Συνέντευξη Δημάρχου Αγ. Παρασκευής & προέδρου ΠΑΙΣΔΑΠ για τους 18 μήνες λειτουργίας των παιδικών σταθμών(video) 1+2

.

Πραγματοποιήθηκε η  προγραμματισμένη για απόψε (25/9/12) συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής και της προέδρου των ΠΑΙΣΔΑΠ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Την συνέντευξη έδωσαν ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, η πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ Έφη Καψοκεφάλου και ο αντιπρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ Διονύσης Λέκκας, με την παρουσία μόνο τεσσάρων (4)  εκπροσώπων από τον τοπικό τύπο (3 από τον έντυπο και το AgiaParaskevi-images  από τον ηλεκτρονικό τύπο)  καθώς και την παρουσία των κκ Ι. Βουτσινα, Ε. Παπαδοπούλου, Β. Σάρκουλα,  Ι. Παύλου, Ε. Κωνσταντακόπουλου, Σ. Παπασπύρου, Α. Σπυριδάκη και Ν. Μαρκόπουλου.

Η συνέντευξη αφορούσε τους 18 μήνες λειτουργίας των ΠΑΙΣΔΑΠ και κρίσιμα – επίκαιρα θέματα βιωσιμότητας των παιδικών σταθμών.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς ξεκίνησε λέγοντας ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν η εξυγίανση του Δήμου η αυτάρκεια και η αξιοπιστία του στην αγορά, πράγμα που έχει κατορθωθεί στον μεγαλύτερο βαθμό.  Τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος γιατί κυριακάτικη εφημερίδα σε άρθρο της για τους καταχρεωμένους και τους νοικοκυρεμένους Δήμους αναφέρει την Αγία Παρασκευή στους οικονομικά υγιείς δήμους (ακολουθεί σχετική φωτογραφία).

Η πρόεδρος κ. Έφη Καψοκεφάλου αναφέρθηκε στους 18 μήνες λειτουργίας των ΠΑΙΣΔΑΠ μετά την συνένωση του Κέντρου Παιδιού με τον ΙΒΣΑ, στον αριθμό των παιδιών που φιλοξενήθηκαν σε αυτό το διάστημα, στις διακυμάνσεις των  τροφείων, στην κτιριακή υποδομή και τις βρεφονηπιακές μονάδες, καθώς και στην σημερινή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

Ο αντιπρόεδρος κ. Διονύσης Λέκκας έδωσε συμπληρωματικά στοιχεία που αφορούν την λειτουργία των σταθμών.

Η είδηση ήταν ότι σήμερα (25/9/12) δημοπρατήθηκε ο βρεφονηπιακός σταθμός των Πευκακίων και ο κ. Ζορμπάς ευελπιστεί ότι θα καταφέρουν να εντάξουν και την κατασκευή δεύτερου σταθμού στο ΕΣΠΑ, αυτόν της οδού Ρόδου. Και φυσικά δεν θα σταματήσουν εκεί.

Κατόπιν στις ερωτήσεις που ακολούθησαν διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει επηρεαστεί η ποιότητα φιλοξενίας των παιδιών και εκτός των τροφείων, ο Δήμος είναι αυτός που φέρει το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής στήριξης. Ότι προτεραιότητα δόθηκε στα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και τα πάντα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια.

Δεν έλειψαν και οι αιχμές του Δημάρχου προς την αντιπολίτευση, η οποία όπως είπε δεν αναγνωρίζει τίποτα απ’ ότι σωστό έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη στο video που ακολουθεί.

.

…………………….

video A

 .

video B