Θέμα: Δημοτικός Κινηματογράφος, τα ΝΑΙ, τα ΟΧΙ και η αλήθεια

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

 

Θέμα: Δημοτικός Κινηματογράφος
Ονομασία: cineσχολείο, Θανάσης Βέγγος, και τα δύο μαζί, κανένα από τα δύο, δεν έχει σημασία αφού ο καθένας τον ονομάζει κατά βούληση.
Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διάρκεια λειτουργίας του, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, δημιούργησε εκρήξεις, λεκτικές προστριβές, αερολογίες.


Η ουσία είναι ότι η Δημοτική Αρχή δεν σταματά να αυτοσυγχαίρεται με ολόκληρη την  αντιπολίτευση να μιλά για προχειρότητα και αποτυχία.
Συγχαρητήρια σε αλλήλους για την μεγάλη επιτυχία της υποτυπώδους λειτουργίας κινηματογράφου με την προσθήκη ενός προτζέκτορα στις ήδη υπάρχουσες κερκίδες του θεάτρου του πολιτιστικού πάρκου «Σταύρος Κώτσης» (έχουν τοποθετηθεί πριν από 3 χρόνια), μερικών ακόμα τραπεζοκαθισμάτων, μιας φουσκωτής οθόνης και μερικών χημικών τουαλετών! Συγχαρητήρια γιατί όπως είπε ο Δήμαρχος στο ΔΣ «η πόλη καταχάρηκε» ανμπορούμε να θεωρήσουμε τα 150-200 άτομα που παραβρέθηκαν στην κάθε προβολή εκπροσώπους όλης της πόλης, των 100.000 κατοίκων! Συγχαρητήρια παρόλο που οι ίδιοι παραδέχτηκαν δημόσια ότι δεν είναι το τέλειο, έχει ελλείψεις και έγινε βιαστικά, γιατί καθυστέρησαν να ξεκινήσουν, άλλο ήθελαν κι άλλο κατέληξε. Θα χρησίμευε να είχαμε και μια εικόνα του αριθμού προσέλευσηςαν δεν ήταν δωρεάν και να βλέπαμε πόσοι θα πλήρωναν το αντίστοιχο εισιτήριο για να παρακολουθήσουν τις συγκεκριμένες προβολές.


Από την άλλη η αντιπολίτευση μιλά για σοβαρές ελλείψεις και προπάντων έλλειψη άδειας λειτουργίας για την οποία έπειτα από ερώτηση του κ. Τσιαμπά, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπαμιχαήλ ανέφερε ότι ο σχετικός φάκελος είναι στις αρμόδιες υπηρεσίες και σύμφωνα με την αντιδήμαρχο κ. Πετσατώδη απαιτείται πιστοποιητικό πυροπροστασίας για τη λήψη της άδειας.
Με αποτέλεσμα ο κ. Ζορμπάς να λέει ότι από τις 17 Ιουλίου ο κινηματογράφος λειτουργεί παράνομα μέσα στο δάσος και μάλιστα μετά τις πρόσφατες φωτιές στον Υμηττό.
Ο κ. Τσιαμπάς είπε πως στο θέμα του κινηματογράφου έπρεπε να υπάρχει πλήρης συνεργασία και ομοψυχία, αλλά από τη Δημοτική Αρχή ακολουθήθηκε μη σωστός χειρισμός και το όλο στήσιμο κινείται στα όρια της νομιμότητας. Για την ονομασία υπάρχει τυπικό και όχι ουσιαστικό πρόβλημα, γιατί υπάρχει προηγούμενη απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Συνέστησε επίσης να δοθεί περισσότερη προσοχή γιατί οι ευθύνες των υπαλλήλων δεν μεταφέρονται σε πολιτικά πρόσωπα, πρόταση που μας οδηγεί να σκεφτούμε ότι κάποιοι υπάλληλοι ίσως κινδυνεύουν να βρουν τον μπελά τους. Λόγια που προερχόμενα από τον πρώην αντιδήμαρχο, γνωρίζοντας τη σοβαρότητα που τον χαρακτηρίζει, θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά.

Ο κ. Γιαννακόπουλος και ο κ. Μυλωνάκης, μίλησαν για αδυναμία συνεργασίας με τον Πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ και προχειρότητες , που επέβαλαν την δωρεάν είσοδο στον Κινηματογράφο.
Και ο κ. Γκιζιώτης είπε ότι τον άνοιξαν για να πουν ότι άνοιξε και ότι είναι δουλειά στο πόδι.

Γεγονός είναι ότι: πιστοποιητικό πυροπροστασίας δεν υπάρχει, άδεια λειτουργίας δεν υπάρχει, μηχανή προβολής με ποιοτική απόδοση δεν υπάρχει, καθημερινή λειτουργία δεν υπάρχει, κυλικείο να πιει κάποιος ένα νερό δεν υπάρχει, έσοδα για τον Δήμο δεν υπάρχουν.
Γεγονός είναι ότι: υπάρχει φύλαξη, παρόλα αυτά κάποιοι πουλούσαν παράνομα αναψυκτικά την πρώτη κιόλας βραδιά, υπάρχει δωρεάν είσοδος που αποτέλεσε ίσως την μόνη σωστή πολιτική κίνηση, υπάρχουν διαφημίσεις έκπληξη.
Χαρακτηρισμός: όταν έχεις συνηθίσει στα καλύτερα το θεωρείς αποτυχία, όταν επιθυμείς τα μικρά το λες λαμπρή επιτυχία. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής και το Σεπτέμβριο ο απολογισμός θα δείξει τι πραγματικά έγινε στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης».


Όπως αναφέραμε υπάρχουν διαφημίσεις έκπληξη, αλλά και διαφημίσεις που ενώ νόμιμα έπρεπε να υπάρχουν προβάλλοντας τον δημοτικό κινηματογράφο, έχασαν το δρόμο.
Ρωτώντας ο κ. Τσιαμπάς γιατί ακόμα μετά από σχεδόν 1 χρόνο δεν έχει πάρει απαντήσεις σε γραπτές του ερωτήσεις προς τη διοίκηση, ανέφερε και διαμαρτυρία επιχειρηματία, που κοινοποιήθηκε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και αφορά τον ΠΑΟΔΑΠ, ο οποίος περιμένει κι αυτός απαντήσεις.
Ο επιχειρηματίας κατέθεσε προσφορά στο διαγωνισμό του Νομικού Προσώπου για την προβολή του κινηματογράφου, νόμιμα με αριθμό πρωτοκόλλου και μέσα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες. Η επιτροπή απεφάσισε ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις, όμως ο πρόεδρος είχε άλλη άποψη.
Όπως ο ίδιος είπε δημοσίως στο δημοτικό συμβούλιο (στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος) θα συνεργαστεί ΜΟΝΟ με τα μέσα που τηρούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία, γιατί δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάποιον που για παράδειγμα αποκρύπτει τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ από μια εκδήλωση …
Για να μην αναρωτιέστε, του απάντησε ο κ. Τσιαμπάς πως η στάση αυτή δεν είναι μόνο ηθικά απαράδεκτη αλλά και νομικά παράνομη, γιατί όταν γίνεται ανάθεση σε οποιοδήποτε διαγωνισμό δεν υπεισέρχεται η προσωπική άποψη, αλλά γίνεται με τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος. Μάλιστα πρότεινε να διαγραφεί η φράση από τα πρακτικά, προσπαθώντας να προφυλάξει τον κ. Παπαμιχαήλ.
Συμπερασματικά δηλαδή, ο δημοτικός κινηματογράφος δεν προβάλλεται από την τοπική ιστοσελίδα, γιατί η σελίδα δεν πρόβαλλε τον πρόεδρο, άρα δεν παίρνει και την ανάθεση!!!


Όσο για τη γραπτή απάντηση που ανέφερε ο κ. Παπαμιχαήλ ότι έστειλε στον επιχειρηματία, το αν ήταν αόριστη η προσφορά και πως προτίθεται να κινηθεί (πάντα νόμιμα) ο επιχειρηματίας, θα επανέρθουμε γιατί το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση. Και όπως πάντα εμείς θα μιλήσουμε με στοιχεία.


Κατά την ψηφοφορία του θέματος να σας πούμε ότι η αντιπολίτευση είτε ψήφισε ΟΧΙ, είτε Λευκό, είτε απείχε. Το μόνο ΝΑΙ της αντιπολίτευσης προήλθε από τον κ. Ησαΐα, ο οποίος διευκρίνισε ότι συμφωνεί λόγω των οικονομικών συγκυριών, επειδή είναι δωρεάν η είσοδος.

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.