Ανακοίνωση του Κ. Κουβόπουλου σχετικά με το θέμα “Παπαγιάννη”

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

«ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –ΝΕΑ  ΕΠΟΧΗ            

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ  ΝΕΑ  ΠΟΛΗ»

Αγία Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου   2012

 

 

                                        AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Επειδή τις τελευταίες ημέρες γίνομαι στόχος αγρίας επιθέσεως , και εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης <ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ> και δη από τον επικεφαλής  της , τον κ. ΓΚΙΖΙΩΤΗ Ανδρέα , με αφορμή την πρότασή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο , να ανεγερθεί η φωτογραφία του διατελέσαντος Προέδρου της Κοινότητος και Δημάρχου της Πόλης μας αειμνήστου ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Γεωργίου , στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου εκεί έχουν αναρτηθεί , όλες οι φωτογραφίες των διατελεσάντων και αποβιωσάντων Προέδρων της Κοινότητος και Δημάρχων της Πόλεώς μας .  Επειδή στοχοποιήθηκα και από πολλούς ευτυχώς ελάχιστους υπέρφορτους  <δημοκρατικών> φρονημάτων και ευαισθησιών συμπολίτες μας , επειδή  είχα κατ’ αυτούς το θράσος να κάνω αυτήν την πρόταση αυτή , με δεδομένο  ότι όπως  είναι γνωστόν σε όλους μας , ο εν λόγω , υπηρέτησε κατά την διάρκεια της επταετίας σαν Δήμαρχος την Πόλη μας .

             Είμαι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος  , προς αποκατάσταση της ιστορικής Αλήθειας και του Δικαίου , προς το παρόν , να γνωρίσω τα κάτωθι . Εάν όμως προκληθώ….:

                      1.- Προσωπικά και επειδή σχεδόν είχα και έχω <ζήσει> επί μια δεκαετία περίπου και σαν υπάλληλος του Δήμου , αλλά και επί μίαν εικοσιπενταετία περίπου σαν δημοτικός σύμβουλος , όλους σχεδόν τους διατελέσαντας Δημάρχους της Πόλης μας , μπορώ χωρίς κανέναν ενδοιασμό και φόβο πέρα από οποιαδήποτε σκοπιμότητα να ομολογήσω ότι  αποδεδειγμένα υπήρξε ο καλύτερος Δήμαρχος μέχρις και σήμερα , που υπηρέτησε την Πόλη μας  (όσοι διαφωνούν τα αρχεία του Δήμου υφίστανται) αλλά ταυτόχρονα υπήρξε και ένας πραγματικός άνθρωπος .

                   2.- Θεώρησα  , ότι έπρεπε μέσα στα νόμιμα πλαίσια των δυνατοτήτων μου να αποκαταστήσω , την Ιστορική Αλήθεια και την Δικαιοσύνη , ως προς το πρόσωπο του. Για τον σκοπό αυτό , με δική μου έγγραφη Πρόταση προς τον κ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , ως είχα το δικαίωμα εκ του ισχύοντος Κανονισμού Λειτουργίας του , έφερα πρόταση , για την λήψη Αποφάσεως από το Σώμα με σκοπό την ανάρτηση ή μη της φωτογραφίας του.

                      3.- Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και αποδόσεων της ενέργειάς μου αυτής σε ταπεινά και ευτελή  ελατήρια , καθιστώ γνωστόν σε όσους δεν γνωρίζουν , ότι οι σχέσεις μου με την οικογένεια Παπαγιάννη είναι σχεδόν ανύπαρκτες . ΟΥΔΕΠΟΤΕ με εψήφισαν , ΟΥΔΕΠΟΤΕ εζήτησα την ψήφον τους και ΟΥΔΕΠΟΤΕ στο μέλλον αν χρειασθεί θα την ζητήσω.

                     4.- Πράγματι το προτεινόμενον από εμένα θέμα έρχεται για συζήτηση την 11η Ιανουαρίου  του 2012 έτους . Κατά την διάρκειαν της πολύωρης συζητήσεως του , διαμορφώθηκαν ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ . Η ΠΡΩΤΗ εξ αυτών ήτο η ιδική μου που ξεκάθαρα ζητούσε  την ανάρτηση της φωτογραφίας του εν λόγω Δημάρχου , χωρίς να αναφέρεται σε αυτήν  τίποτα εκτός από το ονοματεπώνυμό του , όπως αυτό συμβαίνει και με όλες τις αναρτηθείσες φωτογραφίες . Η δεύτερη ήταν αυτή του φίλου και συναδέλφου κ. ΓΑΒΡΑ Μιχαήλ , που επρότεινε , να αναγραφεί μόνο ότι υπήρξε Πρόεδρος Κοινότητος και να μην αναγραφεί ότι υπήρξε και Δήμαρχος κατά την διάρκεια της Επταετίας .

                            Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όσον αφορούσε την πρότασή μου ,  εκ των παρόντων ΕΙΚΟΣΙ ΟΚΤΩ (28) συναδέλφων , ήταν να την υπερψήφισαν οι ΕΚΟΣΙ ΤΡΕΙΣ (23) συνάδελφοι , οι ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) την κατεψήφισαν  και ΕΝΑΣ (1) εψήφισε λευκό .

                        Προς ενημέρωση των συμπολιτών μου και προς αποφυγή παρεξηγήσεων οι συνάδελφοι που εψήφισαν την πρότασή μου ήταν οι κάτωθι :

                         ΕΛΕΝΗ ΔΑΒΑΡΗ , ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ , ΕΛΕΥΘ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ , ΕΦΗ ΚΑΨΟΚΕΦΑΛΟΥ , ΔΙΟΝ. ΛΕΚΚΑΣ , ΣΩΤ. ΗΣΑΙΑΣ , ΤΙΜ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ , ΜΠΡΑΜΗ ΜΑΡΙΑ , ΚΩΝ. ΤΣΙΑΜΠΑΣ , ΕΜ. ΚΩΝΣΤΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ , ΒΑΣ. ΣΑΡΚΟΥΛΑΣ , ΙΩΑΝ. ΠΑΥΛΟΥ , ΓΕΡ. ΜΟΥΧΤΟΥΡΗ , ΔΗΜ. ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ , ΑΛ. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ , ΒΑΣ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ , ΜΑΡΓ. ΚΑΒΡΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ , ΙΩΑΝ. ΣΙΔΕΡΗΣ , ΓΕΡ. ΒΛΑΧΟΣ , ΚΩΝ. ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΝΝΑ  ΓΑΚΗ , ΙΩΑΝ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ και ΖΩΗ  ΦΩΤΕΙΝΟΥ .

                       Από τους συναδέλφους που κατεψήφισαν την πρότασή μου οι κ. ΓΑΒΡΑΣ Μιχαήλ και ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ εψήφισαν να αναρτηθεί η φωτογραφία με τον όρο της αναγραφής της χρονολογίας , ο κ. ΚΑΖΑΚΟΣ Γεώργιος εψήφισε λευκό και στις δυο ψηφοφορίες , ενώ οι κ. ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ Ανδρέας και ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΚΗΣ Γεώργιος κατεψήφισαν και τις δυο προτάσεις .

                            5.- Η ανάρτηση λοιπόν της φωτογραφίας του πρώην Δημάρχου , εγένετο με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων . Θεωρώ και αδιανόητη αλλά και άδικη την συνεχή επίθεση που υφίσταμαι και από τον συνάδελφο κ. Ανδρέα Γκιζιώτη , ο οποίος προφανώς εν τη σύγχυση του , δεν έχει αντιληφθεί ότι στην Πατρίδα μας , το ισχύον Πολιτικό Σύστημα είναι η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία  όχι βέβαια εν τω συνόλω της αλλά αποσπασματικά, όπου                                                                                          ισχύ υποτίθεται ότι έχει η πλειοψηφία και όχι η Λαοκρατική Δημοκρατία , που επαγγέλλει το Κόμμα , όπου λαός θεωρείται  μόνο το προλεταριάτο , που εκπροσωπείται από αυτό.

                     Και τελειώνω με κάποιο άλλο υποκείμενο που περιτριγυρίζει τάς ρύμας και τάς οδού της πόλης μας , ο οποίος αφού πετά την λάσπη  προφανώς από συνήθεια και οικογενειακών καταβολών  μετά κρύβεται με πηδήματα γκαγκουρό , σαν λαγός στο δάσος για να αποφύγει την σύλληψη του . Σύντομα θα λογοδοτήσει στην Ποινική , αλλά και την Αστική Δικαιοσύνη .

 

                       Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί .

 

                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Γ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ