Απαράδεκτο: Πένθιμες καμπάνες απέναντι στη χαρά & το χορό των παιδιών μας!(ηχητικό)

9/3/13

της Λένας Μαρκή

 

Υπάρχουν συμπεριφορές που είναι απαράδεκτες και δεν μπορείς με τίποτα να κλείσεις τα μάτια και τα αυτιά.

Ως ιστοσελίδα δεν θέλουμε ποτέ να βρεθούμε απέναντι από τη Θρησκεία μας, όταν όμως οι συμπεριφορές των “αντιπροσώπων” του Θεού προκαλούν το κοινό αίσθημα, δεν γίνεται να μην ασχοληθούμε.

Σήμερα λοιπόν στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής ο ΠΑΟΔΑΠ και η γνωστή μας Βασίλω Ιωάννου οργάνωσαν μια αποκριάτικη εκδήλωση για να γνωρίσουμε τα παραδοσιακά έθιμα του τόπου μας και στην οποία συμμετείχαν μαθητές των σχολείων και κάτοικοι της πόλης μας. Οι μαθητές των σχολείων μάλιστα έφεραν και τα γαϊτανάκια τους.

Η ώρα της εκδήλωσης … 12πμ ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα στον Ι.Ν. και το εκκλησίασμά του.

Και άκουσον άκουσον … όλο το πρωινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καμπάνες του Ιερού Ναού χτυπούσαν πένθιμα!!!

Συνδημότης μας μας έστειλε ηχητικό ντοκουμέντο για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Και ερωτώ εγώ: έχουμε κάποιο ολοήμερο πένθος στην πόλη της Αγίας Παρασκευής; Έγινε κάτι τραγικό και πιθανόν δεν είμαστε ενήμεροι; Ποιός ο λόγος των πένθιμων καμπανοκρουσιών;

Για να μην αναρωτιέστε δεν συμβαίνει τίποτα πένθιμο, μάλλον είναι μια αντίδραση των ιερέων στο γλέντι και τη διασκέδαση των παιδιών και των γονέων που έχουν πνιγεί στα μύρια προβλήματα και προσπαθούν να πάρουν μια ανάσα.

Για άλλη μια φορά ο κλήρος φαίνεται να τα θέλει όλα δικά του, την πλατεία, τις εκδηλώσεις και την παρουσία ιερέων σε όλες σχεδόν τις πολιτικοκοινωνικές συγκεντρώσεις της πόλης, θέματος αδιάφορου προς την εκκλησία …

Κάποιος είπε ότι έπρεπε να ενημερωθεί η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής για τη σημερινή εκδήλωση!!!

Για ποιό λόγο;

Για τη χρήση του χώρου της πλατείας ποιός είναι υπεύθυνος; Μήπως ο Δήμος; Με αυτή τη λογική συμπεραίνω ότι και τα αυτοκίνητα που παρκάρουν συχνά πυκνά πάνω στην πλατεία έχουν την άδεια των υπευθύνων ιερέων του ναού;

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να εκφραστώ σκληρά, αλλά στις δύσκολες μέρες που περνάμε θέλουμε την εκκλησία και τους ιερείς δίπλα μας και όχι απέναντι. Τους χρειαζόμαστε να μας στηρίζουν ψυχολογικά και ηθικά και όχι να ασχολούνται με τετριμμένα πράγματα όπως η χρήση της πλατείας.

Θα ήθελα πολύ μια απάντηση από τον υπεύθυνο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής για το σημερινό γεγονός και μακάρι να οφείλεται σε κάποια βλάβη και να μην ήταν εσκεμμένη ενέργεια.

.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ