Αναβρασμός και σοβαρές καταγγελίες στη συνέλευση των δύο σωματείων του Δήμου

Αναβρασμός στη συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί (12/11/2012)  τα δύο σωματεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής ΣΕΔΑΠ & ΣΕΡΔΑΠ στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου. Εκεί ακούστηκαν πολλά και σκληρά πράγματα καθώς και σοβαρές  καταγγελίες. Σας μεταφέρουμε τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΔΑΠ είπε ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις και την στάση εργασίας, ότι ο Δήμος Χολαργού-Παπάγου δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις αλλά άλλοι Δήμοι στα Μεσόγεια απεργούν. Ανέφερε επίσης ότι σήμερα (12/11/12) από τους 11 παιδικούς σταθμούς της Αγίας Παρασκευής οι 3 ήταν κλειστοί λόγω απεργίας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΡΔΑΠ μίλησε σε πιο έντονο ύφος λέγοντας πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν καλύπτει τους εργαζόμενους με την ανακοίνωση που έχει εκδώσει και εξέφρασε το παράπονο ότι ενώ οι εργαζόμενοι στην  καθαριότητα εργάστηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο δεν βρήκαν ανταπόκριση από συναδέλφους άλλων τομέων όπως για παράδειγμα τους διοικητικούς  και μίλησε κάπως θυμωμένα γι’ αυτούς.

Στη συνέλευση κάποια στιγμή βρέθηκε  μια γονέας η οποία ανέφερε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει  λόγω μη λειτουργίας του παιδικού σταθμού που πηγαίνει τα παιδιά της και τόνισε με έντονο ύφος ότι «δεν δέχεται οι εργαζόμενοι του  Δήμου να κάνουν απεργία και ρώτησε κατά πόσο είναι νόμιμες οι απεργίες και οι στάσεις των υπαλλήλων». Αυτό εξόργισε τους παραβρισκόμενους, το λόγο όμως πήρε ο πρόεδρος  και  είπε ότι οι απεργίες είναι νομιμότατες  και δεν προβλέπεται  προσωπικό ασφαλείας παρά μόνο στις υπηρεσίες του Δήμου. Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι κακώς δόθηκε ο λόγος σε μη μέλος του συλλόγου που στην ουσία δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Επίσης εκφράστηκε η πεποίθηση ότι υπάρχει κάποια δυσκολία σε σχέση με τη Δημοτική Αρχή και ειπώθηκε η προσωπική άποψη εργαζομένου ότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι κοντά στους υπαλλήλους. Ο συγκεκριμένος μάλιστα ανέφερε ότι στην πορεία την προηγούμενη εβδομάδα συνάντησε τον Δήμαρχο Παιανίας που ήταν μαζί με τους εργαζόμενους.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης μέλος του προηγούμενου ΔΣ του συλλόγου είπε ότι έχει έγκυρες πληροφορίες πως έχει δοθεί η εντολή να σταλεί η λίστα με τα ονόματα των προς απόλυση υπαλλήλων,  πράγμα που διαψεύστηκε όμως από την προϊσταμένη του γραφείου προσωπικού η οποία καλέστηκε στη συνέλευση και είπε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Στη συνέλευση κατέβηκε και ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς μαζί με τους αντ/χους  κ. Κωστόπουλο και κ. Τσιαμπά, την πρόεδρο των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Καψοκεφάλου  καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κωνσταντακόπουλο. Ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς διαβεβαίωσε ότι δεν θα στείλει ποτέ τη λίστα  και  κανένας δεν θα απολυθεί. Είχε ήδη επικοινωνήσει με τον κ. Καλογερόπουλο στην αποκεντρωμένη διοίκηση καθώς και με τον κ. Μιχαλολιάκο που κι αυτός είναι στην ίδια κατεύθυνση και συμφώνησαν ότι δεν θα δοθούν ποτέ λίστες προς την περιφέρεια για απόλυση προσωπικού. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και όντως έχουμε ενημερωθεί πως θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Το πιο σοβαρό όμως είναι οι καταγγελίες που έγιναν στη συνέλευση από δύο υπαλλήλους των παιδικών σταθμών του Δήμου για την πρόεδρο των παιδικών σταθμών.

Μίλησαν με βαριές κουβέντες για την πρόεδρο των ΠΑΙΣΔΑΠ. Και οι δύο κατήγγειλαν ότι αυτές αλλά και άλλοι εργαζόμενοι δέχτηκαν απειλές (ακόμα και μόνιμοι υπάλληλοι) ότι αν δεν μείνουν να δουλέψουν την Παρασκευή υπήρχε το ενδεχόμενο της απόλυσής τους. Είπαν πως πολλά άτομα πιέστηκαν και αναγκάστηκαν να μείνουν στη θέση τους.

Εντύπωση έκανε επίσης πως η μια κυρία που ήταν και μέλος του νεοσύστατου  ΔΣ του συλλόγου κατήγγειλε πως αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το ΔΣ μετά από πιέσεις που δέχτηκε. Ακούστηκαν πολύ βαριές κατηγορίες όμως δεν θέλουμε να τις μεταφέρουμε από τη στιγμή που δεν ξέρουμε αν είναι αληθείς. Η πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ απ’ όσο γνωρίζουμε είναι ενήμερη για τις καταγγελίες και ζήτησε τα ονόματα αυτών που την κατηγόρησαν, που όμως δεν δόθηκαν από το σύλλογο.

Είναι ευνόητο πως παρότι γνωρίζουμε, δεν μπορούμε ούτε είναι πρέπον να αναφέρουμε τα ονόματα όσων μίλησαν, απλά μεταφέρουμε το κλίμα που επικράτησε στην σημερινή συνέλευση των δύο σωματείων.

Στο τέλος της συνέλευσης αποφασίστηκε το παρακάτω ψήφισμα.

Ψήφισμα το οποίο βγήκε κατά πλειοψηφία από τη συνέλευση:

  1. Αναστολή της 24ωρης απεργίας που είχε εξαγγελθεί για αύριο 13/11/12 και πραγματοποίηση τρίωρης στάσης από τις  12:00μμ έως τις 15:00μμ η οποία έχει συμφωνηθεί από την  ΑΔΕΔΥ, την ΓΣΕΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ .
  2. Να γίνει σύνδεση με τους τοπικούς φορείς για πιθανή μαζική συγκέντρωση στην Αγίου  Ιωάννου και πορεία με πανό ώστε να ενημερωθούν και οι πολίτες.
  3. Την Τετάρτη (14/11/12) όλοι οι εργαζόμενοι  να είναι παρόντες στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.
  4.  Την Πέμπτη (15/11/12) να γίνει ανοιχτή συνέλευση στον ίδιο χώρο (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου)  στις 15:00μμ για να μπορούν να είναι παρόντες και οι εργαζόμενοι από τους παιδικούς  σταθμούς.