Βουνά τα μπάζα στα Πευκάκια!

20151010_24 στρεμματα μπάζα 1

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων, από mail και τηλεφωνήματα που λάβαμε, πήγαμε στο οικόπεδο που έχει χαρακτηριστεί για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή των Πευκακίων. Οι πληροφορίες μιλούσαν για δημιουργία σκουπιδότοπου στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

Αυτό που αντικρίσαμε ήταν διαφορετικό. Μια μεγάλη έκταση καλυμμένη με λόφους χώματος και άμμου κι ένα βουνό από μπάζα σπασμένων πλακών!

Δεν θέλει πολύ για να αντιληφθεί κάποιος ότι ο χώρος έχει μετατραπεί σε «αποθήκη» κάποιου εργολάβου. Αν υπολογίσουμε τις σπασμένες πλάκες οδηγούμαστε στα έργα που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή. Όπως θεωρούμε αυτονόητο, ότι η κίνηση αυτή του εργολάβου έγινε με τις ευχές της Διοίκησης του Δήμου, γιατί πρώτον η ποσότητα των υλικών τα κάνει ευδιάκριτα και σαφή ακόμα και στον πιο αδαή και δεύτερον αν η Διοίκηση είχε αντίρρηση θα είχε επέμβει …

Ποιος όμως έστω και λίγο τους κατοίκους της περιοχής;

Οι άνθρωποι εκεί πήγαιναν τον περίπατό τους, πήγαιναν τα παιδιά τους να παίξουν και τώρα καταστρέφεται αυτή η μικρή έστω απόδραση από την κουραστική πραγματικότητα.

Το να καταστρέφουμε ένα σημείο εξαιτίας της υλοποίησης κάποιου άλλου, δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο.

Το να ισχυριζόμαστε ότι είναι προσωρινή λύση, πάλι δεν βοηθάει καθόλου στην ελληνική πραγματικότητα, γιατί εδώ ισχύει το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»! Ποιος διασφαλίζει, ότι μετά το πέρας των εργασιών όλα τα υπόλοιπα υλικά που θα περισσέψουν, θα απομακρυνθούν από το οικόπεδο;

20151010_24 στρεμματα μπάζα 2

Τον Απρίλιο του 2015 ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πευκακίων είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμαρχο για την κατάσταση που επικρατούσε στα 24 στρέμματα, τονίζοντας τη σημασία που δίνει στην καθαριότητα και ευπρέπεια του χώρου και την ανταπόκριση που βρήκε από τους προηγούμενους Δημάρχους στο θέμα αυτό.

Άραγε ο σημερινός Δήμαρχος τι σκοπεύει να κάνει; Εκτός και αν χρησιμοποιήσει τα υλικά αυτά στην κατασκευή του προπονητηρίου που έχει τάξει να φτιάξει μέσα σε 3 μήνες (έστω κι αν δεν προσδιόρισε ποτέ ποιους μήνες εννοεί).

Οι κάτοικοι με τους οποίους μιλήσαμε, περιμένουν απάντηση από το Δήμο. Μαζί τους θα περιμένουμε κι εμείς.

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.