Δελτίο Τύπου του πρώην Δημάρχου Β. Γιαννακόπουλου περί οικονομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εμμονή» έχει γίνει στο δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά η οικονομική διαχείριση της θητείας του Βασίλη Γιαννακόπουλου στο δήμο.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος ψάχνει εδώ και 15 μήνες , μέσω ελεγκτικών μηχανισμών, τα οικονομικά πεπραγμένα της διοίκησης Γιαννακόπουλου, χωρίς να έχει βρει το παραμικρό, συνεχίζει την ίδια τακτική.

Ο δήμαρχος αντί να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα της πόλης του και να παράγει έργο εξακολουθεί να ασχολείται με την οικονομική διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής που έχει αποδειχθεί κατ’επανάληψη ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό να της προσάψει.

Πρόσφατο κρούσμα όσα συνέβησαν την Τρίτη στις 7 Φεβρουαρίου που ο  δήμαρχος προσήλθε για άλλη μια φορά στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να τους «επιπλήξει» που δεν έχουν βρει  κάποια «ατασθαλία» για την προηγούμενη δημοτική αρχή. Μια ημέρα, μάλιστα, που όλοι οι δήμαρχοι ασχολούνταν με τις αλλαγές που φέρνουν οι νέες ρυθμίσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, στην Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες.

Ο σημερινός δήμαρχος πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί και να ασχοληθεί με  τα  προβλήματα που έχει η Αγία Παρασκευή.   Πρέπει επιτέλους να αρχίσει να παράγει έργο και να προσφέρει στους δημότες καλύτερες υπηρεσίες και υποδομές.

Όσο και να ψάχνει δεν θα βρει τίποτα. Το έχουν αποδείξει περίτρανα όσοι ελέγχουν εδώ και 15 μήνες.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής χάρη στη χρηστή διοίκηση Γιαννακόπουλου βρίσκεται στους «πράσινους δήμους» και μπορεί να κάνει προσλήψεις και να υλοποιήσει έργα στη πόλη. Κάτι που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όσοι δήμοι δεν διαχειρίστηκαν καλά τα οικονομικά τους. Επίσης ο δήμος Αγίας Παρασκευής ήταν ο μόνος ,ανάμεσα σε 13, που λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές είχε τη πιστοληπτική ικανότητα (εν μέσω κρίσεως μάλιστα) και κατάφερε να πάρει δάνειο για να απαλλοτριώσει ελεύθερο χώρο (118 ο.τ.).

Οι ισολογισμοί των Νομικών Προσώπων που παραδώσαμε  και ψηφίσθηκαν από τη διοίκηση Ζορμπά αποδείχθηκαν ισοσκελισμένοι, παρόλο που ο δήμαρχος ισχυριζόταν  ότι  τα Νομικά Πρόσωπα είχαν έλλειμμα 2 εκ. ευρώ  . Το μόνο δάνειο που πήρε η διοίκηση Γιαννακόπουλου ήταν της τάξεως των 2,9 εκ . ευρώ για να υλοποιήσει  έργα στην πόλη, το οποίο είθισται να κάνει κάθε δημοτική αρχή (το ίδιο είχαν κάνει και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές  από τον  Γιαννακόπουλο (Κώτσης -Σιδέρης)).

Και να σημειώσουμε βέβαια ότι δεν είναι πολλές δημοτικές αρχές που άφησαν ταμειακό υπόλοιπο 3,5 εκ .ευρώ όπως άφησε η δημοτική αρχή του Γιαννακόπουλου.

Καλούμε το δήμαρχο να μην χάνει άλλο χρόνο και να αρχίσει  επιτέλους να κάνει  έργο γιατί αν πιστεύει ότι  θα βρει κάτι μεμπτό «είναι μακριά νυχτωμένος».