Δημόσια συζήτηση για τη δημιουργία Καταναλωτικού μη κερδοσκοπικού Συνεταιρισμού Ελληνικών προϊόντων

Την Κυριακή 3/2/13 στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε δημόσια συζήτηση για τη δημιουργία Καταναλωτικού μη Κερδοσκοπικού Συνεταιρισμού στην περιοχή Αγ. Παρασκευής-Χολαργού-Παπάγου.

Την ομάδα πρωτοβουλίας αποτελούν οι κκ Κώτσης Παναγιώτης, Σκλήνας Γιάννης, Χαμπήμπης Ελευθέριος, Πέπονας Μανώλης και Μοναστηριώτου Αναστασία. Παρευρέθηκε ο κ. Σάρρος πρόεδρος Ελλήνων παραγωγών.

Αρκετοί Αγιοπαρασκευιώτες ενδιαφέρθηκαν για την κίνηση αυτή και παρακολούθησαν τη συζήτηση, μεταξύ αυτών και οι Τούλα Καλογερά, Γιάννης Γουργούλης, Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη, Γιάννης Νικολουδάκης, Γιαννης Σκληβανιώτης, Γιώργος Μιτάκης.

Παρουσιάζοντας τις σκέψεις τους, η  ομάδα πρωτοβουλίας είπε πως

“Είναι αλήθεια ότι, μια φορά κι’ ένα καιρό, στην Ελλάδα, στην Πατρίδα μας, καλλιεργούσαμε τη γη μας, εκτρέφαμε τα ζώα μας και η χώρα όχι μόνο ζούσε αλλά έκανε και εξαγωγές. Σήμερα ούτε καλλιεργούμε ούτε παράγουμε, ζούμε με δανεικά και η χώρα έγινε αποικία χρέους, που σημαίνει φτώχεια, εξαθλίωση και ταπείνωση του ελληνικού λαού…”

επίσης

“… Στα πλαίσια ενός τέτοιου θεσμού τόσο ο καταναλωτής όσο και ο παραγωγός βγαίνουν κερδισμένοι αφού ο μεν καταναλωτής αγοράζει φθηνότερα ο δε παραγωγός πουλάει ακριβότερα και το επί πλέον κέρδος κοινωνικοποιείται προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Με τέτοιους καταναλωτικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς θα ξαναζωντανέψει το κοινοτικό πνεύμα, που βοήθησε τον ελληνισμό να επιβιώσει ακόμα και τότε που βρέθηκε εθνικά υπόδουλος…”

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια το σχέδιο του καταστατικού που μοιράστηκε κατά την συζήτηση.

.