Ανάπτυξη του προγράμματος επιχειρηματικότητας της AIESEC στους γονείς στην Αγ. Παρασκευή(video)

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, έλαβε χώρα μια ενημέρωση προς τους συλλόγους γονέων. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Επιστημόνων Αγ. Παρασκευής μέσω του προέδρου του κ. Σωτήρη Ησαϊα και την παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά,  παρουσίασε τους κκ Ιωσήφ Χασσίδ καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τον κ. Νίκο Στασινόπουλο υπεύθυνο εισερχομένων ανταλλαγών & ανάπτυξης της AIESEC και τον κ. Γεώργιο Γιαντσή υπεύθυνο εξωτερικών σχέσεων της AIESEC.

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος διεθνής φοιτητικός οργανισμός, μη κυβερνητικός, μη πολιτικός, μη κερδοσκοπικός, διοικούμενος από φοιτητές και πρόσφατους πτυχιούχους. Με παρουσία σε πάνω από 110 χώρες και 2.100 πανεπιστήμια και με 80.000 μέλη διεθνώς, η AIESEC προσφέρει στους νέους την δυνατότητα να γινουν διεθνείς πολίτες, να αλλάξουν τον κόσμο και να αποκτήσουν εμπειρία και ικανότητες πάνω σε ποικίλα θέματα.

Υπάρχει ένα πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας που επεξηγεί πως είναι ένα μοντέλο επιχειρηματικότητας κυρίως στον τουρισμό και την πράσινη ενέργεια. Αυτό το πρόγραμμα αφορά κυρίως παιδιά του Λυκείου και εκπαιδευτικούς και έμμεσα τους γονείς. Σύμφωνα με τον κ. Ησαϊα θα ήταν χρήσιμο να επωφεληθούν τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής και γι΄αυτό θεώρησε σωστό πως έπρεπε να γίνει πρώτα ενημέρωση στους γονείς. Στη συνέχεια θα πρέπει να παρθεί άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και να γίνει ενημέρωση και εφαρμογή -αν θέλουν και όποια θέλουν- στα σχολεία. Μετά την παρουσίαση ερωτήσεις έγιναν από την κ Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, τον κ. Εμμανουήλ Κωνσταντακόπουλο Εντεταλμένο Αντιδήμαρχο Παιδείας , την κ. Μαίρη Ρίζκ-Καρακατσάνη πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων 2ου Γυμνασίου και την κ. Τσιμπίδη-Ξυνογαλά πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 4ου Λυκείου. Παρών ήταν και ο κ. Γεώργιος Κρητικίδης από το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής.

Ακολουθεί video για την καλύτερη και λεπτομερέστερη ενημέρωσή σας καθώς και φωτογραφίες.

.