημέρωσε για το πρόγραμμα κατασκευής της Αγίου Ιωάννου, τις καφετέριες της πάνω πλατείας και το σφράγισμα ορισμένων από αυτών γιατί παρανομούσαν, δήλωσε ότι το κολυμβητήριο είναι από τα μεγαλύτερα και προσβλητικότερα θέματα για την πόλη και σκοπός του είναι να γίνει στο μέλλον πολυθεματικό πάρκο.

Εκεί όμως που έκανε τη διαφορά ήταν όταν κατήγγειλε ευθέως τους κους Γιαννακόπουλο, Σταθόπουλο και Βλάχο ότι στις 28/2/2000 ψήφισαν να φύγει το μετρό από την πόλη. Μάλιστα επικαλέστηκε τα πρακτικά της τότε συνεδρίασης του ΔΣ που το αποδεικνύουν.

Ακολούθως παρουσίασε τα τρία μεγάλα θέματα που θα αλλάξουν τη μορφή της πόλης:

— το Δημαρχείο για το οποίο υπάρχει όραμα και λόγω του ότι είναι βιοκλιματική κατασκευή πιστεύει ότι θα καταφέρει να το εντάξει στο ΕΣΠΑ.

— Ο β/ν σταθμός στα Πευκάκια που είναι ο μεγαλύτερος και ο ωραιότερος στην Αττική  και

— Η βιοκλιματική ανάπλαση του Κοντοπεύκου

Παρουσίασε για πρώτη φορά την πρόταση της Διοίκησης για διεκδίκηση από το ΕΣΠΑ την ανάπλαση μεγάλου μέρους του Αη Γιάννη και της Νέας Ζωής (λεπτομέρειες θα σας δώσουμε σύντομα).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κοιμητήριο όπου κατάφερε την άρση της αναδάσωσης στο χώρο αυτό (και γι’ αυτό θα σας έχουμε πληροφορίες σύντομα).

Και τελείωσε δηλώνοντας ότι ποτέ δεν ανέχθηκε ότι κάποιοι φοράνε χλαμύδα και νομίζουν ότι κάποιοι είναι. Μπροστά στο Θεό είμαστε όλοι ίσοι.

Ακολούθησαν οι ευχές των αρχηγών των παρατάξεων.

Στην κοπή της πίτας συναντήσαμε επίσης τον πρώην Δήμαρχο κ. Α. Σιδέρη, τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Βουτσινά, τους επικεφαλής των παρατάξεων κκ Γιαννακόπουλο, Σταθόπουλο, Γκιζιώτη και Κουβόπουλο, τους αντιδημάρχους κκ Παπαδοπούλου , Μουχτούρη, Παναγόπουλο και Κωστόπουλο, τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σάρκουλα & τον αντι/δρο κ. Παύλου, την πρόεδρο των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Καψοκεφάλου & τον αντι/δρο κ. Λέκκα, τους δημοτικούς συμβούλους κκ Κωνσταντακόπουλο, Ησαΐα, Δημητρίου-Καβρουδάκη, Γαβρά, Αλεξόπουλο, Γουργούλη, Κρητικίδη, Βλάχο, Ι. Σιδέρη, Φωτεινού, Αλεφαντή, το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπασπύρο, τον πρόεδρο της ΕΝΕΒΑΠ κ. Χάρχαρο & τον αντιπ/δρο κ. Ματζανά, το Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου κ. Αναστασίου, από το Σύλλογο Τσακού τον πρόεδρο κ. Σαββίδη και τα μέλη κκ Μίχα, Μπεθάνη, Κουτσουρά & Γαϊτάνου, από το Σύλλογο Πευκακίων ο κ. Παπουτσής και ο επίτιμος πρόεδρος κ. Μιχαηλίδης και από τα Εργαστήρια Τέχνης η κ. Μπελεχρή.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook