Ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για τα 15.000€ επικοινωνίας & διαφήμισης του ΠΑΟΔΑΠ που δεν πήραν απάντηση (video)

συμβούλιο ΠΑΟΔΑΠ 2η

Της Λένας Μαρκή

Ο προϋπολογισμός του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού που ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ σκανδάλισε τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

Σε καιρούς ισχνών αγελάδων η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ, με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής σαφώς, αποφασίζει να πληρώσει 15.000€ για διαφήμιση και επικοινωνία, γεγονός που στηλιτεύτηκε έντονα.

Στην παρουσίαση του προϋπολογισμού υπήρχαν δύο κωδικοί όπου τοποθετούνταν στον έναν 7.500€ για διαφήμιση και στον έτερο 7.500€ για επικοινωνία και συντήρηση του site του Οργανισμού.

Έντονη ήταν η αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης τόσο από τον πρώην πρόεδρο κ. Βασίλη Σάρκουλα, όσο και από το μέλος του ΔΣ κ. Σπύρο Παπασπύρο. Ο κ. Σάρκουλας ζήτησε εξηγήσεις τις οποίες ποτέ δεν έλαβε και ο κ. Παπασπύρος δήλωσε πως το συμπέρασμα που αποκομίζει είναι ότι τα ποσά αυτά αφορούν πρόσληψη επικοινωνιολόγου και μάλιστα ανέφερε παράδειγμα όπου ένας πρόεδρος μιας επιχειρήσεως  παλαιότερα προσέλαβε επικοινωνιολόγο με ετήσια αμοιβή 16.000€, οπότε και οι τωρινές 15.000€ δεν είναι άσχημες! Μας δημιούργησε όμως απορίες με το παράδειγμα που ανέφερε γιατί γνωρίζοντας τον κ. Παπασπύρο ξέρουμε ότι δεν θα έλεγε ποτέ κάτι τυχαία. Μήπως σε δεύτερη φάση να διευκρινίσει για ποια επιχείρηση μιλάει και αν αυτό έχει σχέση με το Δήμο;

Ο κ. Σάρκουλας τόνισε πως η νέα Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ στη σχεδίαση του προϋπολογισμού ακολουθεί την ασφαλή οδό, τη σωστή πεπατημένη, κάνει ακριβώς τα ίδια που έκανε κι η προηγούμενη διοίκηση, χωρίς να δείξει πυγμή και να φέρει κάτι νέο. Το μόνο νέο είναι η πρόσληψη επικοινωνιολόγου. Το site δεν είναι κάτι καινούργιο, η προηγούμενη διοίκηση ξόδεψε 1500€ για τη δημιουργία του και η συντήρησή του ανέρχονταν στα 650€.

Πιστεύουμε ότι είναι σκανδαλώδες να ξοδεύονται αλόγιστα 15.000€ για την προβολή ενός οργανισμού και μάλιστα σε καιρό οικονομικής κρίσης, σε καιρό που τα έσοδα του Δήμου συνεχώς μειώνονται, σε καιρό που οι ανάγκες σε αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές  είναι αυξημένες! Θα μπορούσε για κερκίδες Νότουπαράδειγμα με ορισμένα από αυτά τα χρήματα να επισκευαστούν και να αντικατασταθούν οι σπασμένες κερκίδες στο κλειστό γυμναστήριο της Νότου, που διακινδυνεύουν την ασφάλεια όσων τις χρησιμοποιούν και που αποτελούν βιτρίνα για την πόλη και αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από τις φιλοξενούμενες ομάδες των αγώνων.  Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των μισθών καθηγητών & γυμναστών ώστε να υπάρξει σημαντική μείωση στην οικονομική συμμετοχή των δημοτών.

Η προβολή του Οργανισμού συντελείται πολύ καλά από μόνη της εφόσον έχει άρτιες και λειτουργικές εγκαταστάσεις, προσφέρει πλήρη προγράμματα και οργανώνει εκδηλώσεις για τους δημότες (αν και στον τομέα των εκδηλώσεων μέσα στον προϋπολογισμό, υπάρχει μια αυξητική πορεία των εξόδων σύμφωνα με τον κ. Παπασπύρο).

Εξηγήσεις για τα ποσά αυτά ζήτησε και ο κ. Μουστόγιαννης (θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση και video) και επίσης οι δύο αυτοί κωδικοί δεν ψηφίστηκαν από το μέλος της συμπολίτευσης κ. Φλατσούση-Πρωτοσυγγελίδου.

Δεν υπήρξε σαφής απάντηση από τον πρόεδρο κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ επί του θέματος. Απήντησε ότι είναι αναγκάια τα ποσά για την εκτύπωση διαφημιστικών φυλλαδίων και συντήρηση του site. Η ίδια απάντηση δόθηκε και στην ερώτηση γιατί υπάρχουν δύο κωδικοί.

 

Οι τοποθετήσεις των κ.κ. Σάρκουλα και Παπασπύρου.

Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ:

.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.