Ανακοίνωση του κ. Κουβόπουλου για την ημερίδα της ενορίας Αγ. Παρασκευής στο “DaVinci”

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ                                                  

«ΚΩΣΤΑΣ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ                                        

ΑΓΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –ΝΕΑ  ΕΠΟΧΗ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ  ΝΕΑ  ΠΟΛΗ»

 Αγία Παρασκευή 14-2-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Με κατάπληξη πληροφορήθηκα , ότι ο Ιερός Κλήρος της Πόλης μας , διοργάνωσε ημερίδα , με θέμα : <ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ : Αλήθεια και ψέμματα > , η οποία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο DA VINCI , παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου . Με οργή και αγανάκτηση και σαν Χριστεπώνυμο άτομο , αλλά και σαν πολίτης αυτής της Πόλης , θεώρησα εαυτόν θιγέντα , από την απόφαση του Ιερού Κλήρου . Και βέβαια όχι για το θέμα και την διοργάνωση της ημερίδας , αλλά για τον χώρο που πραγματοποιήθηκε αυτή .

              Και ιδού οι λόγοι της αγανακτήσεως και της οργής μου :

                      1.- Ο Ιησούς Χριστός , όπως σε όλους μας είναι γνωστό , δεν εδίδασκε στα τότε μπουζουξίδικα ή στα διάφορα άλλα κοσμικά κέντρα της εποχής του , δίδασκε  στους Ναούς , στα όρη , στις πεδιάδες  στις λίμνες κ.λ.π. Μπορούσε λοιπόν ο Κλήρος , να διοργανώσει την ημερίδα αυτή , στον Μητροπολιτικό μας Ναό , ή σε κάποια από τα Αμφιθέατρα , του Δημοκρίτου , του Αμερικανικού ή του Γαλλικού Κολεγίου .

                         2.- Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που περνάει η Χώρα μας , μέσα στο έρεβος της ταπείνωσης , του εξευτελισμού και τις οικονομικής ανέχειας που μας βύθισαν και μας οδήγησαν , ηθελημένα πιστεύω , οι πολιτικοί απατεώνες και Προδότες ,  που μας Κυβέρνησαν και μας Κυβερνούν , είναι σκάνδαλο η Εκκλησία να απέχει με προκλητική αδιαφορία από τούς σκληρότατα , δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας , πολλοί εκ των οποίων , άλλοι δίδουν μόνοι τους , τέλος στην ζωή τους , άλλοι νεοάστεγοι πεθαίνουν στα παγκάκια των δρόμων και των πλατειών , τα νιάτα μας , τα παιδιά μας , να μεταναστεύουν για να βρουν εργασία , ενώ  άρχισε ο Ερυθρός Σταυρός (;) , να μοιράζει συσσίτια σε πολλά σχολεία . Είναι σκάνδαλο και τουλάχιστον γεγονός ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ , αλλά συνάμα και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ , η Εκκλησία μας να διοργανώνει φιέστες , με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια , για τις αλήθειες και τα ψέμματα  αν υπάρχουν αυτά της Παλαιάς Διαθήκης . Ποσώς ενδιαφέρει αυτό τους συμπολίτες μου . Αυτό που πλέον ενδιαφέρει τους Έλληνες , είναι η σωτηρία της Πατρίδος των και η επιβίωσής των  . Δεν επιτρέπεται λοιπόν δεν θεμιτό η Εκκλησία μας να Βυζαντίζεται . Αναρωτιέμαι μαζί με τους άλλους Συνέλληνες , αν ο Χριστόδουλος ευρίσκετο σε αυτόν τον Πλανήτη , θα εγίνοντο αυτά ; Πιστεύω και εγώ  πλέον ακράδαντα ότι η κοίμηση  του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου ήταν ένα καίριο πλήγμα για τον Ελληνισμό .

                          3.- Οι τοπικοί μας ιερείς , είναι όλοι τους μπορώ να πω γνώστες , του ιστορικού του παράνομου κέντρου Da Vinci , είναι απόλυτα γνωστό , ότι , η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν περνά την πόρτα του . Οι λόγοι ; Γνωστοί . Θεωρώ επ’ ευκαιρία , από τις στήλες αυτές , υποχρέωσή μου να συγχαρώ , τον Πρόεδρο της ΕΝΕΒΑΠ κ. Μάκη Χάρχαρο , καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο , διότι , όπως ο ίδιος κατήγγειλε ενώπιον δεκάδων συμπολιτών μας , κατά την διάρκεια της κοπής  της πίτας του συλλόγου τους , απέρριψαν την προσφορά του ιδιοκτήτη του κέντρου Da Vinci , που ήταν , όλα τα έξοδα πληρωμένα συν 20.000,00 ευρώ εισφορά στον Σύλλογο , προκειμένου να έκοβαν την πίτα τους εκεί .!

                                  Σταματώ εδώ  πιστεύοντας  ακράδαντα και επειδή γνωρίζω το ήθος των Ιερέων μας της Πόλης μας , ότι θα αντελήφθησαν έστω και τώρα το άκαιρο και το άτοπο της ενέργειας αυτής και ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να επαναληφθεί . Λαός και Κλήρος στις δύσκολες αυτές περιόδους της Πατρίδος μας πρέπει να είμεθα  ενωμένοι και όχι να ευρισκόμεθα  σε πλήρη δυσαρμονία . Φθάνει η δυσαρμονία Λαού και Δοτών .

                           Ο  ΘΕΟΣ  ΣΩΖΕΙ  ΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΑΣ

 

                             ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Γ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ