Που θα πάει τελικά η ΔΟΥ;

.

Πόλεμος μεταξύ δημάρχων έχει ξεσπάσει με την υπόθεση συγχωνεύσεων των ΔΟΥ με αποτέλεσμα να παίρνουν  νέα παράταση οι τελικές αποφάσεις αν και το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την 1η Οκτωβρίου ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του νέου σχήματος.Οι δήμαρχοι στέλνουν συνεχώς επιστολές στον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη ενώ κάνουν και συναντήσεις μαζί του για να του εκθέσουν τα επιχειρήματά του ο καθένας.

Συνολικά προβλέπεται να καταργηθούν 213 εφορίες που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, με στόχο να παραμείνουν 75 ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα.Όμως ο πόλεμος μεταξύ των δήμων που διεκδικούν την έδρα μαίνεται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παλινδρόμηση της έδρας συγχώνευσης ΔΥΟ Χολαργού και Αγίας Παρασκευής. Τέσσερεις (4) φορές φέρεται να έχει αλλάξει η απόφαση με τον σάλο που ξέσπασε ότι καταργείται η ΔΥΟ Χολαργού που βρίσκεται σε ιδιόκτητο κτίριο  και πάει σε ενοικιαζόμενο της Αγίας Παρασκευής ιδιοκτήτης του οποίου είναι τέως βουλευτής που ασχολείται σήμερα με το real estate.

Ετσι το Υπουργείο αναγκάζεται στη χρονική μετάθεση της κατάργησης-συγχώνευσης 49 εφοριών με την επίσημη δικαιολογία των δυσκολιών στη μετεγκατάσταση, αλλά και λόγω των απεργιών της ΠΟΕ -ΔΟΥ. Οι απεργίες των εφοριακών τις επόμενες εβδομάδες λέει το Υπουργείο, αναμένεται να καθυστερήσουν τις διαδικασίες οδηγώντας στη χρονική μετάθεση της διαδικασίας έως τα τέλη του μήνα.Όμως ο πραγματικός λόγος φαίνεται να είναι η επιχειρηματολογία των δημοτικών αρχών που κινδυνεύει να βγει στον τύπο και να δώσει και πάλι την εικόνα της μη ορθολογικής και ρουσφετολογικής διαρρύθμισης.

Σημείωση: Με ανώτερο στέλεχος της ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής που μιλήσαμε το πρωί φαίνεται να πιστεύουν ότι στο τέλος η ΔΟΥ θα παραμείνει στην Αγία Παρασκευή. Πληροφορίες λένε ότι μέχρι τις 22 Οκτωβρίου θα μάθουμε.