Μείζον πολιτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή το Βασίλη Γιαννακόπουλο

Υπέρμαχος της διαφάνειας εμφανίζεται προ των δημοτικών εκλογών ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος. Όμως ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα με αδιαφανείς πρωτοβουλίες και ενέργειες,  δημιουργώντας μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα που αγγίζει ή και ξεπερνά τα όρια του πολιτικού σκανδάλου, το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι έναντι των δημοτών να το δημοσιοποιήσουμε, για να γνωρίζουν ποιους ανθρώπους καλούνται να επιλέξουν στις δημοτικές εκλογές σε λιγότερο από 15 μέρες.

giannako-dimokritos

Θα θυμάστε εκείνη την πανηγυρική παρουσίαση της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» στο αμφιθέατρο του «Δημοκρίτου» στις 24 Φεβρουαρίου  2014. Στην πρόσκληση της εκδήλωσης μας κίνησαν την περιέργεια τα ψιλά γράμματα που υπήρχαν στο κάτω μέρος και έγραφαν: «Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα πρακτικά και συμπεράσματα της Κ.Ε.Δ.Ε. για την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Ουδείς βέβαια από τους παραβρισκόμενους ανέφερε ή άκουσε κάτι σχετικό. Όμως γιατί υπήρχε αυτή η φράση στην πρόσκληση που κοινοποιήθηκε;

Επόμενο βήμα μας ήταν η έρευνα, από την οποία διαπιστώσαμε με στοιχεία ότι η αίθουσα την συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα είχε ζητηθεί από τον κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο για παρουσίαση βιβλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. και για το σκοπό αυτό του παραχωρήθηκε…

Στείλαμε δύο επιστολές προς τον πρόεδρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Δρ. Νικόλαο Κανελλόπουλο  στις 11/3/2014 και στις 30/3/2014 με αίτημα τη διευκρίνιση της παραχώρησης της αίθουσας. Επίσης στείλαμε επιστολή τόσο ως προς το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά όσο και ως προς τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. & Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη στις 30/3/2014.

Η απάντηση του Δρ. Κανελλόπουλου είναι η εξής:

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε για άλλη μια φορά, ότι παραμένει πάγια τακτική του ΔΣ του ΕΚΕΦΕ «Δ» η παραχώρηση των αιθουσών του Συνεδριακού μας Κέντρου μόνο για την υποστήριξη εκδηλώσεων επιστημονικού, πολιτιστικού, τεχνολογικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος.  

Ως εκ τούτου και αναφορικά με την εκδήλωση στην οποία αναφέρεστε (24/02/2014 και ώρα 19:00) η ενημέρωση που είχα από τον κ. Γιαννακόπουλο αφορούσε στην παρουσίαση βιβλίου εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Το ΕΚΕΦΕ «Δ» στέκεται πάντα αρωγός σε προσπάθειες που προάγουν τους παραπάνω στόχους όπως αυτοί έχουν περιγραφτεί από το ΔΣ του Κέντρου.

Αντίστοιχα η απάντηση  του Δημάρχου κ. Ζορμπά ανέφερε ότι:

Το Αμφιθέατρο του ΔHΜΟΚΡΙΤΟΥ το ζητήσαμε και εμείς για την παρουσίαση της Παράταξής μας.

Η απάντηση που λάβαμε από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ήταν αρνητική με το αιτιολογικό ότι αποτελεί πολιτική τους να μην παραχωρείται το Αμφιθέατρο σε Παρατάξεις, Κόμματα.

Όπως αντιλαμβάνεστε με μια «μη διαφανή» διαδικασία ο κ. Γιαννακόπουλος εξαπατώντας πολιτικά τους πάντες, καρπώθηκε την αίθουσα για την προβολή της παράταξής του. Επιδεικνύοντας σκανδαλώδη και ανεύθυνη συμπεριφορά, μην υπολογίζοντας ότι μπορεί να εκθέσει άτομα, χρησιμοποίησε ψευδή αιτιολογία για να πετύχει το σκοπό του. Αποτελεί τραγική ειρωνεία το ότι μια «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» στηρίχτηκε από το γέννημά της πάνω στην ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!

Γνωρίζοντας ότι η αίθουσα του Δημοκρίτου δεν παραχωρείται σε παρατάξεις, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του στην ΚΕΔΕ και συνειδητά να παραπλανήσει. Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»  χωρίς να είναι υποχρεωμένο, εξυπηρετεί τον Δήμο παραχωρώντας το αμφιθέατρό του, αφού κανείς από τους προηγούμενους Δημάρχους και μέσα σε αυτούς και ο κ. Γιαννακόπουλος, δεν φρόντισαν να έχει η πόλη μας μια αίθουσα εκδηλώσεων.

Με την πράξη αυτή του κ. Γιαννακόπουλου τίθεται πλέον και θέμα αξιοπιστίας του απέναντι στο Ερευνητικό Κέντρο, απέναντι στους δημότες, αλλά και απέναντι στον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ!

Απάντηση από τον κ. Ασκούνη δεν λάβαμε ακόμη, αντιλαμβανόμαστε βέβαια πόσο δύσκολη είναι η θέση του μιας και ο κ. Γιαννακόπουλος είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΔΑ και αντιπρόσωπος στην ΚΕΔΕ.

 Οι δημότες από την άλλη θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν θα στηρίξουν έναν υποψήφιο που λειτουργεί μεθοδικά πίσω από την πλάτη τους και με ίδιον όφελος.

Υποθέτουμε ότι ο κ. Γιαννακόπουλος περίμενε ότι ουδείς θα προσέξει το τεράστιο αυτό πολιτικό ατόπημα και ολίσθημά του και προχώρησε ελαφρά τη καρδία. Όμως κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργεί δυο καυτά προβλήματα τα όποια γίνονται μπούμερανγκ εις βάρος του, 1ον)αφήνει πολιτικά και ηθικά έκθετους τους ανθρώπους που τον εμπιστεύθηκαν εντός και εκτός παράταξης και 2ον)γκρεμίζει τα σαθρά – όπως αποδεικνύεται – θεμέλια στη σχέση «εμπιστοσύνης» με τους ψηφοφόρους.

Παράλληλα, μείζον ζήτημα αξιοπιστίας και  εμπιστοσύνης τίθεται ευθέως και ενδοπαραταξιακά αν και εφόσον δεν γνώριζε κανείς από τα μέλη της «Συμμαχίας Ευθύνης» την κίνηση αυτή του επικεφαλής τους.

Ακολουθούν:

1) Η απάντηση του Δρ. Νικόλαου Κανελλόπουλου προέδρου του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” (κλικ για μεγέθυνση στην εικόνα)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ 7-4-142) Η απάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά  (κλικ για μεγέθυνση στην εικόνα)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ3) Η πρόσκληση για την εκδήλωση όπου διακρίνεται η φράση που αφορά την ΚΕΔΕ (κλικ για μεγέθυνση στην εικόνα)

συμμαχια

4) Η επιστολή-ερώτηση που στείλαμε στον κ. Ασκούνη (κλικ για μεγέθυνση στην εικόνα)

Επιστολή-ερώτηση προς κ. Ασκούνη

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook