Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αγ. Παρασκευής

Προσφορά προϊόντων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής από τo Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 στις 11.00 το πρωί , στην είσοδο τουΚοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 419, εντός εμπορικού κέντρου «Αίθριο»), πραγματοποιήθηκε η παράδοση σημαντικής ποσότητας ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκέντρωσε και προσέφερε στο Δήμο μας, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ,προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου.

Την παράδοση πραγματοποίησε αντιπροσωπεία η οποία αποτελούνταν από τα μέλη της Διοίκησης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και καθηγητές, κ. Χαρίλαο Δασκαλοθανάση, κα. Κλώντια Καρύδη, κα. Νατάσσα Ράγγου, κ. Θεοδόσιο Δρακόπουλο και κ. Κωνσταντίνο Αμπατζή, από Φοιτητές του Κολλεγίου DEREE,Μαθητές του Γυμνασίου και Μαθητές του Λυκείου.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς ευχαρίστησε το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για την σημαντική ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης την οποία με ευαισθησία ,προσωπικό και φοιτητές του Κολλεγίου, συγκέντρωσαν και ευγενικά προσέφεραν στο Δήμο μας.
Μίλησε για τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου το οποίο εδώ και αρκετούς μήνες με συνέπεια στηρίζει συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.
Εξήγγειλε την έναρξη λειτουργίας δύο ακόμα πολύ ουσιαστικών δράσεων του Δήμου: του Κοινωνικού Μαγειρείου και του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου Ρούχων &Ειδών Ένδυσης.
Κάλεσε μάλιστα όλους τους παρευρισκόμενους να είναι παρόντες στην τελετή εγκαινίων που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί στο κτήριο της οδού Ρόδων 13 και Τερψιθέας, το οποίο συστεγάζει τις δύο αυτές δράσεις.
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα. Γερασιμία Μουχτούρη με την πρόσθετη ιδιότητά της ως εκπαιδευτικός, ευχαρίστησε με τη σειρά της το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για την προσφορά αλληλεγγύης.
Εκ μέρους του Αμερικανικού Κολλεγίου η κα. Κλώντια Καρύδη αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του Κολλεγίου με τη Δημοτική Αρχή και στην αδιαμφισβήτητη διάθεση της Διοίκησης του Κολλεγίου να συμμετέχει σε τέτοιου είδους δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Μίλησαν επίσης οι μαθήτριες του DEREE και του PIERCE κυρίες Κατερίνα Δημοπούλου και Ελισσάβετ Χατζηδάκη ,οι οποίες διαβεβαίωσαν τη Δημοτική Αρχή ότι οι μαθητές του Κολλεγίου είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν και στο μέλλον και να προσφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν στο Κοινωνικό έργο του Δήμου.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ξενάγησε την αντιπροσωπεία και τους μαθητές στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου καθώς και στους χώρους του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής και τους προσέφερε στο γραφείο του αναψυκτικά και γλυκά.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Βουτσινάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Τιμολέων Κωστόπουλος, κα. Ελένη Δάβαρη, κα Ελευθερία Παπαδοπούλου, ο Εντεταλμένος Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος , η Πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ κα. Έφη Καψοκεφάλου και ο Αντιπρόεδρος κ. Διονύσης Λέκκας ,ο Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλης Σάρκουλας και το μέλος Δ.Σ. κ. Σπύρος Παπασπύρος ,η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαργαρίτα Δημητρίου-Καβρουδάκη, ο Συμπαραστάτης του Δημότη κ. Στράτος Γραμματίδης και δημότες.

Ήταν άλλη μια πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο με σπουδαία συμβολική αξία. Ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες υψηλού ανθρωπιστικού περιεχομένου ενέργειες τόσο από τοπικούς φορείς όσο και από απλούς πολίτες.