Τα ΜΜΕ και οι παιδικοί σταθμοί τάραξαν το Δημοτικό Συμβούλιο(video) στις 10/9/12

Στο πρώτο video των προ ημερησίας θεμάτων γίνεται η ανάγνωση της διευκρινιστικής επιστολής της ιστοσελίδας μας και η ανακοίνωση της παραίτησης της κ. Μπράμη από το ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ για επαγγελματικούς λόγους.

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε με έντονο τόνο στο δελτίο τύπου του Δημάρχου κ. Ζορμπά αναφορικά με τα τοπικά ΜΜΕ και την έκφραση “ξεφτίλες”, λέγοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν εκβιάζονται, ότι κανένα από τα 2 site και τις τοπικές εφημερίδες δεν είναι δημοτικοδίαιτο και ζήτησε από το ΔΣ να καταδικάσει το δελτίο τύπου. Εισπράττοντας την απάντηση από τον κ. Ζορμπά ότι η συγκεκριμένη έκφραση είναι αμελητέα μπροστά σε λεξεις που έχουν χρησιμοποιήσει άλλοι πολιτικοί. Επίσης κατηγόρησε τον κ. Γιαννακόπουλο ότι όταν ήταν Δημαρχος  έδινε 80.000€ το χρόνο ( ενω τώρα δίνονται  4.600€) για προβολή στις εφημερίδες (δεν υπήρχαν τότε τα site) ,αναφερόμενος ιδιαίτερα στην εφημερίδα “Γειτονιά” και εξαιρόντας την “Περισκόπηση”. Ακόμα ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι χωρίς να έχουν ενημερωθεί νωρίτερα, την ώρα διεξαγωγής της οικονομικής επιτροπής τους ζητήθηκε να πάρουν απόφαση ώστε να πάρουν από την εισαγγελία μια δικογραφία που αφορά υπόθεση της πολεοδομίας.

Ο κ. Σταθόπουλος μίλησε για την συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη για το θέμα Ιόλα, όπου έπρεπε, όπως είπε, να έχει συνεδριάσει πριν η επιτροπή που έχει οριστεί για το θέμα και όχι να μαθαίνουν για τη συνάντηση από τα δελτία τύπου. Ζήτησε για δεύτερη φορά να ενημερωθεί πως σκοπεύει ο Δήμαρχος να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του Δήμου. Αναφέρθηκε στα σχολεία και την αποκατάστασή τους και ζήτησε ενημέρωση για το αν συνεδριάζουν οι σχολικές επιτροπές και τι γίνεται με τη χρηματοδότησή τους. Ρώτησε αν αληθεύει ότι αυξήθηκαν οι άστεγοι στην πλατεία Αγ. Παρασκευής και να πληρώνονται ακόμα τα ενοίκια στους αθλητικούς χώρους που είχαν νοικιαστεί τα προηγούμενα χρόνια.Και τέλος είπε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με το κείμενο του Δημάρχου για τα ΜΜΕ το οποίο χαρακτήρισε ως αφοριστικό.

Ο κ. Γκιζιώτης σχολίασε ότι θα μπορούσαν τα σχολεία να είναι καλύτερα οπτικά τουλάχιστον, συνέχισε με τα οικονομικά και τη χρηματοδότηση των αθλητικών ομάδων της πόλης μας και πρότεινε να γίνεται μια φορά το χρόνο συνάντηση της δημοτικής αρχής με τους παράγοντες όλων των ομάδων. Ακόμα ζήτησε από το Δήμο να ασχοληθεί με τα σκουπίδια στα σύνορα με το Χολαργό και να αναλάβει το θέμα η νομική υπηρεσία.

Η κ. Μουχτούρη έκανα αναφορά στην συγκέντρωση των φαρμάκων και ευχαρίστησε τον κ. Βλάχο για τη βοήθεια. Ενημέρωσε πως ξεκινούν εξετάσεις μαστογραφίας στα Δημ. Ιατρεία για ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες και συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός.

Στα σχόλια για τον “φωτογράφο του Δημάρχου” απάντησε η κ. Παπαδοπούλου λέγοντας ότι:

“Όλα τα δελτία τύπου, οι αναρτήσεις και το πλήρες φωτογραφικό υλικό της ιστοσελίδας του Δήμου, προέρχονται αποκλειστικά και μόνο και δημιουργούνται εξ’ ολοκλήρου από το γραφείο τύπου του Δήμου.”

Πρότεινε ακόμα οι αποζημιώσεις της 4μελούς αποστολής στην Κύπρο να δωθούν σαν ενίσχυση στο κοινωνικό παντοπωλείο, η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον κ. Γιαννακόπουλο.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος ενημέρωσε ότι τα βιβλία είχαν ήδη παραδοθεί στα σχολεία και οι σχολικές επιτροπές συνεδριάζουν και θα αναλάβουν να βοηθήσουν με τα οικονομικά θέματα τους Διευθυντές των σχολείων.

Υπάρχει θέμα δημόσιας υγείας είπε ο κ. Γαβράς, δηλαδή η φυματίωση, και πρέπει να το ελένξει ο Δήμος. Ακόμα υπάρχει θέμα ιεραρχείας για το ποιός συναντιέται με ποιόν, αναφερόμενος στην συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη για το κτήμα Ιόλα και ρώτησε ποιος αποφάσισε γι’ αυτό. Επισήμανε ότι δεν προσκλήθηκε εκπρόσωπος από το σύλλογο Κοντοπεύκου.

(Θα ακολουθήσουν άλλα δύο video)

1ο video

..