Μήνυμα του Βασίλη Γιαννακόπουλου για την «ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, του πλανήτη και την ευαισθητοποίηση και  ενεργοποίηση των πολιτών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Με τις κλιματικές αλλαγές που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στον πλανήτη η ανάγκη αυτή έχει καταστεί ακόμα μεγαλύτερη.

Η λήψη μέτρων και δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί υποχρέωση όλων μας, των τοπικών κοινωνιών, της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εμείς ως διοίκηση είχαμε λάβει πλήθος πρωτοβουλιών για την προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος στην πόλη μας .

Αναπτύξαμε δράσεις  ενημέρωσης των πολιτών, δράσεις ανακύκλωσης ,διπλασιάσαμε την ανακύκλωση στην αποκομιδή με νέο απορριμματοφόρο και περισσότερους μπλε κάδους, ευαισθητοποιήσαμε πολίτες και μαθητές στο ζήτημα της ανακύκλωσης, δεσμεύσαμε και   απαλλοτριώσαμε ελεύθερους χώρους, δημιουργήσαμε χώρους πρασίνου.

Οργανώσαμε την πυροπροστασία για την φύλαξη του Υμηττού και του Λόφου Τσακού ενεργοποιώντας εθελοντές και  αγοράζοντας δύο πυροσβεστικά.

Πήραμε εντελώς δωρεάν από το υπουργείο Εσωτερικών δύο νέα οικολογικά απορριμματοφόρα Η Αγ. Παρασκευή ήταν  στους 25 δήμους της χώρας που τα πήραν χωρίς να χρεωθούν ένα ευρώ.

Θεσπίσαμε για πρώτη φορά τα οικολογικά μίνι μπας στην πόλη αποφεύγοντας το καυσαέριο του μεγάλου λεωφορείου και τη χρήση του Ι.Χ.

Αντιθέτως η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν προχωράει σε καμία ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση και παράλληλα υποσκάπτει όποια  σχετική δράση είχαμε αναλάβει εμείς στο παρελθόν. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε την αποδέσμευση του οικοπέδου της Πελοποννήσου, την καθυστέρηση στην λήψη του δανείου για την αποζημίωση των ιδιοκτητών του Ο.Τ.118 για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσής του.

Δεν διαμαρτυρήθηκε για το σταμάτημα της γραμμής του μίνι μπας 408 ,ενώ τώρα προσπαθεί να συρρικνώσει τις δύο εναπομείναντες γραμμές 406 και 407.

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι χρειάζεται αγώνας και διεκδίκηση για την προστασία του περιβάλλοντος της πόλης μας  καθώς και  ευαισθητοποίηση των πολιτών της.

Αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές «ένα υγιές και φιλικό περιβάλλον».