ΠΑΟΔΑΠ: Ο Δημοτικός Κινηματογράφος και το «Δημοτικό Θέατρο» της «ΝΙΚΗΣ»

Δεν μας εκπλήσσουν πλέον οι ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου της Δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή». Αυτό όμως που μας εξέπληξε στην τελευταία της ανακοίνωση, που αφορά στην λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου «ΣΙΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ- ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» για το φετινό καλοκαίρι, είναι η τόσο η άγνοια (τουλάχιστον) του συντάκτη της σε πολλά θέματα όσο και του επικεφαλής της Παράταξης κ. Γιάννη Σταθόπουλου, ο οποίος και  ενέκρινε την σύνταξή της. Και αναφερόμαστε σε άγνοια, γιατί την ανάθεση της λειτουργίας του Κινηματογράφου και του κυλικείου του σε Ανάδοχο ιδιώτη και τους όρους της σχετικής σύμβασης, την οποία καταγγέλλει, ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ που μετείχε στο Συμβούλιο. Είναι πράγματι εξαιρετικά  πρωτότυπο να καταγγέλλεις αυτό για το οποίο κι εσύ έχεις ψηφίσει θετικά.

Πέραν όμως αυτού και σχετικά με τα υπόλοιπα φληναφήματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση της «ΝΙΚΗΣ» και για να ενημερωθούν οι Δημότες (αλλά και ο κ. Σταθόπουλος), γίνονται γνωστά τα παρακάτω:

  1. Ο ΠΑΟΔΑΠ, ως ΝΠΔΔ, βάσει νόμου, δεν έχει την δυνατότητα, υπό τις παρούσες τουλάχιστον συνθήκες, να προσλάβει προσωπικό για την λειτουργία του Κινηματογράφου. Πλέον αυτού, δεν έχει την δυνατότητα να ενοικιάσει ταινίες, αφού για την ενοικίασή τους απαιτείται προκαταβολή την οποία δεν δικαιούται από το νόμο να καταβάλει. Δεδομένα που αποδέχθηκε ΚΑΙ ο εκπρόσωπός του στο Διοικητικό Συμβούλιο κ. Δημήτριος Βαλασιάδης και γι΄αυτό (χωρίς στείρα αντιπολιτευτική διάθεση όπως ο επικεφαλής της Παράταξής του) ψήφισε θετικά για την ανάθεση της λειτουργίας του Κινηματογράφου σε ιδιώτη Ανάδοχο.
  2. Από τη νομοθεσία προκύπτει ότι για τους Δημοτικούς Κινηματογράφους, Θέατρα κλπ. προβλέπεται η χωρίς δημοπρασία ανάθεση της λειτουργίας τους σε ιδιώτες, για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τους 3 μήνες. Παρ΄όλα αυτά, η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ προέκρινε και εισηγήθηκε την κατόπιν προσφορών ενδιαφερομένων, επιλογή της συμφερότερης  για τον Δήμο ΚΑΙ η εισήγηση αυτή ψηφίσθηκε ομοφώνως  από τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ (μεταξύ αυτών και από τον εκπρόσωπο της «ΝΙΚΗΣ») και εξουσιοδοτήθηκε ομοφώνως ο Πρόεδρος του Δ.Σ. να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Συνεπώς, ως συνήθως,  ψεύδεται ασυστόλως ο κ. Σταθόπουλος όταν μιλά για «απ΄ευθείας ανάθεση».
  3. Πριν προβεί η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ σε οποιαδήποτε ενέργεια, ενημέρωσε προφορικά τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Γυμνασίου. Αφού έλαβε υπ΄όψιν της τις εύλογες ανησυχίες και προτάσεις του Συλλόγου αλλά και την παρούσα οικονομική συγκυρία, κινήθηκε και επέτυχε τους εξής στόχους: Προστασία του χώρου του Σχολείου (ο οποίος αποτελεί δημοτική περιουσία), μείωση της τιμής του κανονικού και του εκπτωτικού εισιτηρίου σε σχέση με το 2011 ( 5 Ευρώ και 3,50 Ευρώ αντίστοιχα έναντι 6 Ευρώ και 4 Ευρώ πέρυσι) , ικανοποιητικό κέρδος (χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκο) για τον Δήμο, το οποίο ανέρχεται σε ποσοστό 23% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων , με κατώτερο εγγυημένο τα 16.000 Ευρώ και επέκταση των κατηγοριών που δικαιούνται εκπτωτικό εισιτήριο: παιδιά ως 15 ετών (ως 12 ετών μέχρι πέρυσι), μέλη πολύτεκνων οικογενειών (νέα κατηγορία), άνεργοι (νέα κατηγορία), υπερήλικες άνω των 65 ετών και ενεργά μέλη ΚΑΠΗ).
  4. Να σημειωθεί ότι φέτος ο Δημοτικός Κινηματογράφος θα κλείσει μία εβδομάδα νωρίτερα (στις 2 Σεπτεμβρίου 2012), για να προβεί ο Δήμος στην επισκευή του αύλιου χώρου και των τουαλετών, όπως ο Δήμαρχος έχει υποσχεθεί. Να σημειωθεί (και νομίζουμε πως είναι ευνόητο) ότι το 2011,λόγω της έναρξης των μαθημάτων και των καιρικών συνθηκών του χειμώνα δεν ήταν δυνατή η επισκευή του αύλιου χώρου. Να προστεθεί ότι και ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ(ο οποίος αφορά και σε προηγούμενα έτη)έχει ήδη πληρωθεί.

 

Θα συνιστούσαμε στην «ΝΙΚΗ» και στον κ. Σταθόπουλο προσωπικά,  να ενημερώνεται πρώτα από τα στελέχη του πριν την έκδοση τέτοιου είδους ανακοινώσεων που βρίθουν (ως συνήθως) ανακριβειών, εσκεμμένων ή μη . Να του θυμίσουμε ότι με τον ίδιο τρόπο αναφερόταν στο παρελθόν (ως σύγχρονη «Κασσάνδρα») και για τα Εργαστήρια Τέχνης, για τα οποία προέβλεπε ότι θα κλείσουν αλλά η πραγματικότητα τον διέψευσε, αφού σ΄αυτά σήμερα διδάσκονται 550 περίπου σπουδαστές. Επί πλέον να τον διαβεβαιώσουμε  ότι η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ προστατεύει και υπερασπίζεται   τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, των οποίων ( όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις του)  βαυκαλίζεται να πιστεύει  ότι είναι ο μοναδικός υπέρμαχος. Και τέλος να τον καλέσουμε να μην αναφέρεται σε ένα άλλο «αγαπημένο» του θέμα, αυτό το περί δήθεν «αδιαφάνειας» και να μην παραπληροφορεί, αφού καλώς γνωρίζει ότι η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ ακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια τις νόμιμες διαδικασίες, ίσως μάλιστα υπερβολικά αυστηρά σε ορισμένες περιπτώσεις.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΟΔΑΠ

12/6/2012