Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Κ.Τσιαμπάς απαντά στην νομιμότητα και μόνο !!! Λίγο προσοχή δεν βλάπτει.

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικού ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης, σχετικά με περιστατικό κατά την κοπή δέντρου στη περιοχή του Τσακού, το οποίο δυστυχώς δημοσιοποιήθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη διασταύρωση και επιβεβαίωση της πληροφορίας , όπως άλλωστε επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία και ο σεβασμός προς την αλήθεια, επιθυμώ να εκθέσω τα γεγονότα όπως πραγματικά συνέβησαν.
Με βάση την προεκλογική μας εξαγγελία και την πολιτική μας δέσμευση, αλλά και τις επιταγές του Νόμου και την κοινή λογική, κάθε νέο πεζοδρόμιο γίνεται με στόχο την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση της ελεύθερης κυκλοφορίας των πεζών, όταν δε αυτή παρεμποδίζεται με οποιοδήποτε τρόπο (δέντρα, τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις κ .λ. π),ο Δήμος υποχρεούται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάστασή της.
Την αρχή αυτή ακολουθήσαμε στο έργο ¨Ανάπλαση των πεζοδρομίων της Ελευθερίου Βενιζέλου¨ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλώ τους πολίτες να επισκεφθούν την περιοχή για να σχηματίσουν προσωπική εικόνα.
Την ίδια αρχή ακολουθούμε επίσης στο έργο ¨ Βιοκλιματική Ανάπλαση του Τσακού¨.
Με βάση τα παραπάνω και ύστερα από τη κατά Νόμο απαιτούμενη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 27 Δεκεμβρίου 2012 , κατά τη διαδικασία κοπής από τον εργολάβο ελιάς, στο σημείο προσήλθε πολίτης, ο οποίος αμφισβήτησε το δικαίωμα του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίζει την κοπή δένδρων που βρίσκονται στο ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ και κάλεσε την Άμεσο Δράση .
Συνεπώς η Άμεσος Δράση δεν εκλήθη από εμένα, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Τα αστυνομικά όργανα εξήγησαν στον πολίτη ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι νόμιμη χωρίς όμως αυτός να πεισθεί .
Κατόπιν αυτού και λαμβάνοντας υπόψη ότι το έργο έπρεπε να προχωρήσει, ζήτησα από τα αστυνομικά όργανα να παραμείνουν μέχρι να κοπεί το δένδρο για να αποφευχούν τυχόν επεισόδια.
Μου απήντησαν ότι εάν ο πολίτης επιμένει τότε θα πρέπει να μεταβούμε για τα περαιτέρω, στο Αστυνομικό Τμήμα, κάτι που έγινε δεκτό τόσο από τον πολίτη όσο και από εμένα.
Στο Α.Τ. επανέλαβαν στον πολίτη ότι η απόφαση κοπής του δένδρου είναι νόμιμη, δεν υπεβλήθη μήνυση από τον Δήμο, το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν και αποχωρήσαμε .
Προκειμένου να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και για την σωστή ενημέρωση των πολιτών, παρακαλώ πολύ για τη δημοσίευση της παρούσας επιστολής μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

                         Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

                                              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΜΠΑΣ