ΑΝΑΝΕΩΣΗ- Παρακολουθήστε όσα είπε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής στο kontra channel

Στην εκπομπή “ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ” του τηλεοπτικού σταθμού Kontra με τον Γιώργο Μανουσακάκη στις 29/3/2012,  καλεσμένος  ήταν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς. Τα βασικά θέματα της εκπομπής ήταν η κακή οικονομική κατάσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης,  οι λαθρομετανάστες και τα “στρατόπεδα”.

Στο πρώτο τμήμα της εκπομπής ο κ. Ζορμπας είπε ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι σε αρκετά καλή οικονομική κατάσταση, παρόλο που υπάρχουν μειώσεις στα έσοδα είτε από την Κεντρική Διοίκηση, είτε από το ότι οι δημότες δεν έχουν να πληρώσουν.

Όσο αφορά το κίνημα της πατάτας είπε ότι είναι μια αντίδραση κατά των μεσαζόντων και ότι πρέπει να συνεχιστεί.

Στο ότι κατηγορούν τους Δήμους πως φταίνε κι αυτοί για την ύφεση, τόνισε ότι δεν συμφωνεί και πως από τα 360δις € του Ελληνικού χρέους πόσα σπατάλησαν οι Δήμοι; (σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη κο Ιωακειμίδη όλα τα χρέη της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα είναι 1,7δις €).

 Σημείωση: θα ακολουθήσουν και άλλα video με την υπόλοιπη εκπομπή.

 

Στο δεύτερο video αναφέρει ότι οι ευθύνες ρίχνονται στους Δημάρχους και κάνει σύγκριση μεταξύ βουλευτών και δημάρχων όσον αφορά την άσκηση του  επαγγέλματος και την αμοιβή τους.

Κατόπιν η συζήτηση περνά στο θέμα των λαθρομεταναστών, και η απάντηση του κου Ζορμπά βρίσκεται στο τρίτο μέρος που θα ακολουθήσει.

Στο τρίτο μέρος της εκπομπής ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι διαφωνεί πλήρως με τα “στρατόπεδα”-κέντρα λαθρομεταναστών γιατί είναι άσκοπα καιθα είναι  καλύτερα να τους βοηθήσουν να γυρίσουν πάλι στη χώρα τους. Εξάλλου 4500 αστυνομικοί αντί να προστατεύουν τους πολίτες, θα φυλάνε τα στρατόπεδα.

Ζήτησε να γνωστοποιηθούν τα ονόματα των δημάρχων που  ψήφισαν υπέρ αυτών των κέντρων στην ΠΕΔΑ, ώστε να το γνωρίζουν οι δημότες τους. Ο ίδιος είπε ότι αν μπορούσε να ψηφίσει θα ψήφιζε κάθετα ΟΧΙ, ενώ αντίθετα συμφώνησαν με τα κέντρα αυτά πχ ο κ. Σαράντης από τους Αγίους Αναργύρους που έκανε και την εισήγηση, ο πρώην δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κ. Γιαννακόπουλος, ο κ. Χιωτάκης συνολικά ψήφισαν 23 ΝΑΙ και 6 ψήφισαν ΟΧΙ.

Και οι τρείς δήμαρχοι θεωρούν ότι είναι υπόσχεση προεκλογική.

 

Καυστικός ο Δήμαρχος, στο τέταρτο και τελευταίο τμήμα της εκπομπής,  ως προς τους Δημαρχους που ψήφισαν ΝΑΙ για τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Ενώ όποιος δήμος χρειαστεί συμπαράσταση θα την έχει.