Σχόλιο για την συνέντευξη του κ.Κοζόκου στην ιστοσελίδα σας λόγω αναφοράς του ονόματος μου.‏

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την συνέντευξη του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής κ.Τάκη Κοζόκου και θέλω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις. Ο κ.Κοζόκος αναλύει την κατάσταση που επικράτησε την περσινή χρονιά. Θέλω να σας θυμίσω ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου σαν Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ( 1η Μαρτίου-14 Ιουλίου) στις αρμοδιότητες του Νομικού Προσώπου ήταν και τα Εργαστήρια Τέχνης. Με προσωπική μου απόφαση όρισα Υπεύθυνο των Εργαστηρίων τον Αντιπρόεδρο ΠΑΟΔΑΠ κ.Γιάννη Παύλου. Παρόλα αυτά είχα πάνω από 5 συναντήσεις με τον Κοζόκο ώστε να με ενημερώσει για την κατάσταση εκεί πράγμα που ο κ.Κοζόκος δεν αναφέρει στα λεγόμενα του. Ειπώθηκε ότι σε συνάντηση μου με τους Καθηγητές των Εργαστηρίων ότι προσπάθησα να τους μεταφέρω ευθύνες για την κακή οικονομική κατάσταση των Εργαστηρίων Τέχνης.

Αυτό φυσικά δεν ισχύει αφού το μόνο που έκανα ήταν να τους εξηγήσω ότι στο συγκεκριμένο θέμα η απόφαση ήταν του ίδιου του Δημάρχου. Είναι κρίμα που δεν αναφέρθηκε οι πολλές συναντήσεις μαζί του αλλά και οι επισκέψεις μου στα Εργαστήρια Τέχνης με σκοπό να αναπτύξουμε περισσότερο στην πόλη μας τα Εργαστήρια Τέχνης. Σας θυμίζω ότι ανέδειξα αμέσως την δουλειά που γινόταν εκεί αφού με προσωπική μου απόφαση ώστε να αποφευχθούν έξοδα ζήτησα από τους μαθητές των Εργαστηρίων Τέχνης στο μάθημα της ζωγραφικής να σχεδιάσουν το νέο λογότυπο του ΠΑΟΔΑΠ με τον νικητή (δηλαδή το λογότυπο που θα επικρατούσε) δωρεάν δίδακτρα. Μια πρόταση για την οποία επιβραβεύμαι μέχρι και σήμερα.

Λυπάμαι που τίποτα από όλα αυτά δεν αναφέρθηκε διότι η προσπάθεια που έκανα ήταν πολύ μεγάλη και ήμουν απελπιστικά μόνος σε αυτή την προσπάθεια και ο κ.Κοζόκος το γνωρίζει πολύ καλά. Επίσης πρέπει να τονίσω γιατί έχω μάθει να είμαι ειλικρινής ότι σαν παράταξη τότε δεν είχαμε σχέδιο για τον πολιτισμό και αυτό αποτελεί ευθύνη του Δημάρχου του οποίου είχα τονίσει όλα τα προβλήματα εκεί από την πρώτη στιγμή και να σας θυμίσω ότι δεν με έβρισκαν σύμφωνο λαικίστικες συμπεριφορές που αφορούσαν τις δήθεν παχυλές μισθοδοσίες τα οποία δεν ίσχυαν. Νομίζω ότι τα λεγόμενα του κ.Κοζόκου με αδικούν στο ακέραιο και γνωρίζει ο φίλος Τάκης την προσωπική μου άποψη και για τον ίδιο αλλά και για τα Εργαστήρια Τέχνης.

 

Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος