Αρχική EDITORIAL Καταστρατήγηση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ από τη Διοίκηση του Δήμου οδηγεί σε ένσταση από...

Καταστρατήγηση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ από τη Διοίκηση του Δήμου οδηγεί σε ένσταση από τον Βασίλη Ζορμπά

διαυγεια1

Γράφει η Λένα Μαρκή

Επειδή καλές είναι οι δικαιολογίες, αλλά μόνο όταν είναι πιστευτές, ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος με τίτλο: «Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ» στις 5-8-2017, σχετικά με το θέμα «Ιόλα» που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες το Δήμο, αναφέρει:

Α) ότι η ανάρτηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν ήταν δυνατόν να γίνει εντός ολίγων ημερών επειδή «απαιτείτο λεπτομερής αναφορά κειμένων και καταχώριση όλων των απαραίτητων εγγράφων που την συνοδεύουν». Αρχικά ας το υιοθετήσουμε, αν και το μεγαλύτερο τμήμα της απόφασης ήταν αντιγραφή – επικόλληση κειμένων (εισήγηση Δημάρχου & πρόταση των Πετσατώδη – Σιδέρη) και μερικά ακόμη τμήματα ήταν επανάληψη αυτών, ξανά δηλαδή αντιγραφή – επικόλληση. Τα υπόλοιπα τίθενται στη σφαίρα της ρουτίνας της συγγραφής των αποφάσεων του Δ.Σ. Μία έμπειρη γραμματέας θα το είχε ολοκληρώσει σε χρόνο dt (= απειροελάχιστη χρονική διάρκεια).  Είναι δε απορίας άξιο, πως οι παραλήψεις στην πρώτη ανάρτηση έτυχε (!) να είναι όλες σε ότι αφορούσε το κείμενο των δύο Αντιδημάρχων!

Β) Ας έρθουμε όμως στο μείζον πολιτικό θέμα της ορθής χρήσης της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ από μια δημόσια υπηρεσία.

Ο κ. Δήμαρχος γράφει: «επειδή κάθε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να έχει ορθή επανάληψη, χρησιμοποιήσαμε αυτήν τη δυνατότητα και έτσι έγινε προσθήκη του συνόλου της εισήγησης των Αντιδημάρχων».

Σύμφωνα με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο υπάρχει στο διαδίκτυο και χρησιμοποιείται από τις δημόσιες υπηρεσίες και στο τμήμα «Συχνές Ερωτήσεις»  αναφέρει  για το πώς και πότε πραγματοποιείται η ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ή η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ενός εγγράφου.

 

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

  • Επιτρέπεται σε οποιαδήποτε περίπτωση διόρθωσης διοικητικού, ορθογραφικού, συντακτικού λάθους
  • Το λανθασμένο έγγραφο παραμένει αναρτημένο, με εμφανή τον ΑΔΑ, και τίθεται επ’ αυτού υδατογράφημα που αναφέρει: «ΜΗ ΕΓΚΥΡΟ. ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΟ». Στο λανθασμένο έγγραφο καταργείται η όποια ηλεκτρονική υπογραφή φέρει το έγγραφο (της Διαύγειας ή του συντάκτη).
  • H αναζήτηση γίνεται πάντα στην τελευταία (έγκυρη έκδοση του εγγράφου). Το διορθωμένο έγγραφο διατηρεί τον ίδιο ΑΔΑ με το λανθασμένο έγγραφο και έχει νεότερη έκδοση. Κατά την αναζήτηση με ΑΔΑ, εμφανίζεται με εμφανέστερο τρόπο των προηγούμενων, λανθασμένων, εκδόσεων.
  • O έλεγχος εγκυρότητας εγγράφου πρέπει να αππορίπτει έγγραφα που έχουν διορθωθεί (και άρα έχουν το watermark).

 

ΑΝΑΚΛΗΣΗ

  • Επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις λάθους στην ανάρτηση του σχετικού εγγράφου λόγω:
    • Ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων
    • Εντελώς λανθασμένου εγγράφου (π.χ. επιλογή λανθασμένου .pdf)
  • Δεν επιτρέπεται όταν:
    • Υπάρχει λάθος διοικητικό, ορθογραφικό, συντακτικό στο έγγραφο
    • Υπάρχει λάθος στα μεταδεδομένα
  • Για την ολοκλήρωση της ανάκλησης απαιτείται:
    • Έγγραφη αιτιολόγηση προς ΥΑΠ (ηλεκτρονική) από τον καθ’ ύλην αρμόδιο του αναρτημένου εγγράφου
    • Αποστολή πιθανού σχετικού συνοδευτικού υλικού (π.χ. αποστολή του ορθού εγγράφου μαζί με το προς ανάκληση)
  • Από τη στιγμή καταχώρησης αιτήματος ανάκλησης και μέχρι την έγκριση του αιτήματος από την ΥΑΠ, το έγγραφο δε θα είναι προσβάσιμο στους πολίτες

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΙΟΛΑ -ΔΙΑΥΓΕΙΑ 28-7-17

ΟΡΘΗ Επανάληψη Απόφασης ΙΟΛΑ Αγοράς

Ν. 3861-2010 – Επικαιροποιημένη Έκδοση  ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Για να μην σας κουράζω είναι φανερό από την πρώτη στιγμή ότι δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία σε καμιά περίπτωση.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναρτήθηκε παραποιημένη παρόλο που, όπως αναφέρεται παραπάνω, είχαν όλο το χρόνο να την συντάξουν και θέλοντας κατόπιν να διορθώσουν το λάθος και να συμπληρώσουν τα τμήματα που παραλήφθηκαν αρχικά, κινήθηκαν εντελώς ερασιτεχνικά.

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ άμεσα το αρχικό έγγραφο, χωρίς να τηρηθούν τα ανωτέρω, όπως για παράδειγμα η παραμονή στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με υδατογράφημα, χωρίς αναμονή έγκρισης από την ΥΑΠ κλπ!!!

Στη συνέχεια προέβησαν σε ανάρτηση ΟΡΘΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ  χωρίς καν να έχουν αυτό το δικαίωμα για το σχετικό έγγραφο, γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στις περιπτώσεις που αναφέρει η ίδια η ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το ανήρτησαν με την ίδια (αρχική) ημερομηνία, δηλαδή 28/7/2017 .

Το τραγελαφικό δε της υπόθεσης είναι ότι και η ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ δεν περιέχει την ακριβή απόφαση του Δ.Σ., αφού απουσιάζει ξανά τμήμα από το κείμενο της πρότασης των δύο Αντιδημάρχων  που συμπεριελήφθη στην απόφαση …

Προκύπτουν τώρα τα εξής ερωτήματα για τους Διοικούντες την πόλη:

Έχουν επίγνωση τι σημαίνει «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», πως και για ποιο λόγο χρησιμοποιείται;

Έχουν επίγνωση της σοβαρότητας της θέσης που κατέχουν μετά την εκλογή τους με την ψήφο των πολιτών;

Έχουν άραγε επίγνωση τι σημαίνει η λέξη «ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ» που πολλάκις επικαλείται ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος;

Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ κύριοι  δεν είναι e-mail που μπορείτε να στέλνετε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ των δελτίων τύπου του Δήμου (αν και στο images έχουμε να λάβουμε δελτίο τύπου σας από τότε που αναλάβατε Διοίκηση). Εξυπηρετεί την ουσιαστική προώθηση της διαφάνειας στο κράτος και όλοι οι δημόσιοι φορείς είναι υποχρεωμένοι  να τηρούν  τους κανόνες της.

Εννοείται δε, ότι με τις ερασιτεχνικές αυτές κινήσεις της Διοίκησης τίθεται σε κίνδυνο η ισχύς της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την αγορά της βίλας Ιόλα.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ το αρχικό σκεπτικό των ατόμων που συνέταξαν το κείμενο της απόφασης του Δ.Σ., ούτε να καταλάβω αν επεδίωκαν οτιδήποτε με την παράληψη σημαντικών τμημάτων από την πρόταση των κκ Πετσατώδη και Σιδέρη ή συνέβη λόγω άγνοιας. Μου είναι επίσης πολύ δύσκολο να διανοηθώ πως οι υπεύθυνοι ανήρτησαν ΞΑΝΑ εσφαλμένο κείμενο.

Άγνοια; Ανευθυνότητα; Πανικός; Κακές συμβουλές; Υπερβολική αυτοπεποίθηση;

Δεν γνωρίζω ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στις σπασμωδικές και λάθος κινήσεις, ούτε ποιοι είναι αυτοί που φέρουν την κύρια ευθύνη. Σε προηγούμενο άρθρο ζήτησα από την Νομική Υπηρεσία να διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφορούν στην πόλη ότι το έγγραφο δεν το επιλήφθηκαν αυτοί, αλλά κάποιοι  συμβουλάτορες πλησίον του Δημάρχου. Δεν πήρα ποτέ καμία απάντηση.

Όμως σύμφωνα με τον Φιοντόρ Ντοστογιέφκι υπάρχει το «έγκλημα», αλλά υπάρχει και «η τιμωρία». Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εκνευριστεί από την τροπή των πραγμάτων, έχουν θιγεί και έχουν προβεί  ή σκοπεύουν να προβούν άμεσα σε ενέργειες προς αποκατάσταση του Δικαίου.

Ήδη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς  κατέθεσε ένσταση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με κοινοποίηση  στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητώντας να ερευνηθεί η υπόθεση και να ακυρωθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (ενδεικτικά δημοσιεύεται η πρώτη σελίδα).

Αλήθεια η υπόλοιπη αντιπολίτευση που εντός της αιθούσης του δημοτικού συμβουλίου και σε live μετάδοση “διαρρηγνύει τα ιμάτιά της” που είναι; Δυστυχώς από παχιά λόγια έχουμε χορτάσει και περιμένουμε τις πράξεις των μελών της αντιπολίτευσης.

Όσο για τους νομίζοντες ότι έχουν την εξουσία να τους ενημερώσω, ότι η μόνη εξουσία είναι το Σύνταγμα και οι Νόμοι του κράτους και πως οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής έχουν σταματήσει προ πολλού να … βόσκουν.

ΖΟΡΜΠΑΣ

 

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter