Ρομά επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν Δημοτικούς Αστυνομικούς στην Αγία Παρασκευή

 

Επίθεση δέχτηκαν υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας το πρωί της Παρασκευής 5/4/2013, στη λαϊκή αγορά της οδού Μακεδονίας στην Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα τρεις υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, δύο γυναίκες και ένας άντρας, πραγματοποιώντας έλεγχο στη λαϊκή, ζήτησαν από γνωστή οικογένεια ρομά που ασκούσε παραεμπόριο να αποχωρήσει. Οι ρομά αντέδρασαν σπρώχνοντας την μία γυναίκα η οποία έπεσε στο δρόμο και επιτέθηκαν στον άντρα της Δημοτικής Αστυνομίας με τη βοήθεια και άλλων ρομά που βρισκόταν κοντά και τον ξυλοκόπησαν. Επίσης προκάλεσαν ζημιά στο αυτοκίνητο της Δημοτικής Αστυνομίας σπάζοντας το πίσω τζάμι.

Κλήθηκε η αστυνομία, τους συνέλαβε  και όλοι μαζί οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου οι ρομά κατέθεσαν μήνυση κατά της Δημοτικής Αστυνομίας και όπως γνωρίζουμε και οι δύο (Δημοτικοί Αστυνομικοί & ρομά) πέρασαν αυτόφωρη διαδικασία το Σάββατο το πρωί. Οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν κρατήθηκαν στο τμήμα και προσήλθαν στο αυτόφωρο μαζί με τον δικηγόρο του Δήμου.

Η απόφαση του αυτόφωρου ήταν 6 και 7 μήνες φυλάκιση αντίστοιχα σε δύο ρομά, με αναστολή. Η υπόθεση θα έχει συνέχεια στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Πρόκειται για γνωστή οικογένεια ρομά η οποία και πέρυσι είχε δημιουργήσει επεισόδιο, όταν τους βεβαιώθηκε ένα μεγάλο πρόστιμο από παραβάσεις που είχαν διαπράξει και έφτασαν στο Δημαρχείο και απείλησαν την αντιδήμαρχο με ανάρμοστες εκφράσεις για να παραγραφεί το πρόστιμο, πράγμα που δεν έγινε.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής  κ. Βασίλη Ζορμπά μας δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να πατάξει το παραεμπόριο στην πόλη μας.