Η καταπάτηση συνεχίζεται! Η Δημοτική Αρχή τι κάνει;

20151104_Καβάφη 1 copy

Στις 11 Φεβρουαρίου 2015 η ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr είχε δημοσιεύσει άρθρο που αφορούσε καταπάτηση δημοτικού οικοπέδου, έπειτα από καταγγελία του πρ. Δημάρχου κ. Ζορμπά.

Όπως μπορείτε να δείτε στο αντίστοιχο link, κάτοικος της οδού Καβάφη στα Πευκάκια άνοιξε την περίφραξη σε οικόπεδο του Δήμου που συνορεύει με το δικό του και μετέτρεψε ένα τμήμα του σε λαχανόκηπο!

Τότε ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος, στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Πευκακίων, είχε δηλώσει πως θα είναι αυστηρός με όσους καταπατούν τα οικόπεδα και αργότερα σε ανακοίνωσή του μιλούσε για «νομικές οδούς και πρόστιμα» …

Σήμερα 5 Νοεμβρίου 2015, την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, 9 μήνες μετά, ο λαχανόκηπος όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει, αλλά και να … φουντώνει!!!

20151104_Καβάφη 2 copy

Ο κάτοικος συνεχίζει να καταπατά δημοτική περιουσία, ο Δήμος να αδρανεί και η πινακίδα που φανερώνει την ιδιοκτησία, να στέκει εκεί για να δηλώνει την ανικανότητα επιβολής του νόμου.

Γεγονός που υποδηλώνει πως ο Δήμος κοιμάται ύπνον ελαφρύ και αφήνει άνομες καταστάσεις να συνεχίζονται, δίνοντας έτσι πάτημα και σε άλλους δημότες να κάνουν το ίδιο. Δίνοντας επίσης την εικόνα μιας Δημοτικής Αρχής ανίκανης να περιφρουρήσει την περιουσία των δημοτών της. Αν μια Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να επιβληθεί στα μικρά και εύκολα, στα μεγάλα να υποθέσουμε ότι θα καταρρεύσει;

Πόση τόλμη χρειάζεται πια για να πράξει κανείς το αυτονόητο;

20151104_Αγελάου copy

Επί τη ευκαιρία, περάσαμε και από την οδό Αγελάου, όπου σε περιφραγμένο οικόπεδο του Δήμου είχαν κόψει το μπροστινό συρματόπλεγμα. Τότε, στις 24 Οκτωβρίου 2014, το είχαμε επισημάνει μετά από καταγγελία κατοίκου, επανήρθαμε στις 4 Φεβρουαρίου 2015 με νέο άρθρο και περιμέναμε να γίνει αποκατάσταση για να προστατευτεί η περιουσία του Δήμου, γιατί όπως είχε καταγγείλει γείτονας της περιοχής, ο χώρος χρησιμοποιούνταν ως πάρκινγκ. Δυστυχώς πλέον έχουν αφαιρέσει και άλλο τμήμα από την περίφραξη και έχει μείνει κι εδώ η πινακίδα και αυτή γραμμένη με μπογιά.

Τα Πευκάκια είναι μια περιοχή με πολλά προβλήματα που «έβγαλε» Δήμαρχο τον κ. Σταθόπουλο κι όμως εκείνος σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε όχι να δώσει κάποιες λύσεις, αλλά να αφήσει μικρά προβλήματα να θεριεύουν. Αδιαφορεί; Φοβάται; Υπολογίζει το πολιτικό κόστος και το όποιο στραπατσάρισμα της «καλής εικόνας»; Ότι κι αν συμβαίνει θα πρέπει αργά ή γρήγορα να πάρει αποφάσεις, γιατί δεν μπορεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter